Εκδηλώσεις για τη νόσο Αλτσχάιμερ στη Θεσσαλονίκη

13/9/2017 22:40    Κάθε 3 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια
Κάθε 3 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια. Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με άνοια σε όλο τον κόσμο αναμένεται να διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια, φτάνοντας τα 131,5 εκατομμύρια μέχρι το 2050. Η νόσος Αλτσχάιμερ αλλά και η άνοια γενικότερα, αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας από την οποία πάσχουν 197.000 Έλληνες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 354.000. Στην Ελλάδα 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, με πιο συχνή μορφή της τη νόσο Αλτσχάιμερ, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο. Τα παραπάνω επισημαίνει η η Ελληνική Εταιρεία Alzheimer (Alzheimer Ελλάς) με αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Αλτσχάιμερ (21/9)αλλά και του Σεπτεμβρίου που είναι ο Παγκόσμιος Μήνας για τη Νόσο.

Οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Alzheimer Ελλάς για το μήνα Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη είναι:

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου: Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Πέτρου Συνδίκα (Πάρκο Νερού), από τις 11:30-20:30 θα τοποθετηθεί ενημερωτικό stand της Alzheimer Ελλάς, στο οποίο εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας θα παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση στους συμπολίτες μας σχετικά με τη νόσο.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου-Εκδηλώσεις Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ:

Στις εισόδους των Κέντρων Ημέρας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer (Πέτρου Συνδίκα 13 και Κωνσταντίνου Καραμανλή 164) ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, από τις 08:30-14:30 θα λειτουργήσουν ενημερωτικά stand ενώ παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προγραμματίσουν άμεσα το ραντεβού τους για δωρεάν εξέταση μνήμης.

Ο Σύλλογος Φίλων της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών διοργανώνει παράσταση της Θεατρικής Ομάδας της Alzheimer Hellas «Ο ατσίδας» (βασισμένη σε έργο του Δ. Ψαθά) την Πέμπτη 21/09/2017 στις 19:00 στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ, Βασιλέως Γεωργίου 1 (Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσ/νίκη). Προσκλήσεις διατίθενται από τα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας Alzheimer.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου: Στο Mediterranean Cosmos θα πραγματοποιηθεί δράση για παιδιά «Οι παππούδες μου και εγώ», όπου μέσω βιωματικών τεχνικών και εκφραστικών μέσων (ζωγραφική, κολάζ και παιχνίδια μνήμης) τα παιδιά θα εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους σχετικά με τη Νόσο. Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η μείωση του κοινωνικού στίγματος.



ΑΠΕ
Επόμενο Προηγούμενο
 

Αλλάζει το σύστημα για τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Αλλάζει το σύστημα για τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

07:20 19/10/2017

Καταργείται από το νέο έτος το όριο των 200 επισκέψεων

Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής

Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής

07:15 19/10/2017

ΟΥΝΕΣΚΟ

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωήλ

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωήλ

07:13 19/10/2017

19 Οκτωβρίου

Πέθανε η ηθοποιός Βέτα Μπετίνη

Πέθανε η ηθοποιός Βέτα Μπετίνη

07:10 19/10/2017

Την δυσάρεστη είδηση δημοσιοποίησε η κόρη της

Η Μητρόπολη, μας καλεί στην εκδήλωση: Σοφία Βέμπο-Φωνή Ελληνίδας

Η Μητρόπολη, μας καλεί στην εκδήλωση: Σοφία Βέμπο-Φωνή Ελληνίδας

06:34 19/10/2017

Κυριακή 22 Οκτωβρίου

Νέες κατηγορίες και ποινική δίωξη κατά του τέως δημάρχου Καλαμαριάς κ. Οικονομίδη

Νέες κατηγορίες και ποινική δίωξη κατά του τέως δημάρχου Καλαμαριάς κ. Οικονομίδη

11:58 18/10/2017

Μετά τις κατηγορίες για αδήλωτα εισοδήματα 1,2 εκατ. ευρώ

Την εκθεση ΤΕΜΠΛΟΝ θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την εκθεση ΤΕΜΠΛΟΝ θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

11:44 18/10/2017

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Η Οικία Τέλλογλου ανοίγει ξανά για το κοινό

Η Οικία Τέλλογλου ανοίγει ξανά για το κοινό

11:36 18/10/2017

στην πλατεία Αριστοτέλους

Δωρεάν σπιρομετρήσεις σήμερα από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν σπιρομετρήσεις σήμερα από τον δήμο Θεσσαλονίκης

11:17 18/10/2017

σε συνεργασία με κλιμάκιο πνευμονολόγων

Πώς θα υλοποιηθεί η ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια της χώρας

Πώς θα υλοποιηθεί η ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια της χώρας

11:12 18/10/2017

ΦΕΚ

Κλασικά Έπιπλα