Καλαμαριά: Ένας γαστρονομικός προορισμός με γευστική μνήμη στην 37η Philoxenia

18/11/2022 12:39    Ανοίγει αύριο τις πύλες της η 37η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», στην οποία συμμετέχει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς.
Ανοίγει αύριο τις πύλες της η 37η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», στην οποία συμμετέχει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς.

Στο περίπτερο 13, stand B1, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομορφιά της πόλης, που απλώνεται δίπλα στο απέραντο γαλάζιο και είναι γνωστή για την ξεχωριστή κουζίνα της.

Δίνοντας λοιπόν και φέτος δυναμικό παρόν ο Δήμος Καλαμαριάς θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 17:00 στο κεντρικό stage του περιπτέρου εκδήλωση με θέμα «Καλαμαριά: ένας γαστρονομικός προορισμός με γευστική μνήμη», την οποία θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης. Επίτιμος Ambassador chef θα είναι ο Καλαμαριώτης Βασίλης Μουρατίδης, ενώ στη συμπαρουσίαση θα είναι η Ντίνα Τέρτση, ΓΓ Σωματείου Εστίασης Καλαμαριάς & Σύμβουλος Γαστρονομίας και η
Λία Μπουντιούκου, Συνεργάτιδα της εταιρείας Chef Stories.
Επιπλέον την Κυριακή 20/11 στις 13:00 θα γίνει ομιλία με θέμα “Τουρισμός Μνήμης και Σκοτεινός Τουρισμός στην Καλαμαριά”, με ομιλήτρια την  Ιωάννα Μυταφτσή, BSc in Economic Sciences MSc in Tourism and Local Development PhD(c) in Religious and Cultural Tourism. Στη συνέχεια μέλη των Πολιτιστικών-Χορευτικών Συλλόγων της περιοχής θα κάνουν τη γνωστή «πατινάδα», προσφέροντας κεράσματα στον κόσμο με παραδοσιακές φορεσιές.

«Κάναμε το πρώτο άνοιγμα στον τουρισμό το 2021 δημιουργώντας το δικό μας brand name Kalamaria–Thessaloniki sea more δείχνοντας στον κόσμο ότι η Καλαμαριά έχει να προσφέρει πολλά στους επισκέπτες της. Είμαι περήφανος γιατί και φέτος συμμετέχουμε στη Philoxenia, μια χρόνια την οποία έχουμε συνδέσει με τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και στις παρουσιάσεις που θα κάνουμε θα υπάρχει η σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον του τόπου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμαριάς προσφέρει  γαστρονομικό, θρησκευτικό, αθλητικό, πολιτιστικό, αλλά και σκοτεινό τουρισμό. Επιπλέον ως περιοχή, δίπλα στον αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αλλά και μία ανάσα από το κέντρο της πόλης, προσφέρεται για τη διοργάνωση συνεδρίων. Ταυτόχρονα, η θάλασσα που αγκαλιάζει την περιοχή, δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις του υγρού στοιχείου να την επισκεφθούν με yachts, ενώ οι γάμοι στα εκκλησάκια με θέα τη θάλασσα, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος μπροστά στο ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα.

Η 37η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» θα διαρκέσει ως τις 20 Νοεμβρίου.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Δημοτικός Κινηματογράφος cine ΑΥΡΑ

Δημοτικός Κινηματογράφος cine ΑΥΡΑ

18:00 18/8/2025

Από Πέμπτη 14 Αυγούστου έως και Τετάρτη 20 Αυγούστου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 18/8/2025

Δευτέρα 18/8

Ioulia Kallimani Grand Premiere στο EDEN Thessaloniki

Ioulia Kallimani Grand Premiere στο EDEN Thessaloniki

20:57 17/8/2025

Παρασκευή 5/9

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 17/8/2025

Κυριακή 17/8

Βαλκανική Πλατεία 2025 το πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Βαλκανική Πλατεία 2025 το πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

18:10 16/8/2025

30 Αυγ - 3 Σεπ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 16/8/2025

Σάββατο 16/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 15/8/2025

Παρασκευή 15/8

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

18:00 14/8/2025

Τα τελευταία χρόνια, κάτι … ιδιαίτερο συνδέει τον Manu Chao με τη Θεσσαλονίκη!

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

16:00 14/8/2025

Πού θα δείτε τον αγώνα και τι ώρα

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

11:14 14/8/2025

«Ερμής» και «Ίριδα – Κέντρο Γυναικών»

Κλασικά Έπιπλα