ΑΕΚ - Άρης 4-0

28/10/2018 23:43    OAKA
Με τους Πόνσε και Μπογιέ να... χορεύουν τάνγκο την αντίπαλη άμυνα η ΑΕΚ νίκησε 4-0 τον Άρη.

Όταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης εισηγήθηκε την απόκτηση του Εζέκιελ Πόνσε και του Λούκας Μπογιέ είχε στο μυαλό του μια ΑΕΚ, όπως αυτή του δεύτερου ημιχρόνου με τον Άρη. Οι δυο Αργεντινοί μαζί με τον Λιβάγια “χόρεψαν” την άμυνα του Άρη, ο οποίος θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε την κατοχή.

Ο Μπογιέ ήταν αυτός που με τρομερή ενέργεια άνοιξε το σκορ, ενώ έδωσε και τον ασίστ στον Λιβάγια στο τέρατο γκολ. Ο Πόνσε από την πλευρά του ήταν αυτός που “καθάρισε” με τα δύο τέρματα που πέτυχε μέσα σε έξι λεπτά, μετατρέποντας το “εύθραυστο” 1-0 σε 3-0!

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Άρης ήταν αυτός που προσπάθησε να έχει την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα αλλά η ΑΕΚ στην πρώτη της επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Το έκανε στο 5ο λεπτό με τον Μπογιέ, ο οποίος πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο και μετά από μια εξαιρετική κούρσα βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κουέστα και πλάσαρε σωστά.

Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν και μια καλή ευκαιρία με τον Πόνσε, ο οποίος στο 8' έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε εντυπωσιακή απόκρουση. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι έριξαν... ρυθμούς κι οι παίκτες του Πάκο Ερέρα άρχισαν να πιέζουν (η κατοχή στο πρώτο μέρος ήταν 60%-40% υπέρ τους).

Με τον Μπρούνο Γκάμα να αποτελεί τη μόνιμη απειλή για την άμυνα της ΑΕΚ, ο Άρης έχασε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία στο 26ο λεπτό, όταν ο Ερέρα συνδυάστηκε πολύ όμορφα με τον Ντιγκινί, ο οποίος γύρισε την μπάλα στον 30άχρονο Πορτογάλο αλλά η μπάλα πέρασε άουτ μετά το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή.

Όπως συνέβη στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στην... επανάληψη οι “κιτρινόμαυροι” πέτυχαν γκολ στην πρώτη αξιόλογη φάση, με τον Πόνσε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκάλο στο 56'. Πριν καλά καλά προλάβει να συνέλθει ο Άρης, ο Πόνσε σημείωσε και τρίτο γκολ στο 62' μετά από έναν εξαιρετικό “κιτρινόμαυρο” συνδυασμό και σέντρα του Μπακάκη.

Η ΑΕΚ συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και μετά την πολύ όμορφη κούρσα που έκανε από τα αριστερά ο Μπογιέ πέρασε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή κι ο Λιβάγια πέτυχε και τέταρτο γκολ στο 72'. Οι "κιτρινόμαυροι" γενικότερα κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο κι έφτασαν σε μια άνετη, όσο κι επιβλητική νίκη που τους δίνει ψυχολογία εν όψει της συνέχειας...

ΑΕΚ(Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Χουλτ (75’ Γιαννιώτας), Γαλανόπουλος, Άλεφ, Πόνσε (67’ Μάνταλος), Μπογέ(86’ Γιούσης), Λιβάγια, Γκάλο.

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (76’ Σόουζα), Μπάσα, Μάβραϊ, Βαλεριάνος, Σιώπης, Κολάσο (67’ Γιουνές), Ματίγια, Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί (76’ Ναζλίδης), Γκάμα


onsports

Επόμενο Προηγούμενο
 

Διεθνής Ημέρα Χορού 2025 στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη

Διεθνής Ημέρα Χορού 2025 στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη

17:00 25/4/2025

Τρίτη 29/4

Μαραθώνιος αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Καλαμαριάς

Μαραθώνιος αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Καλαμαριάς

13:10 25/4/2025

26/04 - 27/04

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 25/4/2025

Παρασκευή 25/4

Game of Skate Η «τέχνη» του δρόμου συναντά την «Επίμονη Τέχνη» στο κέντρο της Καλαμαριάς

Game of Skate Η «τέχνη» του δρόμου συναντά την «Επίμονη Τέχνη» στο κέντρο της Καλαμαριάς

20:00 24/4/2025

27/04 - 5:00 μμ - 7:00 μμ

H Καλαμαριά επίκεντρο της ελληνικής ξιφασκίας

H Καλαμαριά επίκεντρο της ελληνικής ξιφασκίας

15:00 24/4/2025

Στο ΔΑΚ το Πανελλήνιο Κύπελλο παίδων, ανδρών και γυναικών από τις 25/04 - 27/04

Η Καλαμαριά βάζει «Καθρέφτες» στην ενδοοικογενειακή βία

Η Καλαμαριά βάζει «Καθρέφτες» στην ενδοοικογενειακή βία

11:15 24/4/2025

Το πολυβραβευμένο έργο στη σκηνή του «Μελίνα Μερκούρη» από 25/04 - 9:00 μμ - 27/04 - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 24/4/2025

Πέμπτη 24/4

«Μαύρη Σαμπούκα»: Η κωμωδία φαινόμενο ρίχνει αυλαία στη Θεσσαλονίκη

«Μαύρη Σαμπούκα»: Η κωμωδία φαινόμενο ρίχνει αυλαία στη Θεσσαλονίκη

20:18 23/4/2025

Από Παρασκευή 25/4

H Φαίη Ρουμπίνη στο Beerfest

H Φαίη Ρουμπίνη στο Beerfest

17:00 23/4/2025

Σάββατο 26/4

Φύση και πολιτισμός συναντιούνται στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

Φύση και πολιτισμός συναντιούνται στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

15:00 23/4/2025

23/04 - 4/05

Κλασικά Έπιπλα