Ελλάδα - Ουγγαρία 1-0

13/10/2018 09:07    Μητρο..γκολ
Την ώρα που ο Σκίμπε ετοιμάζονταν να βγάλει από το ματς τον Μήτρογλου, ο «πιστολέρο» με καρφωτή κεφαλιά σκόραρε και σε μια κακή βραδιά της εθνικής, έδωσε την νίκη με 1-0 κόντρα στην Ουγγαρία! «Τελικός» στο Τάμπερε με Φινλανδία!

Εστω κι έτσι η Εθνική παραμένει στο κόλπο της πρώτης θέσης. Ποιο είναι το «έστω κι έτσι»; Οι μόλις δύο τελικές στο στόχο (το γκολ του Μήτρογλου στο 65' και το σουτ του Λάζαρου στο 93'), το ανύπαρκτο πρώτο ημίχρονο, η συνολικά μέτρια βραδιά μας. Ομως αυτό πρέπει να κρατήσει η Εθνική. Οτι έστω κι έτσι πήρε το τρίποντο που τόσο πολύ έχει ανάγκη και θα παίξει την πρώτη θέση με την Φινλανδία. Μια Φινλανδία που μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με τρία γκολ του Πούκι...

Μέχρι την Δευτέρα στο Τάμπερε της Φινλανδίας δεν μένουν πολλές μέρες. Μόλις μερικές ώρες. Και η Εθνική θα πρέπει να εμφανιστεί αισθητά βελτιωμένη για να μπορέσουμε να πάρουμε το διπλό...

Με αλλαγές, αλλά ίδιο σχήμα
Ο Μίκαελ Σκίμπε είχε αρκετές απουσίες, πήγε σε πολλές αλλαγές στο σχήμα αλλά το πλάνο ήταν ίδιο. 4-2-3-1 με τον Τσιμίκα να ντεμπουτάρει, τον Μπακάκη να παραμένει βασικός (μιας και ο Τοροσίδης ήταν τραυματίας), τον Ζέκα να επιστρέφει στην ενδεκάδα και τον Μπακασέτα να παίρνει τη θέση του τραυματία του Μάνταλου.

Ανευρο ημίχρονο, χωρίς ευκαιρία
Μπορεί στην Βουδαπέστη να γνωρίσαμε την ήττα όμως υπήρχε κι ένα πρώτο ημίχρονο που η Εθνική όχι μόνο είχε καταφέρει να ισοφαρίσει αλλά και να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες που θα τις έδιναν προβάδισμα και φυσικά θα είχαμε δει ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ίδια ομάδα η Ελλάδα κατάφερε να κάνει χειρότερο ημίχρονο κι από το δεύτερο στην Βουδαπέστη. Χωρίς τελική, χωρίς νεύρο και χωρίς δημιουργία η Εθνική δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Γκουλάτσι και κυρίως δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα στον Μήτρογλου ο οποίος ήταν καλά κλεισμένος.

Περισσότερη όρεξη, μεγαλύτερη πίεση
Δεν θα μπορούσε να παίξει χειρότερα η Εθνική. Οπότε... αναγκαστικά βελτιώθηκε. Και αυτή η μικρή βελτίωση ήταν αρκετή για να σκοράρουμε. Αφού δεν πληρώσαμε την αδράνεια της αμυντικής λειτουργίας στο 46' (κεφαλιά του Σάλαϊ άουτ) η Εθνική προσπάθησε να προβληματίσει την Ουγγαρία.

Το έκανε αρχικά με το σουτ του Φορτούνη στο 52' (η μπάλα πέρασε άουτ) και έδειχνε πως πατούσε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο από τους Ούγγρους.

Σήκωσε Κουλούρη για να βγάλει Μήτρογλου, αλλά ο «πιστολέρο» έβαλε γκολ
Η αλήθεια είναι πως ο Μήτρογλου δεν είχε πολλές επαφές με την μπάλα. Και γιατί η μπάλα δεν έφτανε ποτέ στα πόδια αλλά και γιατί ήταν καλά κλεισμένος από τους κεντρικούς αμυντικούς της Ουγγαρίας. Ετσι ο Σκίμπε φώναξε στο 64' τον Κουλούρη και του έδινε τις τελευταίες εντολές για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Κι αν η μπάλα είχε βγει πλάγιο άουτ δεν θα βλέπαμε και το γκολ του Μήτρογλου.

Στο 65' ο Τσιμίκας βγήκε σε θέση εξτρέμ η πρώτη του σέντρα κόπηκε, όχι όμως και η δεύτερη. Αυτή βρήκε τέλεια τον Μήτρογλου ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Εθνική.

