Το Κυβερνείο αλλάζει σελίδα – Ικανοποίηση για τη δικαίωση των ενεργειών του Δήμου Καλαμαριάς και του αγώνα των πολιτών

6/6/2024 13:15    Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα
Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, του Προέδρου του Υπερταμείου, Γρηγόρη Δημητριάδη και της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Ηρώς Χατζηγεωργίου, το Κυβερνείο, το κτήριο-κόσμημα της παραλιακής ζώνης της Καλαμαριάς, αλλάζει σελίδα.

Η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς εκφράζει την ικανοποίησή της για τις θετικές εξελίξεις που προοιωνίζονται ένα καλύτερο μέλλον για το «Παλατάκι», το οποίο πρέπει να αποτελέσει ένα τοπόσημο πολιτισμού υπερτοπικής σημασίας.

«H σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Καλαμαριά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Με την υπογραφή του μνημονίου γίνεται ουσιαστικά το πρώτο βήμα για τη σωτηρία του εμβληματικού κτηρίου του Κυβερνείου, για την αποκατάσταση και την αξιοποίησή του υπέρ της κοινωνίας, υπέρ των πολιτών.

Ο θεσμός της Βουλής των Ελλήνων και το Μορφωτικό της Ίδρυμα, το οποίο αποτελεί έναν από τους πλέον περίβλεπτους οργανισμούς πολιτισμού της χώρας, αποτελεί εγγύηση για την επόμενη ημέρα του κτηρίου. Τόσο ως προς τον τρόπο που θα γίνει η αποκατάσταση των σοβαρότατων ζημιών και φθορών, με σεβασμό δηλαδή στο κτήριο, την ιστορία και την αρχιτεκτονική του, όσο και ως προς το μέλλον του ως πολυχώρος πολιτισμού.

Η σημερινή, όμως, ημέρα έχει και έναν επιπλέον ισχυρό συμβολισμό. Με την απόφαση της Βουλής για την «υιοθέτηση» του Κυβερνείου, παρουσία και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την ευαισθησία του οποίου επικαλεστήκαμε στην επιστολή που στείλαμε για την σωτηρία του εμβληματικού κτηρίου, δικαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο ο αγώνας κατοίκων, φορέων και συλλογικοτήτων και η επιμονή και οι στοχευμένες κινήσεις και ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Το Κυβερνείο δεν είναι ένα ακόμα κτήριο σε προνομιακή θέση στο Θερμαϊκό, αλλά ανήκει στον αρχαιολογικό χώρο του στρατοπέδου Κόδρα, το οποίο ο Δήμος Καλαμαριάς φιλοδοξεί και προβαίνει σε ενέργειες ώστε να μετατρέψει σε ένα πάρκο υπερτοπικής σημασίας. Ταυτόχρονα, το «Παλατάκι» δεσπόζει στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, «αγναντεύοντας» από ψηλά μία διπλή ακτή 6 χλμ, που οφείλουμε στο σήμερα και στο αύριο, στους συμπολίτες μας και τις επόμενες γενιές να αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας και να φροντίσουμε με κάθε τρόπο να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της.

Σε αυτόν τον δύσκολο και πολυμέτωπο αγώνα σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Και ευχόμαστε η σημερινή ημέρα να αποτελέσει την απαρχή για μία διαφορετική ματιά, αντιμετώπιση και δράση υπέρ των κοινωνικών αγαθών. Και η θάλασσά μας είναι ανεκτίμητη. Για την Καλαμαριά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη» είναι το μήνυμα της Δημάρχου Καλαμαριάς, Χρύσας Αράπογλου.

Επόμενο Προηγούμενο
 

Δημοτικός Κινηματογράφος cine ΑΥΡΑ

Δημοτικός Κινηματογράφος cine ΑΥΡΑ

18:00 18/8/2025

Από Πέμπτη 14 Αυγούστου έως και Τετάρτη 20 Αυγούστου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 18/8/2025

Δευτέρα 18/8

Ioulia Kallimani Grand Premiere στο EDEN Thessaloniki

Ioulia Kallimani Grand Premiere στο EDEN Thessaloniki

20:57 17/8/2025

Παρασκευή 5/9

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 17/8/2025

Κυριακή 17/8

Βαλκανική Πλατεία 2025 το πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Βαλκανική Πλατεία 2025 το πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

18:10 16/8/2025

30 Αυγ - 3 Σεπ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 16/8/2025

Σάββατο 16/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 15/8/2025

Παρασκευή 15/8

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

18:00 14/8/2025

Τα τελευταία χρόνια, κάτι … ιδιαίτερο συνδέει τον Manu Chao με τη Θεσσαλονίκη!

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

16:00 14/8/2025

Πού θα δείτε τον αγώνα και τι ώρα

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

11:14 14/8/2025

«Ερμής» και «Ίριδα – Κέντρο Γυναικών»

Κλασικά Έπιπλα