Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

4/9/2018 17:13    Περιφέρεια
Συνεχίζονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι ψεκασμοί που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών. Λόγω των φετινών βροχοπτώσεων, οι πληθυσμοί των κουνουπιών αυξήθηκαν, εκδηλώθηκαν κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ στα μέσα προς τέλη Αυγούστου καλύφθηκε το οικονομικό μέγεθος του προγράμματος που αφορούσε τη φετινή χρονιά.

Ωστόσο, καθώς οι ψεκασμοί εξακολουθούν να κρίνονται απαραίτητοι, το πρόγραμμα συνεχίζεται, χωρίς, όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για την επόμενη χρονιά, δεδομένου ότι το πρόγραμμα είναι τριετές. Τα παραπάνω ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Απόστολος Γιάντσης, μιλώντας στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία ενέκρινε τα πρωτόκολλα παραλαβής των έργων καταπολέμησης των κουνουπιών. 

«Και πέρσι κάναμε ψεκασμούς και τον Οκτώβριο. Μπορεί να έκλεισε το συμβατικό τυπικό οικονομικό αντικείμενο της φετινής περιόδου αλλά η επιστημονική επιτροπή έδωσε εντολές στους αναδόχους να συνεχίσουν τους ψεκασμούς, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα σημείωσε ότι η παρακολούθηση του έργου καταπολέμησης των κουνουπιών γίνεται από τις τοπικές διευθύνσεις υγείας αλλά και από την κεντρική επιτροπή του προγράμματος.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Αθηνά Αηδονά επισήμανε ότι, αν δεν είχαν γίνει οι ενέργειες που έγιναν, η κατάσταση θα ήταν πολύ δύσκολη, σχολίασε ότι στους ψεκασμούς χρησιμοποιούνται τα σκευάσματα που είναι εγκεκριμένα από το αρμόδιο υπουργείο και επισήμανε ότι τα θύματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι άτομα ηλικιωμένα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. "Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τη διεύθυνση υγείας. Σχεδόν κάθε βράδυ γίνονται επιπλέον ψεκασμοί" πρόσθεσε. 

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος από τη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα" τόνισε ότι το πρόβλημα των κουνουπιών ήταν φέτος πανελλαδικό, ωστόσο τόνισε ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι η πλέον επικίνδυνη περιοχή λόγω του υδάτινου δυναμικού που διαθέτει αλλά και των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που υπάρχουν σε αυτήν. Σε αυτό το μήκος κύματος, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένας επανασχεδιασμός του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, σε επίπεδο χώρας, που να λαμβάνει υπόψη περιοχές με μεγαλύτερο δείκτη επικινδυνότητας.




Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Άσπα στο Billboard της Times Square

Η Άσπα στο Billboard της Times Square

12:22 24/7/2025

Είναι τιμητικό και μαγικό

Επιχείρηση καθαρισμού και απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων σκαφών από τον Δήμο Καλαμαριάς

Επιχείρηση καθαρισμού και απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων σκαφών από τον Δήμο Καλαμαριάς

11:53 24/7/2025

Με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 24/7/2025

Πέμπτη 24/7

Ο Πέτρος Ιακωβίδης στο Summer Night Flow Thessaloniki

Ο Πέτρος Ιακωβίδης στο Summer Night Flow Thessaloniki

20:55 23/7/2025

Πέμπτη 24/7

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο πόλο γυναικών

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο πόλο γυναικών

18:16 23/7/2025

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 12-9 κόντρα στην Ουγγαρία

Το Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής έρχεται στο Άλσος Νέας Κρήνης

Το Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής έρχεται στο Άλσος Νέας Κρήνης

17:10 23/7/2025

25/07 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 23/7/2025

Τετάρτη 23/7

Το εμβληματικό έργο που αλλάζει τον Φοίνικα και την εικόνα της πόλης

Το εμβληματικό έργο που αλλάζει τον Φοίνικα και την εικόνα της πόλης

21:13 22/7/2025

Ανατολική Είσοδος Καλαμαριάς

H «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Θέατρο Δάσους

H «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Θέατρο Δάσους

20:00 22/7/2025

Τετάρτη 23/7

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) από τον Δήμο Καλαμαριάς

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) από τον Δήμο Καλαμαριάς

15:00 22/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακοινώνει την υλοποίηση θερινού κατασκηνωτικού προγράμματος

Κλασικά Έπιπλα