Σουηδία - Αγγλία 0-2

7/7/2018 20:01    Παγκόσμιο Κύπελλο
Η Αγγλία προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2018 για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια, αφού στα προημιτελικά επικράτησε 2-0 της Σουηδίας. Η τελευταία φορά που έφθασε σε αυτή τη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν στη διοργάνωση του 1990!

Τα «Τρία Λιοντάρια» προκρίθηκαν δίκαια σε βάρος της Σουηδίας, αφού έπαιξαν καλύτερα και αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του ζευγαριού, Ρωσία–Κροατία, στις 11 Ιουλίου στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας. Σκόρερ των Άγγλων ήταν, ο Μαγκουάιρ στο 30΄ και ο Ντέλε Άλι στο 59΄ με ισάριθμες κεφαλιές.

Οι Γιανγκ και Γουόκερ ανάρρωσαν από τους μικροτραυματισμούς τους και συμπεριλήφθηκαν απο τον Σαουθγκέιτ στο ματς κατά της Σουηδίας, ενώ ο Βάρντι που επίσης αντιμετώπισε πρόβλημα από τον αγώνα με την Κολομβία, μπήκε στην αποστολή, αλλά έμεινε στον πάγκο. Στη Σουηδία τη θέση του τιμωρημένου με κάρτες Λούστιγκ πήρε ο Κραφτ, ενώ ο μέσος Λάρσον εξέτισε την ποινή του και ξεκίνησε τον αγώνα στη θέση του Σβένσον.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 25 φορές, με τη Σουηδία να μετρά 7 νίκες και την Αγγλία 9, ενώ... είδηση θα μπορούσε να είναι για τη νικήτρια ότι δεν σκόραρε ο Χάρι Κέιν, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει πετύχει 6 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Οι δύο ομάδες μπήκαν επιφυλακτικά στον αγώνα, με τους Άγγλους να έχουν την κατοχή της μπάλας. Οι Σουηδοί ήταν αυτοί που στο 12΄ είχαν την πρώτη ευκαιρία με μακρινό σουτ του Κλάεσον που έφυγε λίγο άουτ. Οι Άγγλοι απάντησαν στο 19΄ με καλό συρτό σουτ άουτ του Κέιν.

Με την συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας αγώνα (30΄) η Αγγλία προηγήθηκε με τέρμα του Μαγκουάιρ. Ο σέντερ μπακ των «Λιονταριών» έπιασε την κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ του Γιανγκ από το ύψος του πέναλτι και νίκησε τον Όλσεν για να κάνει το 1-0.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 45΄, όταν ο Στέρλινγκ βγήκε μόνος προ του Όλσεν, κλείστηκε από τον Σουηδό τερματοφύλακα, καθυστέρησε να δώσει στον αμαρκάριστο Κέιν και τελικά το σουτ που έκανε κόντραρε στο Λίντελοφ κι έφυγε κόρνερ.

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους χωρίς αλλαγές στο Β΄ ημίχρονο, με την Σουηδία να γίνεται επικίνδυνη στο 47΄ με τον Μπεργκ, την εξαιρετική κεφαλιά του οποίου σε σέντρα του Αουγκούστινσον, απέκρουσε με το αριστερό χέρι στη γωνία του ο Πίκφορντ.

Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο πίεσης από την Αγγλία στην εστία του Όλσεν που απέφερε ένα ακόμη τέρμα. Στο 59΄ ο Λίνγκαρντ με ωραία σέντρα βρήκε αμαρκάριστο στη μικρή περιοχή τον Ντέλε Άλι, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Σουηδό τερματοφύλακα κι έκανε το 2-0.

Αμέσως μετά (62΄) ο Μπεργκ έδωσε πάσα στον Κλάεσον που έκανε το συρτό σουτ, αλλά επενέβη και πάλι σωτήρια ο Πίκφορντ. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού πρωταγωνίστησε σε νέα φάση στο 71΄, όταν σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι έδιωξε ο Πίκφορντ. Τα επόμενα λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικά.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Αντερσον): Όλσεν, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Μπεργκ, Φόρσμπεργκ (65΄ Όλσον), Κραφτ (85΄ Γιάνσον), Κλάεσον, Τοϊβόνεν (65΄ Γκουιντέτι).

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Λίνγκαρντ, Χέντερσον (85΄ Ντάιερ), Κέιν, Στέρλινγκ (90΄+1΄ Ράσφορντ), Τρίπιερ, Γιανγκ, Ντέλε Άλι (77΄ Ντελφ).

 


onsports

Επόμενο Προηγούμενο
 

Προσωρινές αλλαγές στο ωράριο του Μετρό

Προσωρινές αλλαγές στο ωράριο του Μετρό

19:00 18/3/2025

16 έως τις 20/3

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

16:10 18/3/2025

20/03 - 6:30 μμ - 9:00 μμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

12:50 18/3/2025

Στο πλαίσιο των εργασιών για τις «Αναπλάσεις πράσινων διαδρομών στο Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 18/3/2025

Τρίτη 18/3

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

19:00 17/3/2025

Δωρεάν Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

15:10 17/3/2025

H Καλαμαριά ως πόλη της μνήμης

Προγραμματισμένη διακοπή νερού

Προγραμματισμένη διακοπή νερού

12:01 17/3/2025

Τρίτη 18/03

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

11:49 17/3/2025

Δευτέρα 17/3

Πρόγραμμα Προβολών του 27ου Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα Προβολών του 27ου Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

18:10 16/3/2025

Κυριακή 16/3

Μουσικό Αφιέρωμα στο Ποντιακό Τραγούδι από τον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης

Μουσικό Αφιέρωμα στο Ποντιακό Τραγούδι από τον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης

16:00 16/3/2025

Δευτέρα 17/3

Κλασικά Έπιπλα