Η καρδιά του Κανάρη και του Μιαούλη στα Ψαρά - Όλος ο στόλος στο Αιγαίο

7/6/2018 15:01    βιντεο
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εφαρμόζει μέτρα αυξημένης ετοιμότητας απέναντι στην Ελλάδα μετά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Προκειμένου να αποτραπεί μία πιθανή πρόκληση από πλευράς Ελλάδας, μία φρεγάτα και δύο πυραυλάκατοι στο Αιγαίο, τέθηκαν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και δόθηκαν ειδικές εντολές σε μονάδες υποβρύχιων καταστροφών (SAT).

Τα πλοία θα ερευνήσουν και θα παρατηρήσουν και αυτές να είναι "έτοιμες" για πιθανή αποστολή. Το Αιγαίο επίσης διεξάγει τακτικό έλεγχο με μη επανδρωμένα οχήματα.

Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Hulusi Akar και στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Nurettin Canikli, επισκέφθηκαν τις φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και έδωσαν το μήνυμα ότι όλα ήταν έτοιμα.

Ο στρατηγός Ακάρ, ο οποίος επιβλέπει τα στοιχεία που συμμετέχουν στην άσκηση White Storm στην Ανατολική Μεσόγειο και στα ύδατα του Αιγαίου, δήλωσε ότι πραγματοποίησε τις δραστηριότητές του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και τους θαλάσσιους κανόνες σε σχέσεις καλής γειτονίας. «Στη Μεσόγειο, αν υπάρχει καθήκον στο Αιγαίο, θα το εκπληρώσουμε για την πατρίδα μας, την εθνικότητά μας, οπότε κανείς δεν πρέπει να κάνει λανθασμένες ενέργειες σε αυτό το θέμα», είπε.

Στο TCG Giresun, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Canikli, ο οποίος συναντήθηκε με τους ναυτικούς στο πλοίο, είπε: «Πρέπει να λάβουμε κάθε είδους προφυλάξεις για να προστατέψουμε τα συμφέροντα αυτής της χώρας στις θάλασσες και στα ύδατά μας, όπως είναι παντού και δεν κάνουμε σε καμία περίπτωση συμβιβασμό.Βλέπουμε από καιρό σε καιρό ότι είχαν κάνει ορισμένα βήματα για να εξαλείψουν τα συμφέροντα της Τουρκίας... αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, αυτό το έθνος δεν το επιτρέπει», είπε.

Στο Αιγαίο όλος ο ελληνικός στόλος

Σήμερα όλα τα πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου βρίσκονται ανεπτυγμένα στο Αιγαίο, συμμετέχοντας στην άσκηση «Καταιγίδα», τη μεγαλύτερη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα γυμνάσια στο πλαίσιο της άσκησης ολοκληρώνονται αύριο, Παρασκευή, ωστόσο τα πλοία δεν θα επιστρέψουν στους ναυστάθμους, αλλά θα παραμέινουν αναπτυγμένα σε νησιά, ολόκληρου του Αιγαίου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων, με αφορμή τη ναυτική εβδομάδα με τίτλο «Μέγα το της θαλάσσης κράτος»..

Καμμένος: «Η πατρίδα μας μεγαλώνει»

Πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε πει από τα Ψαρά: «Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα εθνικά μας ύδατα με την αναγνώριση της ΑΟΖ».

«Η δύναμη στο Εμπορικό μας Ναυτικό, όπως και στο Πολεμικό Ναυτικό, δεν είναι η δύναμη από τα φουγάρα, τις μηχανές και τα λεφτά, τα γρόσια. Η δύναμη είναι η ναυτοσύνη του Έλληνα. Η δύναμη είναι ότι η θάλασσα και ο Έλληνας έχουν συμβιώσει μαζί για αιώνες. Σεβόμαστε την θάλασσα και η θάλασσα παράλληλα σέβεται την πατρίδα» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και υπογράμμισε: «Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα «επεκταθούν» τα χωρικά μας ύδατα, με την αναγνώριση της ΑΟΖ, την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και η πατρίδα μας θα περάσει σε μια καινούργια εποχή».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση προαναγγέλλεοντας ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα παραγωγό φυσικού αερίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ελπίζω τα παιδιά μας να μην ζήσουν την οικονομική κρίση που έζησε η δική μας γενιά και τα μικρά μας παιδιά. Βγαίνουμε από την οικονομική κρίση χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. Βγαίνουμε από την οικονομική κρίση και παράλληλα η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα παραγωγό φυσικού αερίου και ίσως αργότερα και πετρελαίου. Αυτό συμβαίνει χάρη στο γεγονός ότι κράτησαν γερά οι Ένοπλές μας Δυνάμεις και το Πολεμικό μας Ναυτικό, ότι παρότι τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων υπέστησαν τεράστιες μειώσεις στα εισοδήματά τους ούτε μια φορά δεν σκέφτηκαν να υποστείλουν το ηθικό τους, τον επαγγελματισμό τους και την αποφασιστικότητά τους και γι’ αυτό τους τιμούμε».



