Βίντι - ΠΑΟΚ 1-0

9/11/2018 01:34    λίγες ελπίδες
Ο Λουτσέσκου παραμονή του ματς είπε «σαν τρελοί για το πρωτάθλημα» και οι παίκτες του... τον άκουσαν! Πέταξαν ένα ημίχρονο κόντρα στην Βίντι, ξύπνησαν αργά και η ήττα με 1-0 ίσως τους στοιχίσει την ευρωπαϊκή συνέχεια! 

Ο ΠΑΟΚ δεν κρατάει την (ευρωπαϊκή) τύχη στα χέρια του. Η δεύτερη ήττα του από τη Βίντι τον φέρνει σε δυσμενή θέση απέναντι στους πρωταθλητές Ουγγαρίας, που πλέον έχουν τον πρώτο λόγο για να πάρουν αυτοί το δεύτερο εισιτήριο από τον 4ο όμιλο.

Ένας ΠΑΟΚ σκιά του καλού εαυτού του, που στις δύο παρτίδες με την ουγγρική ομάδα, έδειξε να την υποτιμά και να το πληρώνει ακριβά. Μαθηματικά έχει ελπίδες, όμως τίποτα δεν εξαρτάται απ’ αυτόν.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε προαναγγείλει αλλαγές στο αρχικό σχήμα με το οποίο θα κατέβαζε την ομάδα του στη Groupama Arena. Ένα σχήμα με τον Τόσκα να καλείται να καλύψει το κενό του τραυματία Βιεϊρίνια, τον Σάχοφ να δίνει ανάσες στον Κάνιας και τον Ελ Καντουρί να ξεκινάει σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Από την άλλη ο Μάρκο Νίκολιτς επέλεξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα μ’ αυτή που είχε ξεκινήσει το παιχνίδι στην Τούμπα. Ένα 4-2-3-1 με τον Μιλάνοφ να είναι αυτός που θα έπαιρνε τις περισσότερες μπάλες στα πόδια του.

ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ πιο σοβαρά από ότι είχε κάνει πριν από δύο εβδομάδες στην Τούμπα, με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο γήπεδο, το οποίο παρότι ανακοινώθηκε sold out είχε πάνω από 3.000 καθίσματα άδεια, με τον Λημνιό να απειλεί (7’) με μια αδύναμη κεφαλιά, την εστία του Κόβατσικ.

Στο 15’ η κατοχή της μπάλας ήταν 77%-23% υπέρ του «Δικεφάλου», που είχε περιορίσει τους (τυπικά) γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο, την ίδια στιγμή οι περίπου 1.500 φίλοι του έδιναν ρεσιτάλ στις κερκίδες της Groupama Arena, αλλά έλειπε για τους «ασπρόμαυρους» η μεγάλη φάση. Οι Ούγγροι με 8-9 παίκτες πίσω από την μπάλα είχε μπει στο γήπεδο με ξεκάθαρο στόχο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Κόβατσικ, διατηρώντας το μηδέν, αφού αυτό ήταν το πλάνο του Νίκολιτς.

ΜΗΔΕΝ ΦΑΣΕΙΣ

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε στο επόμενο διάστημα του πρώτου μέρους, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κρατάνε την μπάλα στα πόδια τους (70%-30% το ποσοστό κατοχής), ωστόσο αυτό που  έλειπε ήταν η τελική προσπάθεια. Ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στο 32’ κι αυτή βγαίνοντας από την εστία του. Όχι, ότι ο Κόβατσικ είχε περισσότερη δουλειά… Στα τελειώματα του πρώτου μέρους ο Μιλάνοφ έκανε την πρώτη τελική της Βίντι προς την εστία του «Δικεφάλου».

ΓΚΟΛ ΑΠ’ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με διπλό λάθος (Βέρνμπλουμ και Μάτος) για τον ΠΑΟΚ και γκολ για την Βίντι, που σε μια ανύποπτη φάση, ο Βινίσιους έκλεψε την μπάλα, ο Στοπίρα έκανε την σέντρα και ο Μιλάνοφ με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 50ο λεπτό.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Μπίσεσβαρ (60’) με την ελληνική ομάδα να έχει μπροστά της μισή ώρα για να αντιδράσει, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ελ Καντουρί έδωσε τη θέση του στον Άκπομ, με τον ΠΑΟΚ να τα παίζει «όλα για όλα», δίχως πάντως να μπορεί να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της Βίντι.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε και τρίτο ποδοσφαιριστή (Βέρνμπλουμ) μέσα στην περιοχή των Μαγυάρων, αλλά τίποτα δεν άλλαζε προς το θετικό για τους «ασπρόμαυρους», με τον Πασχαλάκη να κρατάει το σκορ στο 1-0 αποκρούοντας ενστικτωδώς το δυνατό σουτ του Μιλάνοφ (79’). Η πιο καλή στιγμή για το «Δικέφαλο» ήρθε στο 84’ από την στραβοκλωτσιά του Άκπομ και το κακό τελείωμα του Μπίσεσβαρ, με το σουτ του να μπλοκάρεται από τους αμυντικούς της Βίντι.

