Καλαμαριά: Καθαρίζεται η ακτή και ο βυθός της μαρίνας το Σάββατο - Κατασκευές και παιχνίδια το απόγευμα

3/6/2021 22:21    Ημέρα Περιβάλλοντος
Green City-Dream City είναι το σύνθημα και η ιδέα που προωθεί ο Δήμος Καλαμαριάς, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ ξεχωριστό θα είναι το στίγμα που θα αφήσει ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Μέσω του προγράμματος «Δράσεις οικολογικής συνείδησης & προώθησης περιβαλλοντικού εθελοντισμού» δίνει έμφαση στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα εθελοντισμού και προστασίας του περιβάλλοντος, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την ενεργοποίησή τους.

Για τον λόγο αυτό δημιούργησε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα μπορούν να εγγράφονται στο σύστημα και να στέλνουν αναφορές ή να καταθέτουν αιτήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και να βλέπουν την πορεία τους.

Θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορούνται για τις τρέχουσες εθελοντικές δράσεις ή να προτείνουν δικές τους.

«Δίνουμε τα εργαλεία, για να εργαστούμε όλοι μαζί και να μοιραστούμε μία πράσινη πόλη. Δεν είναι εύκολο, όμως δεν είναι και ακατόρθωτο. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, με σεβασμό στο περιβάλλον, στον τόπο μας, μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5 η Ιουνίου και ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση «I sea» κλείνουν ραντεβού στις 9:30 το πρωί, για να προχωρήσουν στον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό της ακτογραμμής, στην ευρύτερη περιοχή της μαρίνας.

Την ίδια μέρα στις 18:00 με 20:00 το απόγευμα, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Δημόσια Υγείας, μαζί με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, καλούν μικρούς και μεγάλους, στην Πλαζ Αρετσούς, να συμμετέχουν στις δραστηριότητες που αφορούν στο περιβάλλον και περιλαμβάνουν παιχνίδια και κατασκευές.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Δράσεις οικολογικής συνείδησης & προώθησης περιβαλλοντικού εθελοντισμού» και με σύνθημα το «Μαθαίνω να προστατεύω το περιβάλλον παίζοντας», διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις την Πέμπτη 3/6/2021 και την Παρασκευή 4/6/2021 με τους μαθητές Δημοτικών σχολείων στο αθλητικό κέντρο «Αριστοτέλης», στην πλαζ της Αρετσούς, στην πλατεία Σκρα, και στο Πάρκο  Πασσαλίδη.





Επόμενο Προηγούμενο
 
Τραγικό - Μητέρα και γιος σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Τραγικό - Μητέρα και γιος σκοτώθηκαν σε τροχαίο

16:34 7/8/2026

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή

Ελέγχουν τις παραλίες με drones για παραβάσεις - Μεγάλα πρόστιμα (βιντεο)

Ελέγχουν τις παραλίες με drones για παραβάσεις - Μεγάλα πρόστιμα (βιντεο)

16:31 7/8/2026

τι βρήκαν στη Χαλκιδική

Καλαμαριά - Χάρτης: Πως θα συνδέονται τα λεωφορεία με το μετρό - Τι αλλάζει στις γραμμές

Καλαμαριά - Χάρτης: Πως θα συνδέονται τα λεωφορεία με το μετρό - Τι αλλάζει στις γραμμές

16:14 7/8/2026

Νέα κυκλική σύνδεση 06Α – 06Β

Καλαμαριά: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (φωτο)

Καλαμαριά: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (φωτο)

15:59 7/8/2026

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε..

Καλαμαριά: Το γεφυράκι του Φοίνικα η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των κατοίκων!

Καλαμαριά: Το γεφυράκι του Φοίνικα η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των κατοίκων!

15:17 7/8/2026

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες

Καλαμαριά: Συνεχίζονται οι δράσεις για το πάρκο Κατράκη ''Δεν είναι ανάπλαση είναι υποβάθμιση''

Καλαμαριά: Συνεχίζονται οι δράσεις για το πάρκο Κατράκη ''Δεν είναι ανάπλαση είναι υποβάθμιση''

22:43 6/8/2026

νεότερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε εχθές

Ταχιάος από Καλαμαριά: Ξεκινούν βραδινά δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό

Ταχιάος από Καλαμαριά: Ξεκινούν βραδινά δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό

22:17 6/8/2026

αυτό που ονομάζουμε “ trial run”

Κλασικά Έπιπλα