Ινδονησία: Μετά το σεισμό και το τσουνάμι εξερράγη και ηφαίστειο

3/10/2018 19:54     Soputan
Μόνο λίγες μέρες περιθώριο δίνουν οι αρχές για τη διάσωση των υπόλοιπων παγιδευμένων επιζώντων του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξαν την Ινδονησία την Παρασκευή, ενώ σήμερα εξερράγη και ηφαίστειο.   

Η ηφαιστειακή έκρηξη, βόρεια της περιοχής που έπληξε την καταστροφή, είναι το τρίτο σοβαρό τεκτονικό γεγονός στην Ινδονησία σε λιγότερο από μία εβδομάδα, και έρχεται να προστεθεί στο ήδη δύσκολο έργο που αντιμετωπίζουν οι αρχές στην γεωγραφικά ασταθή περιοχή.

Το ηφαίστειο στο όρος Soputan, στο βόρειο τμήμα του νησιού Σουλαουέζι, εξερράγη στέλνοντας ένα σύννεφο τέφρας σε ύψος 4χλμ πάνω από το κατεστραμμένο νησί, αλλά μέχρι στιγμής το τοπικό αεροδρόμιο παραμένει ανοιχτό και δεν απαιτούνται εκκενώσεις.   

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Ινδονησίας διέταξαν τους στρατιώτες να πυροβολούν όσους εντοπίζονται να προβαίνουν σε λεηλασίες.   

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει δεκάδες ανθρώπους που προσπάθησαν να κλέψουν σπίτια και καταστήματα στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον σεισμό, γύρω από την παραθαλάσσια πόλη Πάλου.   

Πολλοί επιζώντες λεηλάτησαν καταστήματα στην προσπάθειά τους να βρουν τρόφιμα και πόσιμο νερό.   

«Αν υπάρχουν νέες λεηλασίες, αρχικά θα πυροβολήσουμε προειδοποιητικά στον αέρα, κατόπιν θα πυροβολήσουμε για να εξουδετερώσουμε», τους δράστες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Ίντα Ντέβα Αγκούνγκ Χαντισαπούτρα.    «Μπορούσαμε να το ανεχθούμε την πρώτη ή την δεύτερη ημέρα επειδή οι άνθρωποι χρειάζονταν κάποια πράγματα (σ.σ. είδη πρώτης ανάγκης). Αλλά την τρίτη ημέρα, άρχισαν να κλέβουν αντικείμενα όπως ηλεκτρονικά είδη», πρόσθεσε.   Σύμφωνα με την πηγή αυτή, κάθε όχημα που μεταφέρει εφόδια θα συνοδεύεται από πέντε ένοπλους στρατιώτες.   

Η αστυνομία απέφυγε γενικά να παρέμβει μέχρι τώρα στις πληγείσες περιοχές, όταν οι κάτοικοι έμπαιναν στα καταστήματα για να βρουν διάφορα είδη πρώτης ανάγκης μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους.   

Περίπου 200.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δεκάδες χιλιάδες παιδιά, χρειάζονται κατεπειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια, όπως εκτιμά η υπηρεσία συντονισμού των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ. 



lifo
Επόμενο Προηγούμενο
 

Δημοτικός Κινηματογράφος cine ΑΥΡΑ

Δημοτικός Κινηματογράφος cine ΑΥΡΑ

18:00 18/8/2025

Από Πέμπτη 14 Αυγούστου έως και Τετάρτη 20 Αυγούστου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 18/8/2025

Δευτέρα 18/8

Ioulia Kallimani Grand Premiere στο EDEN Thessaloniki

Ioulia Kallimani Grand Premiere στο EDEN Thessaloniki

20:57 17/8/2025

Παρασκευή 5/9

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 17/8/2025

Κυριακή 17/8

Βαλκανική Πλατεία 2025 το πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Βαλκανική Πλατεία 2025 το πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

18:10 16/8/2025

30 Αυγ - 3 Σεπ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 16/8/2025

Σάββατο 16/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 15/8/2025

Παρασκευή 15/8

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

18:00 14/8/2025

Τα τελευταία χρόνια, κάτι … ιδιαίτερο συνδέει τον Manu Chao με τη Θεσσαλονίκη!

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

16:00 14/8/2025

Πού θα δείτε τον αγώνα και τι ώρα

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

11:14 14/8/2025

«Ερμής» και «Ίριδα – Κέντρο Γυναικών»

Κλασικά Έπιπλα