Οι κάτοικοι των Ψαρών, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, υποδέχτηκαν την Καρδιά του Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη, την Καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και τα Οστά της Υποναυάρχου Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, τα οποία  έφτασαν στο λιμάνι μας με τη φρεγάτα “Ψαρά”.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων 1821 και η πομπή ξεκίνησε προς τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου με διέλευση από την οικία του Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου και ακολούθησαν στην  αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου χαιρετισμοί και ομιλίες του Δημάρχου Ψαρών Κωνσταντίνου Βρατσάνου, του Δημάρχου Ύδρας  Γεώργιου Κουκουδάκη, του αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου  Αποστολάκη και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου.

Οι εκδηλώσεις έλαβαν τέλος με τη συναυλία από την Μπάντα  του Πολεμικού Ναυτικού και παραδοσιακούς χορούς από τον Μορφωτικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Ψαρών «Ο Κωνσταντίνος Κανάρης».

Στα Ψαρά  βρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπετσών Φαρδέλλος Σπυρίδων, ο βουλευτής Χίου  Νότης Μηταράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Ιωάννης Ξενάκης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών πατήρ Ιωάννης Μούσσας, ο διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος  Παναγιώτης Κιμουρτζής, η Λιμενάρχης Χίου  Ειρήνη Αργύρη και  η Δ/ντρια του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Ύδρας  Ντίνα Αδαμοπούλου.


protothema - politoschios

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Ανθοέκθεση Θεσσαλονίκης 2024 στο χώρο της ΔΕΘ-Helexpo

Ανθοέκθεση Θεσσαλονίκης 2024 στο χώρο της ΔΕΘ-Helexpo

15:23 29/4/2024

7 Μάι - 19 Μάι 2024

Σε γήπεδο μπάσκετ μετατράπηκε η Πλατεία Ευόσμου

Σε γήπεδο μπάσκετ μετατράπηκε η Πλατεία Ευόσμου

15:13 29/4/2024

Χιλιάδες άτομα απόλαυσαν καλάθια και καρφώματα κατά τη διάρκεια μιας γιορτής του αθλητισμού

Πρωτομαγιά: Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ με στάση εργασίας η Θεσσαλονίκη

Πρωτομαγιά: Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ με στάση εργασίας η Θεσσαλονίκη

15:11 29/4/2024

Για ποιες ώρες

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Εφηβων-Νεάνιδων στο ΔΑΚ Καλαμαριάς

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Εφηβων-Νεάνιδων στο ΔΑΚ Καλαμαριάς

15:09 29/4/2024

Με την τελετή έναρξης και τις βραβεύσεις αθλητών

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

14:29 29/4/2024

Δευτέρα 29/4 και Τρίτη 30/04

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ για 4 ώρες

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ για 4 ώρες

12:52 26/4/2024

Στάση εργασίας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:50 26/4/2024

Παρασκευή 26/04, Σάββατο 27/04 και Κυριακή 28/04

H Καλαμαριά θυμάται και τιμά τα 60 χρόνια από τις απελάσεις των Ελλήνων υπηκόων της Κωνσταντινούπολης

H Καλαμαριά θυμάται και τιμά τα 60 χρόνια από τις απελάσεις των Ελλήνων υπηκόων της Κωνσταντινούπολης

12:48 26/4/2024

28/04 - 6:30 μμ - 28/05 - 8:00 μμ

Η Καλαμαριά φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ εφήβων-νεανίδων

Η Καλαμαριά φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ εφήβων-νεανίδων

12:47 26/4/2024

27/04 - 30/04

H Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού στην Καλαμαριά

H Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού στην Καλαμαριά

09:00 25/4/2024

25/04 - 10:30 πμ - 1:00 μμ

Κλασικά Έπιπλα