ΟΑΣΘ: Λειτουργήσαμε με γνώμονα την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών

8/1/2019 08:10    διευθύνων σύμβουλος κος Παναγιωτίδης
Την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών έθεσε ως προτεραιότητα η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), στη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας “Σοφία”, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλός του, Σάββας Παναγιωτίδης. «Εφόσον Περιφέρεια και δήμοι δεν είχαν διασφαλίσει την ασφάλεια τόσο επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών, όσο και μετακίνησης των αστικών λεωφορείων, η διοίκηση του ΟΑΣΘ, το πήρε πάνω της», είπε χαρακτηριστικά.

‘Οπως επισήμανε ο κ. Παναγιωτίδης, «το Σάββατο 5/1, νωρίς το πρωί, κάναμε δοκιμαστικά δρομολόγια και διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον παγετό. Πάντως, από τις 10.10 το πρωί του Σαββάτου τα δρομολόγια ξεκίνησαν να εκτελούνται κανονικά και μέχρι τις 14.00-14.30 είχαμε στους δρόμους 200 με 210 λεωφορεία».

Κληθείς να τοποθετηθεί επί της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, προς τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ υποστηρίζει ότι ο βουλευτής «παραθέτει ψευδή στοιχεία».

Στην ερώτησή του, ο κ.Καράογλου ζητά να πληροφορηθεί ποιος έδωσε εντολή να μην κυκλοφορήσουν το πρωί του Σαββάτου (05 Ιανουαρίου 2019) τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ εξαιτίας της χιονόπτωσης, ενώ απευθυνόμενος στον κ.Σπίρτζη χαρακτηρίζει «πρωτοφανές περιστατικό» το γεγονός ότι τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ παρέμειναν ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια λόγω της χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών. Για αυτό και -όπως επισημαίνει- φέρνει το θέμα στη Βουλή προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους ταλαιπώρησαν χιλιάδες Θεσσαλονικείς στο όνομα μιας χαμηλής έντασης κακοκαιρίας και ενώ η κίνηση των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης διεξαγόταν κανονικά.

Επικαλούμενος, δε, στοιχεία της εφαρμογής τηλεματικής του ΟΑΣΘ, υποστηρίζει ότι στις 17.38 του Σαββάτου, στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κινούνταν: ένα λεωφορείο στη γραμμή «3Κ» στο δρομολόγιο από ΙΚΕΑ προς Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, δύο λεωφορεία στη γραμμή «5» από Κρήνη προς Βενιζέλου, από ένα στις γραμμές «10» (από Χαριλάου προς Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό) και «12» (από ΚΤΕΛ προς Κάτω Τούμπα) και κανένα στη γραμμή «14» στο δρομολόγιο από Άνω Τούμπα προς Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι στις 4.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι εργαζόμενοι του οργανισμού βρίσκονταν στα αμαξοστάσια, προκειμένου να πιάσουν τιμόνι, «κάτι που δεν κατέστη εφικτό, λόγω του παγετού στους δρόμους. Η Περιφέρεια και οι δήμοι, ενώ γνώριζαν για το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται, προφανώς δεν αντιλήφθηκαν το μέγεθός της και έτσι υπήρξαν τα προβλήματα». Μεταξύ άλλων, ο ίδιος τόνισε ότι «υπήρξαν κάποιοι εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν να προσέλθουν στη δουλειά τους λόγω της κακοκαιρίας».

«Κάναμε το ανθρωπίνως δυνατό εν μέσω της κακοκαιρίας και εκτιμώ ότι αυτό είναι σαφές στους περισσότερους», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, προσθέτοντας ότι «μέσα σε πέντε ώρες είχαν ασπρίσει τα πάντα».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «επειδή πολλά ακούστηκαν, ξεκαθαρίζω ότι η αυτοτελής διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν δίνει εντολές σε κανέναν για το πώς θα εκτελέσει το έργο του. Ως όφειλα, την Παρασκευή το βράδυ, της έντονης χιονόπτωσης, απέστειλα Έγγραφο Επίκλησης στην Τροχαία Θεσσαλονίκης για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από τους οδηγούς των οχημάτων».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Παιδική Παράσταση Ο Μάγος του Οζ στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

Η Παιδική Παράσταση Ο Μάγος του Οζ στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

17:00 29/5/2025

Κυριακή 1/6

Συνεδρίαση της επιτροπής εμποροπανηγύρεων

Συνεδρίαση της επιτροπής εμποροπανηγύρεων

15:06 29/5/2025

Παρασκευή 30/05

Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

11:31 29/5/2025

Στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 29/5/2025

Πέμπτη 29/5

Έρχεται Λευκή Νύχτα που θα «δονήσει» τη Θεσσαλονίκη

Έρχεται Λευκή Νύχτα που θα «δονήσει» τη Θεσσαλονίκη

20:00 28/5/2025

Ανοιχτά καταστήματα μέχρι 12

Ξεκίνησε η προπώληση για τους Metallica: Οι τιμές των εισιτηρίων

Ξεκίνησε η προπώληση για τους Metallica: Οι τιμές των εισιτηρίων

11:54 28/5/2025

Αναλυτικά τις τιμές ανά ζώνη

Μήνυση κατά αγνώστων για βανδαλισμό υπόγειου κάδου στην οδό Σοφούλη

Μήνυση κατά αγνώστων για βανδαλισμό υπόγειου κάδου στην οδό Σοφούλη

11:48 28/5/2025

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 28/5/2025

Τετάρτη 28/5

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Rockwave 2025 στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Rockwave 2025 στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη

20:00 27/5/2025

Δευτέρα 2/6

Η Παράσταση “Μέχρι που Φτάνει Ένας Άντρας” στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

Η Παράσταση “Μέχρι που Φτάνει Ένας Άντρας” στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

17:00 27/5/2025

30 Μάι - 1 Ιούν 2025

Κλασικά Έπιπλα