Ξεκινούν εγγραφές στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

21/8/2018 08:39    Οι δύο νέοι κύκλοι μαθημάτων
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους δύο νέους Κύκλους Μαθημάτων της διδακτικής περιόδου 2018-19, του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου (Α.Λ.Π.) τμήμα Θεσσαλονίκης.

Το θέμα του Α΄ Κύκλου Μαθημάτων είναι : «8 μαθήματα επικοινωνίας & προσωπικής ανάπτυξης»

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν μέσα από τις εισηγήσεις καταξιωμένων και ειδικών επί του θέματος εισηγητών την ικανότητα της σωστής επικοινωνίας ως παράγοντα καθοριστικής σημασίας για την προσωπική ανάπτυξη και την επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Θα αναλυθούν θέματα όπως: Διεκδικητική επικοινωνία, αρνητική επικοινωνία, λεκτική και εξωλεκτική επικοινωνία, ΜΜΕ και διαμόρφωση κοινής γνώμης, διαχείριση κρίσεων, διαχείριση συγκρούσεων, συναισθηματική νοημοσύνη, αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση κ.α.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 3-10-2018, και θα ολοκληρωθούν σε 8 εβδομαδιαίες διαλέξεις, κάθε Τετάρτη, ώρες 16:30 έως 19:00.

Το θέμα του Β΄ Κύκλου Μαθημάτων είναι: «Υγεία & προληπτική ιατρική»

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν πώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής όπως η μη προσεγμένη διατροφή, η καθιστική και αγχώδης ζωή, η απουσία σωματικής άσκησης, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος κ.α., αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την υγεία μας. Στον συγκεκριμένο κύκλο μαθημάτων έχουν κληθεί ως εισηγητές καταξιωμένοι γιατροί οι οποίοι θα μεταφέρουν στους συμμετέχοντες σε εκλαϊκευμένη γλώσσα, την πλέον έγκυρη γνώση και τα πιο πρόσφατα ιατρικά δεδομένα τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και των θεραπειών.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 3-10-2018, και θα ολοκληρωθούν σε 8 εβδομαδιαίες διαλέξεις, κάθε Τετάρτη, ώρες 19:30 έως 22:00.

Τα μαθήματα και των δύο παραπάνω κύκλων θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Μουσείο, Αγίου Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι συμμετέχοντες και έχοντες τηρήσει τον ειδικό κανονισμό παρακολούθησης, θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Δικαίωμα εγγραφής έχει οποιοσδήποτε χωρίς κανένα ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, απλά και μόνο καταβάλλοντας την σχετική και εφ΄απαξ συνδρομή εγγραφής, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και στους δύο κύκλους μαθημάτων.  Παρέχεται ειδική έκπτωση συνδρομής για ομαδικές εγγραφές 5 ατόμων, κι επίσης για ανέργους, πολύτεκνους, άτομα ΑΜΕΑ και μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι εγγραφές γίνονται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας  και πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.alp.gr. Οι ομαδικές εγγραφές πραγματοποιούνται μόνο τηλεφωνικά. Θέσεις περιορισμένες.

Πληροφορίες/εγγραφές: www.alp.gr και στα τηλέφωνα: 2821501060-6936004242-6932447016

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο (Α.Λ.Π.) από το 2005 έως σήμερα, αποτελεί τον κυριότερο φορέα προσφοράς στην κοινωνία, έγκυρης επιστημονικής γνώσης και ανάδειξης της προσωπικής ανάπτυξης, ως εργαλείο για μια καλύτερη προσωπική ζωή και μια καλύτερη κοινωνία.

To Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο (Α.Λ.Π.) λειτουργεί πανελλαδικά υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. και στην Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.



typosthes

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

10:00 1/3/2025

Σάββατο 1/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

10:00 28/2/2025

Παρασκευή 28/2

ΟΑΣΘ: Συμβολικά μόνο 57 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις 28 Φεβρουαρίου

ΟΑΣΘ: Συμβολικά μόνο 57 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις 28 Φεβρουαρίου

17:00 27/2/2025

Με προσωπικό ασφαλείας και τη δρομολόγηση 57 λεωφορείων

Αλλαγές στην αποκομιδή απορριμμάτων λόγω πανελλαδικής απεργίας και τριημέρου

Αλλαγές στην αποκομιδή απορριμμάτων λόγω πανελλαδικής απεργίας και τριημέρου

15:00 27/2/2025

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου έως και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (3/3)

O Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία για τα Τέμπη

O Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία για τα Τέμπη

12:10 27/2/2025

Κλείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου μετά τις 10 π.μ. την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

10:00 27/2/2025

Πέμπτη 27/2

Το Μουσικό Σχήμα Mob Art Live στη Θεσσαλονίκη στον Πολυχώρο Soul skg

Το Μουσικό Σχήμα Mob Art Live στη Θεσσαλονίκη στον Πολυχώρο Soul skg

18:01 26/2/2025

Κυριακή 2/3

Νέος Κανονισμός Καθαριότητας στον Δήμο Καλαμαριάς

Νέος Κανονισμός Καθαριότητας στον Δήμο Καλαμαριάς

14:37 26/2/2025

«Σκεφτόμαστε υπεύθυνα, σκεφτόμαστε καθαρά»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 26/2/2025

Τετάρτη 26/2

Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ στις 28/2

Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ στις 28/2

20:00 25/2/2025

Παρασκευή 28/2

Κλασικά Έπιπλα