Θεσσαλονίκη - Ανοίγει το πρώτο αθλητικό ξενοδοχείο στην Καλαμαριά

25/8/2018 09:55    Τέλος 2018
Πάσα για την εξέλιξη του αθλητικού τουρισμού της Θεσσαλονίκης αποτελεί το πρώτο αθλητικό ξενοδοχείο, που θα ανοίξει τις πύλες του στην πόλη μέχρι το τέλος του 2018.

Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει στο αθλητικό κέντρο Μίκρας στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς, το οποίο κατασκευάστηκε στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Έργων και παραδόθηκε το 2007 στο τότε Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας.

Ωστόσο, το ξενοδοχείο παρέμεινε αναξιοποίητο για έντεκα ολόκληρα χρόνια, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης(ΕΑΚΘ), Γιώργο Διονά, οι ευθύνες για τη μακροχρόνια αυτή κατάσταση βαραίνουν τις προηγούμενες διοικήσεις. «Η διοίκησή μας από πέρσι τον Αύγουστο που ανέλαβε τα ηνία, είχε θέσει το ζήτημα σε προτεραιότητα» τονίζει ο κ. Διονάς στη Voria.gr και επισημαίνει πως η διοίκηση του Κέντρου εκπόνησε μελέτη για να λειτουργήσει η μονάδα με δικές της δυνάμεις, η οποία όμως έδειξε ότι το κόστος για τη γενική γραμματεία Αθλητισμού ήταν ασύμφορο.

Έτσι, η διοίκηση των ΕΑΚΘ προχώρησε στην προκήρυξη δημόσιου διαγωνισμού για τη μίσθωση του ξενοδοχείου για 12 χρόνια στον οποίο πλειοδότησε η εταιρεία «PT HOTELIA ΞΕΝ. ΕΠ. Ε.Ε.».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της PT HOTELIA, Παντελή Ταρνατόρο, μετά την υπογραφή της μίσθωσης στις 16 Αυγούστου, η εταιρεία ετοιμάζεται να προχωρήσει μέσα στον Σεπτέμβριο στην πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο έως το τέλος του 2018.

Η μονάδα, με χώρους συνολικής επιφάνειας άνω των 2.000 τμ, αποτελείται από ημιυπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους, ενώ διαθέτει 30 συνολικά κλίνες.

«Στοχεύουμε σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο που κατά βάση θα λειτουργεί για αθλητικές ομάδες, όλων των αθλημάτων και από όλο τον κόσμο, με προτεραιότητα στα παιδιά» επισημαίνει ο κ. Ταρνατόρος, υπογραμμίζοντας πως θα διαφημίσει τη μονάδα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ακόμα και με συμμετοχή σε εκθέσεις.

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να έχει ένα αθλητικό ξενοδοχείο. Πρέπει να οργανώσουμε την πόλη και να προωθήσουμε τον αθλητικό τουρισμό της», υπογραμμίζει ο υπεύθυνος της PT HOTELIA, η οποία διαθέτει τρία προπονητικά κέντρα, με αθλητικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, σε Αθήνα, Πορταριά και Πελοπόννησο.

«Το ξενοδοχείο παρέμενε ανεκμετάλλευτο και αποτελούσε έξοδο τόσα χρόνια για το κράτος» προσθέτει ο κ.Ταρνατόρος και συμπληρώνει: «Τώρα μπορεί επιτέλους να αξιοποιηθεί. Η μονάδα έχει ένα πολύ θετικό στοιχείο. Αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου προπονητικού κέντρου Βορείου Ελλάδος».




Επόμενο Προηγούμενο
 

Χειμάρρα - Oι Αλβανικές αρχές κατεδαφίζουν πάλι σπίτια Ελλήνων

Χειμάρρα - Oι Αλβανικές αρχές κατεδαφίζουν πάλι σπίτια Ελλήνων

16:43 19/10/2017

Συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι αλβανικές πιέσεις

Κορυφώνονται και στην Ελλάδα οι Ωριωνίδες

Κορυφώνονται και στην Ελλάδα οι Ωριωνίδες

10:08 19/10/2017

η βροχή από «πεφταστέρια»

Εξωδικαστικός: Ολα τα κριτήρια ένταξης για χρέη ως 50.000 ευρώ

Εξωδικαστικός: Ολα τα κριτήρια ένταξης για χρέη ως 50.000 ευρώ

10:02 19/10/2017

Στο μικροσκόπιο των θεσμών βρίσκεται η πρόταση

Χριστουγεννιάτικο Χωριό και φέτος στην Τούμπα

Χριστουγεννιάτικο Χωριό και φέτος στην Τούμπα

09:59 19/10/2017

"Πέρασε" από το συμβούλιο της Δ' δημοτικής κοινότητας

Κυβερνητική πηγή για τα F-16: Η αλήθεια για το κόστος της συμφωνίας

Κυβερνητική πηγή για τα F-16: Η αλήθεια για το κόστος της συμφωνίας

09:46 19/10/2017

Διπλή «γκάφα» της αντιπολίτευσης

Νέοι από την Καλαμαριά στο Ιάσιο της Ρουμανίας

Νέοι από την Καλαμαριά στο Ιάσιο της Ρουμανίας

09:27 19/10/2017

εκπροσώπησαν την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης

Εκθεση Ιστορικών Εφημερίδων του 1940 στην Καλαμαριά

Εκθεση Ιστορικών Εφημερίδων του 1940 στην Καλαμαριά

08:53 19/10/2017

23/10 - 8:00 μμ

Ανοικτή διαδικασία για ανάθεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ»

Ανοικτή διαδικασία για ανάθεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ»

08:50 19/10/2017

μέσω του (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)

Στη Θεσσαλονίκη η Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας από την Κύθνο (ΦΩΤΟ)

Στη Θεσσαλονίκη η Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας από την Κύθνο (ΦΩΤΟ)

08:33 19/10/2017

για την εορτή του Αγ. Δημητρίου

Εφιάλτης η νέα τρέλα του Facebook:

Εφιάλτης η νέα τρέλα του Facebook: "Εξαφανίσου" για 48 ώρες''

08:30 19/10/2017

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές διεθνώς

Κλασικά Έπιπλα