Αλλαγές στον Οικογενειακό Γιατρό

13/7/2018 04:01     υπ.Υγείας
Σε αναπροσαρμογές στο ζήτημα του Οικογενειακού Γιατρού προχωρά το υπουργείο Υγείας, με στόχο - όπως αναφέρει - το σύστημα να είναι πιο λειτουργικό και πιο «ελκυστικό» για τους ελευθεροεπαγγελματίες που θα κληθούν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις μέχρι τις 30 Ιουλίου προκειμένου να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

• Αμοιβή των γιατρών από τους ασθενείς που εξετάζονται εκτός του προβλεπόμενου 4ωρου ημερησίως.

• 'Αρση του περιορισμού υποχρεωτικής εξέτασης όλες τις μέρες του 5μερου, με την προϋπόθεση ότι τηρείται το υποχρεωτικό 20ωρο εβδομαδιαίως.

• Στις συμβατικές υποχρεώσεις του γιατρού δεν συμπεριλαμβάνονται οι κατ' οίκον επισκέψεις

• Οι επισκέψεις που θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 4ωρης απασχόλησης των γιατρών, δεν θα υπερβαίνουν τις 16 ημερησίως.

 Την επόμενη εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ, θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στην προτεινόμενη σύμβαση για τους οικογενειακούς γιατρούς.

Την απόφαση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε τροποποίηση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους γενικούς γιατρούς, τους παθολόγους και τους παιδιάτρους ανακοίνωσε συμφωνα με το real, ο υπουργός, Ανδρέας Ξανθός σε συνάντηση που είχε με την Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) παρουσία του αναπληρωτή γενικού γραμματέα για την ΠΦΥ, Σταμάτη Βαρδαρού και του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Τάκη Γεωργακόπουλου.

Ο Α. Ξανθός αφού επεσήμανε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί στρατηγικής σημασίας τη μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τόνισε ότι παρά τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπάρχει περιθώριο συνεννόησης έτσι ώστε το νέο μοντέλο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας να είναι βιώσιμο και να εξυπηρετεί τους πολίτες αλλά και τους γιατρούς τόσο τους γιατρούς που υπηρετούν στις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας (Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ) όσο και στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.




Επόμενο Προηγούμενο
 

Φοιτητικό επίδομα: Η αιτία καθυστέρησης της πληρωμής

Φοιτητικό επίδομα: Η αιτία καθυστέρησης της πληρωμής

19:34 29/9/2017

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΟΓΩ ΚΥΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αμπελοκήπων

Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αμπελοκήπων

18:59 29/9/2017

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

Ποια επιδόματα, επιτέλους, δεν κατάσχονται

Ποια επιδόματα, επιτέλους, δεν κατάσχονται

18:48 29/9/2017

Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι απλήρωτοι φόροι

Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν την ερχόμενη Τρίτη

Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν την ερχόμενη Τρίτη

18:45 29/9/2017

«Παρμενίων 2017»

«Βραδιά του Ερευνητή» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

«Βραδιά του Ερευνητή» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

18:42 29/9/2017

ένας θεσμός που κρατά 12 χρόνια

Προς έναρξη εργασιών για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Προς έναρξη εργασιών για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

18:40 29/9/2017

Μέσα στον Νοέμβριο του 2017...

Μόνιμες θέσεις εργασίας στον ΟΤΑ μέσω ΑΣΕΠ

Μόνιμες θέσεις εργασίας στον ΟΤΑ μέσω ΑΣΕΠ

18:38 29/9/2017

Δείτε αναλυτικά!

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» του ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» του ΟΑΕΔ

18:36 29/9/2017

Είσαι νέος 15-24 ετών και ψάχνεις μία θέση απασχόλησης;

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τον ΟΛΘ

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τον ΟΛΘ

18:19 29/9/2017

Τι προβλέπει το σχέδιο

Ποιοι θα είναι οι χαμένοι του επιδόματος θέρμανσης

Ποιοι θα είναι οι χαμένοι του επιδόματος θέρμανσης

18:10 29/9/2017

Τι αλλαγές έρχονται – «Κουρεμένο» κατά 50% το επίδομα

Κλασικά Έπιπλα