Γιατί να σταματήσετε να φοράτε εσώρουχα ΜΕΤΑ το σεξ

9/7/2018 20:23    Οι γυναικολόγοι λένε ότι..
Θα το έχετε ακούσει, ή διαβάσει... ένα εκατομμύριο φορές: Οι γυναικολόγοι λένε ότι πρέπει να ουρείτε πάντοτε μετά το σεξ για να αποφύγετε μια πιθανή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Ωραία, αλλά τι άλλο πρέπει να κάνετε μετά το σεξ; Πώς ακριβώς αυτές οι κινήσεις διατηρούν τον κόλπο σας σε καλή και υγιεινή κατάσταση; Οι υπεύθυνοι του έγκυρου health.com έθεσαν αυτές τις ερωτήσεις στην δρ. Sara Twogood, επίκουρη καθηγήτρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο πανεπιστήμιο Keck της Νοτίου Καλιφόρνιας.

Απ' ό,τι φαίνεται, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μην κοιμηθείτε αμέσως μετά το σεξ, αλλά να κάνετε πρώτα κάποια απλά πράγματα...

Προσπαθήστε να ουρήσετε

Ακόμα κι αν η ουροδόχος κύστη σας δεν είναι γεμάτη, προσπαθήστε να κατουρήσετε ούτως ή άλλως. Η ροή των ούρων θα βοηθήσει να απομακρύνετε βακτηρίδια από την ουρήθρα σας, λέει η δρ. Twogood. Οι ουρολοιμώξεις συμβαίνουν όταν τα βακτήρια που ζουν κανονικά στον κόλπο, ή στο παχύ έντερο ωθούνται ακούσια στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό αν ανήκετε σε εκείνες τις γυναίκες που παθαίνουν συχνά-πυκνά ουρολοίμωξη.

Σκουπιστείτε

Το σεξ είναι... εξ ορισμού μια... μπλεγμένη κατάσταση. Το σπέρμα, ο ιδρώτας, τα λιπαντικό και τα κολπικά υγρά μπορούν όλα να αφήσουν την ευαίσθητη περιοχή σας αρκετά υγρή. Μια έξυπνη ιδέα να πάρετε μια πετσέτα, ή λίγο χαρτί τουαλέτας και να σκουπίσετε την υπερβολική υγρασία. Τα βακτήρια και η ζύμη ευδοκιμούν σε υγρές συνθήκες. Αν δεν απομακρύνετε την υγρασία αυξάνονται οι πιθανότητες μόλυνσης από ζυμομύκητες, λέει η δρ. Twogood.

"Η υγρασία είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε, ειδικά σε γυναίκες που είναι επιρρεπείς σε ζυμομύκητες”, λέει η ίδια. Δεν χρειάζεται να σκουπίζεστε σκληρά, ή έντονα. Με απλά ακουμπήματα ο κόλπος σας θα στεγνώσει. Αν νιώθετε ότι είναι απαραίτητο, πλυθείτε πρώτα με καθαρό νερό και άοσμο σαπούνι και στεγνώστε καλά.

Απλά μην χρησιμοποιείτε αρωματικά ή αρωματισμένα σαπούνια. Επίσης, το καλοκαίρι, μην πηγαίνετε στην θάλασσα για να... ξεπλυθείτε. “Ο κόλπος, με τις φυσικές του εκκρίσεις και το όξινο περιβάλλον, θα αυτο-καθαριστεί”, αναφέρει η δρ. Twogood.

Μην φοράτε εσώρουχα μετά το σεξ

Αν δεν θέλετε να κοιμηθείτε ολόγυμνες, βάλτε μόνο το νυχτικό σας, ή μια χαλαρή πυτζάμα από ύφασμα που αναπνέει καλά. Μην βάλετε εσώρουχα μέχρι το πρωί, αλλιώς μπορεί να δημιουργηθεί λοίμωξη. Το να κοιμηθείτε χωρίς εσώρουχα βοηθάει να αφήσετε τον κόλπο σας να “αναπνεύσει”. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από ζύμη, ή άλλη κνησμώδη κατάσταση.



iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Κοινωνικός τουρισμός: Παράταση για τις αιτήσεις

Κοινωνικός τουρισμός: Παράταση για τις αιτήσεις

16:00 12/5/2025

Πότε λήγει η νέα προθεσμία

Summer Olympic Camp 2025 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Summer Olympic Camp 2025 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

14:00 12/5/2025

16 Ιούν - 28 Ιούν 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:25 12/5/2025

Δευτέρα 12/5

Η Παράσταση “Γυναίκες στα Κόκκινα με Μαχαίρι” στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

Η Παράσταση “Γυναίκες στα Κόκκινα με Μαχαίρι” στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

20:00 11/5/2025

16 Μάι - 18/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 11/5/2025

Κυριακή 11/5

Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου

Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου

19:00 10/5/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει

Το Ταξίδι της Μαλαματένιας: Μουσικοθεατρική Παράσταση στη Θεσσαλονίκη-Θέατρο Σοφούλη

Το Ταξίδι της Μαλαματένιας: Μουσικοθεατρική Παράσταση στη Θεσσαλονίκη-Θέατρο Σοφούλη

17:00 10/5/2025

Τετάρτη 14 /5

Συμμετοχικές Δράσεις της 21ης ΔΕΒΘ 2025 στη Θεσσαλονίκη

Συμμετοχικές Δράσεις της 21ης ΔΕΒΘ 2025 στη Θεσσαλονίκη

12:00 10/5/2025

8 Μάι - 11 Μάι 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 10/5/2025

Σάββατο 10/5

Η Παράσταση «Εν Τόπω Χλοερώ» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

Η Παράσταση «Εν Τόπω Χλοερώ» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

20:00 9/5/2025

Δευτέρα 12/5

Κλασικά Έπιπλα