Ερντογάν: Δεν θα υποχωρήσουμε σε Αιγαίο και Μεσόγειο

9/10/2018 03:36    Ο Τούρκος Πρόεδρος
«Η Τουρκία δεν θα απεμπολήσει ποτέ τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση των στελεχών του κόμματός του στην Άγκυρα.

Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε, ότι το νομικό δίκαιο αποτελεί επιλογή του ιδιοκτήτη του. «Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το προστατεύσουμε αυτό. Αν δεν συμπεριφερόμασταν με αυτό τον τρόπο από παλιά, δεν θα επιδεικνύαμε τη στάση η οποία σήμερα προσδίδει κύρος στη χώρα μας στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πεδίο. Αυτή τη στάση την πετύχαμε όχι μόνο εστιάζοντας σε κάποιους στη χώρα μας αλλά ταυτόχρονα με κόστος ήρθαμε αντιμέτωποι με τις πιο ισχυρές οικονομικά και στρατιωτικά χώρες του κόσμου» ανέφερε.

«Γι' αυτό και στην Παλαιστίνη, τη Βοσνία, την Κύπρο, το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη και σε πολλά άλλα ζητήματα κάναμε την επιλογή μας υπέρ της αρετής, της ηθικής, της συνείδησης και του δικαίου», υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος. «Είμαστε υποχρεωμένοι και σήμερα και αύριο να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Για τα ζητήματα που έρχονται στην ατζέντα μας δεν θα λάβουμε βιαστικές αποφάσεις χωρίς να κοιτάξουμε πρώτα τη συνείδησή μας», κατέληξε.

Γιλντιρίμ: Η Τουρκία στηρίζει πάντοτε δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι «η Τουρκία στηρίζει πάντοτε δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού», σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής του ψευδοκράτους Τεμπερουκέν Ουλουτσάι, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τρίτης συνάντησης των Προέδρων Κοινοβουλίων των Ευρασιατικών Χωρών στην Αττάλεια. Ο Γιλντιρίμ εξέφρασε ικανοποίηση που συνάντησε τον «πρόεδρο της βουλής» προσθέτοντας ότι κάθε φορά έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ίδιους η «Τουρκική Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)».

Ανέφερε ότι «είναι σημαντική η συμμετοχή της ΤΔΒΚ στις διεθνείς συναντήσεις», ενώ είπε, ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν και να παρακολουθούν πάντοτε την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Από την πλευρά του ο Τεμπερουκέν Ουλουτσάι είπε, ότι ειδικά για τη λύση του Κυπριακού η Τουρκία με την «βόρεια Κύπρο» ακολουθούν μια κοινή διαδικασία. Πρόσθεσε, ότι στόχος τους είναι να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος στις υφιστάμενες σχέσεις των δύο κοινοβουλίων. Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι συζήτησαν και τις εργασίες έρευνας για φυσικό αέριο στην Κύπρο.


news

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 13/7/2025

Κυριακή 13/7

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργο

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργο

18:00 12/7/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

17:00 12/7/2025

14 Ιούλ - 16 Αυγ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 12/7/2025

Σάββατο 12/7

Υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού σε όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς

Υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού σε όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς

11:32 11/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τον εντατικό καθαρισμό και ευπρεπισμό σε κάθε γειτονιά της πόλης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 11/7/2025

Παρασκευή 11/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 10/7/2025

Σε πλήρη εξέλιξη το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στην Καλαμαριά

Σε πλήρη εξέλιξη το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στην Καλαμαριά

18:00 10/7/2025

Πρόγραμμα πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων απορριμμάτων

Ανοιχτό για το κοινό το θρυλικό ρουμανικό ιστιοφόρο Mircea

Ανοιχτό για το κοινό το θρυλικό ρουμανικό ιστιοφόρο Mircea

16:00 10/7/2025

Γιατί να το επισκεφθείτε

Αντικατάσταση φθαρμένης ράμπας

Αντικατάσταση φθαρμένης ράμπας

14:00 10/7/2025

Για ανέλκυση/καθέλκυση μικρών σκαφών στη Νέα Κρήνη

Κλασικά Έπιπλα