Καλαμαριά - Αποχώρησαν 4 δημοτικοί σύμβουλοι απο τη ΡΕΚΚ

14/9/2018 02:48    ανακοινώσεις
Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από την δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμαριά και να συγκροτήσουν δική τους αυτόνομη παράταξη γνωστοποιούν μέσω ανακοίνωσης τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι είχαν εκλεγεί με την «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση» η οποία είχε κατέλθει στις εκλογές του 2014 με επικεφαλής τον Μανόλη Λαμτζίδη.

Η κίνηση αυτή οφείλεται σύμφωνα με το voria, στη διαφαινόμενη βούληση του κυβερνώντος κόμματος να στηρίξει στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου τον δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. 

Την ανακοίνωση – πρόσκληση για τη συγκρότηση νέας δημοτικής παράταξης υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δέσποινα Αγγελοπούλου, Νεκτάριος Βουλγαράκης, Σταύρος Μαβίδης, και Άρης Τεμεκενίδης. Σε αυτήν αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Ζούμε στην πιο καλή μεριά της Θεσσαλονίκης. Στον τόπο που ανέδειξαν οι παππούδες μας και τον μετέτρεψαν από βάλτους και «τσαμούρια» στον πιο όμορφο και περιζήτητο τόπο κατοικίας. 

Τον τόπο αυτό, την Καλαμαριά μας, τον ζήσαμε στην ακμή του, στην ανάπτυξή του, στην αίγλη του. Τον ζούμε σήμερα και στο τέλμα του, στην απαξίωση που τον οδηγεί συστηματικά μια Διοίκηση κουρασμένη, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πάθος.

Προβληματιζόμαστε για το μέλλον του τόπου μας και νιώθουμε την ανάγκη να προχωρήσουμε μπροστά, να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καλαμαριάς και να δώσουμε νέες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή μας και τους ανθρώπους της. Η Καλαμαριά χρειάζεται επανεκκίνηση. 

Μας ενώνει η διάθεση να αλλάξουμε ρυθμό, να βρούμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, να ανοίξουμε τους ορίζοντες στους νέους να μείνουν εδώ και να δημιουργήσουν, να καταστήσουμε την Καλαμαριά ένα Δήμο-πρότυπο, όπως ήταν κάποτε και όπως αξίζει σε μας και στα παιδιά μας.

Στη προσπάθεια αυτή έχουμε πολλά στηρίγματα. Τους νέους επιστήμονες, τους έμπειρους επαγγελματίες, τους ευσυνείδητους εργαζόμενους, το ισχυρό αλλά αναξιοποίητο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, τους μεγαλύτερους σε ηλικία και γεμάτους πολύτιμη εμπειρία συνδημότες μας. 

Ο βασικός μας στόχος είναι ένας: μια νέα Διοίκηση, με όραμα, σχέδιο, γνώση και εμπειρία, με αξιοκρατία, φροντίδα για όλους, έργο με προοπτική.

Ξεκινάμε σήμερα τη δημιουργία ενός νέου Δημοτικού φορέα, που έχει ως στόχο να ενώσει όλες τις δημιουργικές, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της πόλης μας, ανεξάρτητα από την πολιτική ταυτότητα που όλοι έχουμε, χωρίς αποκλεισμούς και κομματικές σκοπιμότητες. Ξεκινάμε την προσπάθεια για να φέρουμε πάλι την Καλαμαριά εκεί που της αξίζει, εκεί που αξίζει να μεγαλώνεις τα παιδιά σου, να εργάζεσαι, να δημιουργείς, να χαίρεσαι τη ζωή σου.        

Ελάτε μαζί μας, να ξαναστήσουμε την Καλαμαριά μας!».

Η δήλωση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης και αντιπροέδου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς Μανόλη Λαμτζίδη

1. Yποστηρίζω σύμφωνα και με την τελευταία απόφαση της ΓΣ της ΡΕΚΚ ότι πρέπει να επιδιωχθεί η συγκρότηση ενός διευρυμένου αυτοδιοικητικού σχήματος, το οποίο θα διεκδικήσει από τον α γύρο το Δήμο Καλαμαριάς απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή. 

2. Οι διεργασίες αυτές για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να γίνουν "συντεταγμένα" μέσα από τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες της ΡΕΚΚ σε γνώση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς, γιατί είμαι μέλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ερήμην της. 

Διαφωνώ οριζοντίως, διαγωνίως και καθέτως με κινήσεις εκτός "συντεταγμένων" πλαισίων.

3. Το σημερινό εκλογικό σύστημα, το οποίο πιστώνω θετικά στην κυβέρνηση δεν επιτρέπει απλά, αλλά επιβάλλει τις συνεργασίες για τη συνδιοίκηση των δήμων μετά τις εκλογές με όρους προγραμματικούς και με διαφάνεια ύστερα απο διαβούλευση των δημοκρατικών παρατάξεων και αυτό θα αποτελέσει επαναστατική καινοτομία και βαθειά τομή στα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας.

4. Παραμένω ενεργά παρών στις αυτοδιοικητικές εξελίξεις στο Δήμο μας, αλλά δηλώνω ότι δεν θέτω απαράβατο όρο να γίνει δεκτή η δική μου υποψηφιότητα ως επικεφαλής του σχήματος προκειμένου να προχωρήσει το εγχείρημα.

Στην επερχόμενη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών μπορώ να αναλάβω  τα καθήκοντα και του "στρατηγού" είτε και του  "απλού στρατιώτη", πάντοτε μέσα και μετά από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες του χώρου μας,  με κριτήριο το καλό της Καλαμαριάς.


Επόμενο Προηγούμενο
 

Ανοιχτή Συναυλία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για τη Γιορτή της Δημοκρατίας 2025

Ανοιχτή Συναυλία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για τη Γιορτή της Δημοκρατίας 2025

20:00 18/7/2025

Πέμπτη 24/7

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των ακτών της Καλαμαριάς

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των ακτών της Καλαμαριάς

12:39 18/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 18/7/2025

Παρασκευή 18/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 17/7/2025

Από 17 Ιουλίου έως και Τετάρτη 23 Ιουλίου

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

14:04 17/7/2025

Για το μεγάλο πολυαθλητικό γεγονός του καλοκαιριού

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

12:23 17/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 17/7/2025

Πέμπτη 17/7

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

20:00 16/7/2025

17/07 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 16/7/2025

Τετάρτη 167

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

20:00 15/7/2025

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς

Κλασικά Έπιπλα