Σπίρτζης: Αναλογικό εισιτήριο και νέα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

28/3/2019 04:05    ο υπουργός Μεταφορών
Τη θέσπιση αναλογικού εισιτηρίου η τιμή του οποίου θα συναρτάται με τη διαδρομή που διανύει ο επιβάτης, ανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. «Χρέωση ανάλογα με την μετακίνηση. Αν κάποιος δηλαδή διανύει 80 χλμ απόστασης ή 20 χλμ ή 5 χλμ να έχει την αντίστοιχη χρέωση», εξήγησε ο υπουργός ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει άμεση ανανέωση του στόλου των λεωφορείων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ότι θα επιστρέψει το τραμ στο κέντρο της πρωτεύουσας

«Τις επόμενες 10-15 μέρες θα βγει ο διαγωνισμός που αφορά 350 λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη και μεγαλύτερο αριθμό για την Αθήνα. Ο διαγωνισμός θα γίνει κεντρικά από το υπουργείο, θα περιλαμβάνει τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά», είπε στον ρ/σ News 24/7 ο κ. Σπίρτζης.

Για την επιστροφή του τραμ είπε ότι «γίνεται μελέτη από την ΕΥΔΑΠ για το υδραυλικό μέρος του αντιπλημμυρικού έργου, για το άνοιγμα του Ιλισσού, ένα τμήμα του θα ανοιχτεί πάλι, τα κλειστά ρέματα ανοίγουν πάλι, το τραμ θα πάει στο κέντρο της Αθήνας, ενώ υπάρχει και εναλλακτική λύση.

Ασκώντας κριτική στο πρόγραμμα υποδομών που παρουσίασε η ΝΔ υποστήριξε: «Η ΝΔ παρουσίασε έργα που είτε υλοποιούνται, είτε δημοπρατούνται είτε πρόκειται να δημοπρατηθούν. Οι Έλληνες πολίτες έχουν ζήσει ότι δεν ολοκληρωνόταν για δεκαετίες η Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τη διαδρομή με τα κολωνάκια στην Αθηνών-Πατρών. Ο «σφάχτης» του σιδηροδρόμου είναι ο κ. Χατζηδάκης: Τον άφησε με εκκρεμότητες πολλών δισ. απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν είχαν την πρόνοια να αφήσουν άλλους – που δεν είχαν σχέση με τα εγκλήματα του παρελθόντος – να παρουσιάσουν το πρόγραμμα υποδομών της ΝΔ».

Στις καταγγελίες της ΝΔ για την υποψηφιότητα Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής: «Θα ήταν καλό να κάνει η ΝΔ μια λίστα με τους ευρωβουλευτές της και να κάνει την αυτοκριτική της. Ο κ. Κόκκαλης ανήκει σε μια οικογένεια που έχει ιστορικά στενούς δεσμούς με την Αριστερά. Στην επιχειρηματική του δραστηριότητα ποτέ δεν βοηθήθηκε από την κυβέρνηση. Όσο ήταν δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά δεν τους πείραζε;»

Ο κ. Σπίρτζης εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές: «Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει μεγάλη εμπειρία στις δημοσκοπήσεις αλλά αντί να κάνει μετρήσεις για να αποτυπώνει τη φωτογραφία της στιγμής, τις χρησιμοποιεί για να κάνει προπαγάνδα. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστεί ήττα. Οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας θα κερδίσουν τις εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την τάση να επιλέγει για συνεργάτες του πρώην στελέχη του ΚΚΕ. Ενώ καταγγέλλουν τον Αλ. Τσίπρα ότι παίρνει στελέχη από το ΠΑΣΟΚ».



typosthes
Επόμενο Προηγούμενο
 

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

16:00 20/6/2025

Από σήμερα μέχρι και Τετάρτη 25/6

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

13:00 20/6/2025

Με την παρότρυνση «ελάτε όσο γυμν* τολμάτε»

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

11:16 20/6/2025

Με χρώματα

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

20:00 17/6/2025

Τα VW Beetle στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22/6

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

15:00 17/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας με έμφαση σε δράσεις για νέους και τρίτη ηλικία

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

11:16 17/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

19:00 16/6/2025

Ένα δυναμικό και γεμάτο ενέργεια Σαββατοκύριακο έζησε η Καλαμαριά

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

14:00 16/6/2025

Mια ιστορική περιβαλλοντική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στην Καλαμαριά

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

17:00 15/6/2025

15/06

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

15:36 15/6/2025

Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι

Κλασικά Έπιπλα