Σύνταγμα - Σήμερα το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

16/6/2018 04:46    στις 4 το απόγευμα
Επιτροπή για την Προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων και για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

Aνακοίνωση

«Στις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα μας και ο Ελληνισμός γενικότερα, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων –κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει με τους πολιτικούς ταγούς της χώρας μας.

Η ελληνική Κυβέρνηση και για την ακρίβεια μόνο το ένα τμήμα της-αφού ο κ. Καμμένος έκανε γνωστή την διαφοροποίησή του - κι επομένως χωρίς να έχει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση, ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας μας ενώ ταυτόχρονα εξαιρεί από τη σύνθετη ονομασία τις πιο σημαντικές χρήσεις που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα, παραβιάζοντας κατάφορα την πάγια εθνική μας θέση. Βάζοντας την υπογραφή μας σε μια τέτοια ντροπιαστική συμφωνία δίνουμε γραπτώς την έγκρισή μας στους Σκοπιανούς να αυτοαποκαλούνται "Μακεδόνες" και η γλώσσα τους "Μακεδονική" Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση αψηφά επιδεικτικά την γνώμη του ελληνικού λαού, παραμερίζει την ευαισθησία των Μακεδόνων και υποτιμά τη δυναμική συμμετοχή του απλού κόσμου στα συλλαλητήρια που προηγήθηκαν».

Η Επιτροπή για την Προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων και την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, προσκαλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες έξω από την Ελληνική Βουλή, στο Σύνταγμα, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουνίου 2018 με κορύφωση στις 4μμ, όταν θα διεξάγεται η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ.

«Είμαστε εδώ. Είμαστε ενωμένοι. Είμαστε ανένδοτοι. Όλες οι επιτροπές που προασπίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ιστορία της Ελλάδας βρίσκονται συντεταγμένες στον κοινό αγώνα. Στηρίζουμε κάθε κινητοποίηση σε αυτή την κατεύθυνση που γίνεται, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας. Η ελληνική κυβέρνηση το μόνο που φοβάται είναι τα συλλαλητήρια και την οργή του ελληνικού λαού».

Στην Επιτροπή συμμετέχει ο δημοσιογράφος της Βεργίνα Τηλεόραση, Στέργιος Καλόγηρος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Ακόμη, το κάλεσμα συνυπογράφουν οι:

Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος - Αυστραλίας 
Μιχάλης Κοντογεωργίου, Αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά 
Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, Στρατηγός ε.α.
Πολύκαρπος Αδαμίδης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωνά

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωνά

06:01 21/9/2017

21 Σεπτεμβρίου

Καλαμαριά ο καιρός σήμερα

Καλαμαριά ο καιρός σήμερα

00:46 21/9/2017

σήμερα Πέμπτη

Δημιουργείται εθνικό μητρώο δοτών μυελού των οστών για μεταμοσχεύσεις

Δημιουργείται εθνικό μητρώο δοτών μυελού των οστών για μεταμοσχεύσεις

17:04 20/9/2017

Για πρώτη φορά στη χώρα μας

Πέντε πράγματα που «σκοτώνουν» το σπέρμα

Πέντε πράγματα που «σκοτώνουν» το σπέρμα

16:59 20/9/2017

Η υπογονιμότητα στους άνδρες είναι σε άνοδο, σύμφωνα με αρκετές έρευνες

Δ. Νεάπολης- Συκεών: Με γοργούς ρυθμούς η ασφαλτόστρωση στα Πεύκα

Δ. Νεάπολης- Συκεών: Με γοργούς ρυθμούς η ασφαλτόστρωση στα Πεύκα

16:51 20/9/2017

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα οδοποιίας...

Απομάκρυνση ιχθυοτροφείου ζητούν κάτοικοι στη Σιθωνία

Απομάκρυνση ιχθυοτροφείου ζητούν κάτοικοι στη Σιθωνία

16:49 20/9/2017

Χαλκιδική

ΚΘΒΕ: Συνεχίζονται οι εγγραφές για τα Θεατρικά Εργαστήρια

ΚΘΒΕ: Συνεχίζονται οι εγγραφές για τα Θεατρικά Εργαστήρια

16:38 20/9/2017

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Αποκεφάλισε μωρό και περιφερόταν με το κομμένο κεφάλι

Αποκεφάλισε μωρό και περιφερόταν με το κομμένο κεφάλι

15:45 20/9/2017

«Καθόταν στο ποδηλατάκι της όταν την άρπαξε και την τράβηξε στην κουζίνα»

26 άτομα Τακτικού Προσωπικού στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.

26 άτομα Τακτικού Προσωπικού στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.

15:13 20/9/2017

Προκήρυξη

Εγνατία Οδός: Πωλείται… με τα διόδια δώρο

Εγνατία Οδός: Πωλείται… με τα διόδια δώρο

12:29 20/9/2017

«Οικονομικό έγκλημα»

Κλασικά Έπιπλα