Απειλή από στημένα
Η Εθνική προσπάθησε να βρει και δεύτερο γκολ. Χωρίς ρίσκα όμως. Και από στημένες φάσεις ο Φορτούνης έψαχνε τους κεντρικούς αμυντικούς. Ο Μανωλάς δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και ο Παπασταθόπουλος που το έκανε την έστειλε λίγο άουτ.

Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα η Εθνική δεν απειλήθηκε σοβαρά. Και στην μοναδική προϋπόθεση που πήγαν να βγάλουν οι Ούγγροι ο Τσιμίκας ενήργησε τέλεια κι έκοψε τον Κόβατς τελευταία στιγμή.

MVP: Τσιμίκας. Ιδανικό ντεμπούτο για τον νεαρό αριστερό μπακ. Δεν είναι μόνο η ασίστ που βγάζει στον Μήτρογλου για το γκολ. Είναι ότι τουλάχιστον δύο φορές ενήργησε τέλεια ανασταλτικά. Πρώτα στη σέντρα του Σάλαϊ που έκοψε στο δεύτερο δοκάρι και στη συνέχεια στην αντεπίθεση των Ούγγρων που έγινε με τον Τσιμίκα να γίνεται στόπερ και να κόβει τον Κόβατς.
Αδύναμος κρίκος: Κάλμαρ. Δεν βοήθησε σε κανένα σημείο την ομάδα του, χρεώθηκε με κάρτα κι έγινε η πρώτη αλλαγή των Ούγγρων.
Στο ύψος του: Ζέκα. Ηταν παντού. Πάλι. Πολλά χιλιόμετρα από τον μέσο της Κοπεγχάγης που έκοψε αρκετές επιθέσεις των Ούγγρων.

Η γκάφα: Δεν υπήρχε κάποια φάση που μπορεί να λογιστεί ως γκάφα.
Το στραγάλι: Ο Τομπίας Στίλερ πήγε να το χάσει στο πρώτο ημίχρονο με τις αρκετές κίτρινες. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Τι κρατάει η Εθνική; Οτι σ' ένα κακό της βράδυ κατάφερε να βρει τρεις βαθμούς. Οχι ότι η Ουγγαρία ήταν καλύτερη κι άξιζε κάτι περισσότερο αλλά η Εθνική τελείωσε το ματς με μόλις δύο τελικές on target. Το γκολ του Μήτρογλου στο 65' και το σουτ του Λάζαρου στο 93'.

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (46' Τζιόλης), Ζέκα, Πέλκας (84' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Μπακασέτας, Μήτρογλου (94' Μπουχαλάκης)
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Κανταρ, Φιολα, Ορμπαν, Νάγκι, Ζάλαϊ, Κάλμαρ (55' Κόβατς), Κλαϊνχάισλερ, Βάργκα (68' Νάγκι), Σαλάι, Μπέσε (75' Νέμεθ)



gazzetta

Επόμενο Προηγούμενο
 

O δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών του Δήμου Καλαμαριάς

O δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών του Δήμου Καλαμαριάς

17:00 9/1/2025

Καλεί τα παιδιά σε έναν Γενάρη γεμάτο βιβλία και παιχνίδι

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

10:00 9/1/2025

Πέμπτη 9/1

Ξεστολίζουμε και ανακυκλώνουμε τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δένδρα

Ξεστολίζουμε και ανακυκλώνουμε τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δένδρα

18:36 8/1/2025

Πέμπτη 9/1

Μετρό Θεσσαλονίκης: Έκτακτο πρόβλημα με κάρτες

Μετρό Θεσσαλονίκης: Έκτακτο πρόβλημα με κάρτες

11:44 8/1/2025

Χωρίς έκδοση, ουρές για εισιτήρια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 8/1/2025

Τετάρτη 8/1

Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

17:00 7/1/2025

Ανοιχτά καταστήματα για δύο Κυριακές

Την Πέμπτη η κηδεία του Κώστα Σημίτη

Την Πέμπτη η κηδεία του Κώστα Σημίτη

13:40 7/1/2025

Επικήδειος από Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

13:02 7/1/2025

Τρίτη 7/1

Δωρεάν Θεατρικές Παραστάσεις στο Βαφοπούλειο Π.Κ. Θεσσαλονίκης

Δωρεάν Θεατρικές Παραστάσεις στο Βαφοπούλειο Π.Κ. Θεσσαλονίκης

20:31 6/1/2025

11 Ιαν - 1 Φεβ 2025

Fame The Musical Στον Πυρετό της Δόξας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Fame The Musical Στον Πυρετό της Δόξας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

20:30 6/1/2025

5 Ιαν - 12 Ιαν 2025

Κλασικά Έπιπλα