Στο 90’ το σουτ του Βέρνμπλουμ έφυγε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Κόβατσικ, στην πρώτη ουσιαστικά τελική του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι! Επρεπε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις για να απειλήσει ένας παίκτης του «Δικεφάλου» με σουτ την εστία της Βίντι…

MVP: Ο Στοπίρα στο ματς της Τούμπας βρήκε δίχτυα, ενώ στη Βουδαπέστη δημιούργησε το γκολ της νίκης για τη Βίντι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γκιόρκι Μιλάνοφ έκανε αυτό που έπρεπε, όπως και στη Θεσσαλονίκη, στα 58 λεπτά που αγωνίστηκε.   

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε κανένα σημείο των 63ων λεπτών που αγωνίστηκε ο Ομάρ Ελ Καντουρί δεν μπόρεσε να συμβάλει στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Η ΓΚΑΦΑ: Το διπλό λάθος πρώτα του Βέρνμπλουμ και ακολούθως του Μάτος στη φάση του γκολ της Βίντι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν έκανε το μεγάλο λάθος ο Τούρκος Αλί Παλαμπιγίκ, που έβγαλε αρκετές κίτρινες σε μια προσπάθεια να κρατήσει το ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Όλα λάθος τα έκανε ο ΠΑΟΚ. Για δεύτερο παιχνίδι απέναντι στη Βίντι παρουσιάστηκε άγευστος και άχρωμος, με μια ανούσια κατοχή της μπάλας και με τελικές στις καθυστερήσεις, όταν το πουλάκι είχε πετάξει…  

Bίντι (Μ. Νίκολιτς): Κόβατσικ, Φιόλα, Γιουχάς, Βινίσιους, Στοπιρά, Πάτκαϊ, Νεγκό, Χάντζιτς, Μιλάνοφ (58’ Νικόλοφ), Σέποβιτς (77’΄Χόντζιτς), Χιούστι (66’ Κόβακς).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Βέρνμπλούμ, Σάχοφ, Λημνιός (60’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (63’ Άκπομ), Ζαμπά (70’ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.



gazzetta

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Συλλήψεις σε Καλαμαριά και Χορτιάτη - Παρήγγειλαν χασίς από τις ΗΠΑ!

Συλλήψεις σε Καλαμαριά και Χορτιάτη - Παρήγγειλαν χασίς από τις ΗΠΑ!

21:55 27/2/2024

δύο υποθέσεις

Καλαμαριά: Οργή Αράπογλου για την ΕΤΑΔ και το Παλατάκι - ξενοδοχείο

Καλαμαριά: Οργή Αράπογλου για την ΕΤΑΔ και το Παλατάκι - ξενοδοχείο

20:50 26/2/2024

Τι αναφέρει η δήμαρχος

Καλαμαριά - Νοτοπούλου: Θέλουν να κάνουν το Παλατάκι, ξενοδοχείο!

Καλαμαριά - Νοτοπούλου: Θέλουν να κάνουν το Παλατάκι, ξενοδοχείο!

18:42 26/2/2024

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

14:13 26/2/2024

Δευτέρα 26/02 και Τρίτη 27/02

Καλαμαριά: Τo βιβλίο πάει..Remezzo - Ξεκινούν οι δράσεις της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (το πρόγραμμα)

Καλαμαριά: Τo βιβλίο πάει..Remezzo - Ξεκινούν οι δράσεις της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (το πρόγραμμα)

13:12 26/2/2024

Ο κόσμος του βιβλίου συναντά την ομορφιά της θάλασσας

Καλαμαριά: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των Τεμπών (βίντεο)

Καλαμαριά: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των Τεμπών (βίντεο)

23:10 25/2/2024

Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Παρουσίαση βιβλίου ''Το Αγνάντι''

Καλαμαριά: Παρουσίαση βιβλίου ''Το Αγνάντι''

19:34 24/2/2024

του Παναγιώτη Τσαμπαρλή

Καλαμαριά: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  (οδηγίες)

Καλαμαριά: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (οδηγίες)

19:23 24/2/2024

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Καλαμαριά: Υγιεινά γεύματα στα δημοτικά σχολεία του δήμου!

Καλαμαριά: Υγιεινά γεύματα στα δημοτικά σχολεία του δήμου!

15:41 24/2/2024

Ο Δήμος εντάσσεται στο πρόγραμμα

Γεύμα της δημάρχου Καλαμαριάς με τον υποπρόξενο της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Γεύμα της δημάρχου Καλαμαριάς με τον υποπρόξενο της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

23:06 23/2/2024

Karlo Chkhaidze

Κλασικά Έπιπλα