Πότε αναμένεται το πρόγραμμα «Πρώτη Πρόσληψη Μισθωτού»

3/11/2017 02:21    ένα νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ
Στα μέσα Νοεμβρίου θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ που θα αφορά νέους επιχειρηματίες μέχρι 35 ετών και αυτοαπασχολούμενους για την ταυτόχρονη πρόσληψη ανέργων, όπως δήλωσε η διοικήτρια του Οργανισμού.
 
Η Μαρία Καραμεσίνη είπε ότι το πρότζεκτ αφορά στην επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών.

Η πρόσκληση για το πρόγραμμα θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου και θα δίνει την ευκαιρία σε κάθε νέο που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση, μόνος του ή μαζί με άλλους, να επεκτείνει την οικονομική του δραστηριότητα προσλαμβάνοντας τον πρώτο του μισθωτό, όπως ανέφερε η ίδια στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», 

Η κ. Καραμεσίνη επισήμανε ότι το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση για 12 μήνες μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος για πλήρη απασχόληση, ενώ εάν η πρόσληψη αφορά νέους ηλικίας έως 29 ετών, η επιχορήγηση είναι 18 μήνες.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ τόνισε ότι «οι επιχειρηματίες νέοι ωθούνται στο να προσλάβουν μισθωτούς νέους» και πρόσθεσε «ότι η επιδότηση είναι 50% το μηνιαίου μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαία, δεν υπάρχει δέσμευση για μετά τους 12 μήνες αλλά αν η επιχείρηση πάει καλά και ο εργοδότης είναι ευχαριστημένος η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί. Προϋπόθεση για τον επιχειρηματία είναι να μην έχει απασχολήσει στο παρελθόν άλλο προσωπικό και ο άνεργος θα πρέπει να έχει τρίμηνη εγγεγραμμένη ανεργία στο μητρώο του ΟΑΕΔ».

Όσον αφορά στις Δράσεις Δημοσιότητας που υλοποιούνται για το Πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» η κα Καραμεσίνη ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με στόχο την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο του προγράμματος ο ΟΑΕΔ είχε προγραμματίσει δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσκλήθηκαν επιχειρήσεις αλλά και άνεργοι που πέρασαν από συνεντεύξεις και ορισμένοι προσελήφθησαν, όπως είπε, προσθέτοντας ότι τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.




Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 27/7/2025

Κυριακή 27/7

Γιώργος Νταλάρας και Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Γης

Γιώργος Νταλάρας και Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Γης

18:14 26/7/2025

Κυριακή 31/8

Διακοπή λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης για 1 μήνα

Διακοπή λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης για 1 μήνα

12:00 26/7/2025

Πότε θα κλείσει

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 26/7/2025

Σάββατο 26/7

Μπαλέτο: Η Λίμνη των Κύκνων στο Θέατρο Δάσους

Μπαλέτο: Η Λίμνη των Κύκνων στο Θέατρο Δάσους

20:59 25/7/2025

28/7 - 29/7

Ο Φοίνικας απέκτησε και πάλι το δικό του ΚΑΠΗ

Ο Φοίνικας απέκτησε και πάλι το δικό του ΚΑΠΗ

15:00 25/7/2025

Νέες κοινωνικές υποδομές στην υπηρεσία των πολιτών

Νέα εφαρμογή στα λεωφορεία

Νέα εφαρμογή στα λεωφορεία

11:00 25/7/2025

Ψηφιακά εισιτήρια, τι πληροφορίες θα δίνει

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 25/7/2025

Παρασκευή 25/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:59 24/7/2025

Από Πέμπτη 24 Ιουλίου έως Τετάρτη 30 Ιουλίου

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς για Μετρό και Πόντου ο Νίκος Ταχιάος

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς για Μετρό και Πόντου ο Νίκος Ταχιάος

18:10 24/7/2025

Συνάντηση εργασίας για το Μετρό και την διάνοιξη της Πόντου

Κλασικά Έπιπλα