Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Καλαμαριά (φωτο)

18/3/2024 22:00    κατανυκτική και μυσταγωγική ατμόσφαιρα

Μέσα στην αρμόζουσα κατανυκτική και μυσταγωγική ατμόσφαιρα της αρχομένης Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 17ης Μαρτίου 2024, ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός, στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς.

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, παρουσία των ιερέων της τοπικής Εκκλησίας και πιστών, οι οποίοι υπερπλήρωσαν τον Ναό και τον αύλειο χώρο του.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος, ως πρώτος ομιλητής των φετινών Κατανυκτικών Εσπερινών, με θέμα «Άγιοι γίνεσθε»: Εκκλησία, η παρεμβολή των Αγίων – Άγιοι της τοπικής μας Εκκλησίας».

Με επίκεντρο το θέμα της αγιότητας, το οποίο αποτελεί το κεντρικό θέμα των Κατανυκτικών Εσπερινών της εφετινής χρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, ανέφερε σύμφωνα με το orthodoxianewsagency, ότι την αγιότητα, τα μέλη της Εκκλησίας, την βιώνουν ως χάρισμα του Αγίου Πνεύματος και όχι ως προσωπικό απόκτημα, ότι ο πιστός με τα Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος δέχεται την αγιότητα ως πνευματική κληρονομιά, ότι η αγιότητα του πιστού αυξάνεται μέσα στη λατρευτική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και ότι η άσκηση συμβάλλει, μέσω της κάθαρσης από τα πάθη, στην φανέρωση του κεκρυμμένου, από την αμαρτία, χαρίσματος της αγιότητος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος τανέγνωσε την καθιερωμένη συγχωρητική ευχή και ακολούθησε ο ασπασμός της συγχωρήσεως από τον κλήρο και τον λαό της τοπικής Εκκλησίας.

Περισσότερες φωτογραφίες:




Επόμενο Προηγούμενο
 

Μέτοχοι ΟΑΣΘ: Προσφεύγουμε στο ΣΤΕ – 98 λεωφορεία λιγότερα στη Θεσσαλονίκη

Μέτοχοι ΟΑΣΘ: Προσφεύγουμε στο ΣΤΕ – 98 λεωφορεία λιγότερα στη Θεσσαλονίκη

20:36 1/10/2017

527 ευρώ το μήνα μεικτό κέρδος αναλογούσε ανά μέτοχο σύμφωνα με τον κ.Στεφανίδη

Οκτώβριος: μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

Οκτώβριος: μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

16:43 1/10/2017

Η σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας..

Ξεκινά το Erasmus για νέους επιχειρηματίες

Ξεκινά το Erasmus για νέους επιχειρηματίες

00:34 1/10/2017

πανευρωπαϊκό πρόγραμμα

Καρφιά Γαβρόγλου για θρησκευτικά: ΄΄ Η Εκκλησία δέχθηκε όλες τις αλλαγές ΄΄

Καρφιά Γαβρόγλου για θρησκευτικά: ΄΄ Η Εκκλησία δέχθηκε όλες τις αλλαγές ΄΄

00:28 1/10/2017

ο υπουργός Παιδείας

Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας

Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας

00:26 1/10/2017

πρωτογιορτάστηκε στις ΗΠΑ το 1977

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

00:25 1/10/2017

Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990

Εορτή του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού

Εορτή του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού

00:24 1/10/2017

1 Οκτωβρίου

Αρχαιότερος από όσο πιστεύαμε ο Homo sapiens

Αρχαιότερος από όσο πιστεύαμε ο Homo sapiens

18:45 30/9/2017

Νέα ευρήματα υποδεικνύουν...

Γη και ζωή γεννήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα

Γη και ζωή γεννήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα

18:42 30/9/2017

Νέα μελέτη

ΕΟΠΥΥ: Όλα όσα αλλάζουν από την 1η Οκτωβρίου στις επισκέψεις των γιατρών

ΕΟΠΥΥ: Όλα όσα αλλάζουν από την 1η Οκτωβρίου στις επισκέψεις των γιατρών

18:35 30/9/2017

Νέα δεδομένα για τους ασφαλισμένους

Κλασικά Έπιπλα