Την ενοχή των Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια πρότεινε ο εισαγγελέας

30/6/2018 01:08    για την υπεξαίρεση “μαμούθ”
Να κηρυχθούν ένοχοι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, πράξη η οποία συνδέεται με την υπεξαίρεση “μαμούθ” από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου, ζήτησε από το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας της έδρας, Γεώργιος Καντζίδης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οι δύο άλλοτε στενοί συνεργάτες θα πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Σε ό,τι αφορά την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) που, επίσης, τους καταλογίζεται, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε ότι αυτή απορροφάται από το αδίκημα της αποδοχής. Κατά την αγόρευσή του, ο ίδιος εισαγγελέας είπε ότι τον δεσμεύει η απόφαση του Αρείου Πάγου που επικύρωσε την καταδίκη τους στο Εφετείο για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα, στην απολογία του ο Β. Παπαγεωργόπουλος, χαρακτήρισε άδικες τις εις βάρος του κατηγορίες, τις οποίες και αρνήθηκε. Επισήμανε, ότι δεν απέκτησε κανένα περιουσιακό στοιχείο, ούτε πήρε έστω ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, ενώ, ανέφερε, ότι κατέστη κατηγορούμενος από ανυπόστατες καταγγελίες του Παναγιώτη Σαξώνη, δημοτικού υπαλλήλου και φυσικού υπεξαιρέτη, τον οποίο – όπως είπε – δεν γνώριζε καν. Εξάλλου, ανέφερε, ότι είχε μεταβιβάσει όλες τις ευθύνες και αρμοδιότητες στους αντιδημάρχους.

Από την πλευρά του, ο συγκατηγορούμενός του, πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, αφού δήλωσε αθώος, στοχοποίησε τον κ. Σαξώνη, λέγοντας ότι εκείνος τα έκανε όλα. “Πώς να καταλάβω εγώ τη δράση του όταν δεν την κατάλαβαν οι υπάλληλοι του Δήμου;”, διερωτήθηκε.

Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκφωνηθεί στις 9 Ιουλίου.



ΑΠΕ
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 16/8/2025

Σάββατο 16/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 15/8/2025

Παρασκευή 15/8

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

18:00 14/8/2025

Τα τελευταία χρόνια, κάτι … ιδιαίτερο συνδέει τον Manu Chao με τη Θεσσαλονίκη!

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

16:00 14/8/2025

Πού θα δείτε τον αγώνα και τι ώρα

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

11:14 14/8/2025

«Ερμής» και «Ίριδα – Κέντρο Γυναικών»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 14/8/2025

Πέμπτη 14/8

Thessaloniki Beer Festival 2025

Thessaloniki Beer Festival 2025

20:59 13/8/2025

25 Σεπτεμβρίου – 28 Σεπτεμβρίου

81 χρόνια από το Μπλόκο της Καλαμαριάς

81 χρόνια από το Μπλόκο της Καλαμαριάς

13:10 13/8/2025

Στις 13 Αυγούστου 1944

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 13/8/2025

Τετάρτη 13/8

Το παραδοσιακό πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στον Φοίνικα

Το παραδοσιακό πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στον Φοίνικα

20:55 12/8/2025

13/08 - 14/08

Κλασικά Έπιπλα