Εκδηλώσεις για τη νόσο Αλτσχάιμερ στη Θεσσαλονίκη

13/9/2017 22:40    Κάθε 3 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια
Κάθε 3 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια. Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με άνοια σε όλο τον κόσμο αναμένεται να διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια, φτάνοντας τα 131,5 εκατομμύρια μέχρι το 2050. Η νόσος Αλτσχάιμερ αλλά και η άνοια γενικότερα, αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας από την οποία πάσχουν 197.000 Έλληνες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 354.000. Στην Ελλάδα 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, με πιο συχνή μορφή της τη νόσο Αλτσχάιμερ, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο. Τα παραπάνω επισημαίνει η η Ελληνική Εταιρεία Alzheimer (Alzheimer Ελλάς) με αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Αλτσχάιμερ (21/9)αλλά και του Σεπτεμβρίου που είναι ο Παγκόσμιος Μήνας για τη Νόσο.

Οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Alzheimer Ελλάς για το μήνα Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη είναι:

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου: Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Πέτρου Συνδίκα (Πάρκο Νερού), από τις 11:30-20:30 θα τοποθετηθεί ενημερωτικό stand της Alzheimer Ελλάς, στο οποίο εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας θα παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση στους συμπολίτες μας σχετικά με τη νόσο.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου-Εκδηλώσεις Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ:

Στις εισόδους των Κέντρων Ημέρας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer (Πέτρου Συνδίκα 13 και Κωνσταντίνου Καραμανλή 164) ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, από τις 08:30-14:30 θα λειτουργήσουν ενημερωτικά stand ενώ παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προγραμματίσουν άμεσα το ραντεβού τους για δωρεάν εξέταση μνήμης.

Ο Σύλλογος Φίλων της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών διοργανώνει παράσταση της Θεατρικής Ομάδας της Alzheimer Hellas «Ο ατσίδας» (βασισμένη σε έργο του Δ. Ψαθά) την Πέμπτη 21/09/2017 στις 19:00 στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ, Βασιλέως Γεωργίου 1 (Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσ/νίκη). Προσκλήσεις διατίθενται από τα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας Alzheimer.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου: Στο Mediterranean Cosmos θα πραγματοποιηθεί δράση για παιδιά «Οι παππούδες μου και εγώ», όπου μέσω βιωματικών τεχνικών και εκφραστικών μέσων (ζωγραφική, κολάζ και παιχνίδια μνήμης) τα παιδιά θα εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους σχετικά με τη Νόσο. Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η μείωση του κοινωνικού στίγματος.



ΑΠΕ
Επόμενο Προηγούμενο
 

Διεθνής Ημέρα Γραβάτας

Διεθνής Ημέρα Γραβάτας

07:15 18/10/2017

Cravat Day

Εορτή του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού

Εορτή του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού

07:09 18/10/2017

18 Οκτωβρίου

Μπαράζ Μουντιάλ: Με την Κροατία η Εθνική Ελλάδας

Μπαράζ Μουντιάλ: Με την Κροατία η Εθνική Ελλάδας

15:27 17/10/2017

Η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε θα παλέψει και για ένα ρεκόρ

Οικονομίδης: «Οι διώξεις εναντίον μου δεν έχουν βασιμότητα»

Οικονομίδης: «Οι διώξεις εναντίον μου δεν έχουν βασιμότητα»

13:46 17/10/2017

ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς

Δωρεάν το εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα

Δωρεάν το εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα

10:19 17/10/2017

Ενας στους τέσσερις θα νοσήσει

Γάλλοι μαζεύουν υπογραφές για να πάρει η Ελλάδα 7,8 δις ευρω!

Γάλλοι μαζεύουν υπογραφές για να πάρει η Ελλάδα 7,8 δις ευρω!

10:09 17/10/2017

Rendez l’argent aux Grecs !

Βερναρδάκης: 1.000 ευρώ σε ένα εκατ. πολίτες το φετινό κοινωνικό μέρισμα

Βερναρδάκης: 1.000 ευρώ σε ένα εκατ. πολίτες το φετινό κοινωνικό μέρισμα

10:00 17/10/2017

ο υπουργός Επικρατείας

Οι Άραβες θα πίνουν… την Ελληνική Green Cola!

Οι Άραβες θα πίνουν… την Ελληνική Green Cola!

09:59 17/10/2017

Το νέο επενδυτικό deal της εταιρείας

«Ψήνονται» νέα mall σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

«Ψήνονται» νέα mall σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

09:55 17/10/2017

Το σχέδιο της ΓΑΙΑΟΣΕ για τις δύο περιοχές

Πόσο θα πληρώσουμε για ρεύμα και πετρέλαιο φέτος το χειμώνα

Πόσο θα πληρώσουμε για ρεύμα και πετρέλαιο φέτος το χειμώνα

09:53 17/10/2017

Όλα τα σενάρια

Κλασικά Έπιπλα