Καλαμαριά: 3ο σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής

10/5/2019 15:52    και αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή είναι μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου και μπορεί να προσβάλει φαινομενικά υγιή άτομα, κάθε ηλικίας, σε οποιαδήποτε στιγμή, συχνά, χωρίς προειδοποίηση.

Επειδή τα πρώτα λεπτά μετά την ανακοπή είναι  κρίσιμα,  η συμμετοχή εκπαιδευμένων πολιτών στην αντιμετώπιση  αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης των θυμάτων. Μέσω ενός ολιγόωρου σεμιναρίου οι πολίτες εκπαιδεύονται σε εύκολες και απλές τεχνικές  που μπορούν να εφαρμόσουν εάν χρειαστεί να αντιμετωπίσουν ένα θύμα καρδιακής ανακοπής.

H 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του προγράμματος HEART SAFE CITIES, το οποίο εντάσσεται στο INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme CCI 2014 TC 16 I5CB 009 υλοποιεί σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για το κοινό. Για 1η φορά στην Ελλάδα οργανώνεται τέτοιας κλίμακας δράση με συνεργασία ενός φορέα του Υπουργείου Υγείας με φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για την επιτυχή έκβαση των περιστατικών καρδιακής ανακοπής είναι σημαντικό να εφαρμοστεί η χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο του προγράμματος Heart Safe Cities, προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση 31 απινιδωτών σε διάφορα σημεία του Δήμου Καλαμαριάς στους οποίους θα έχουν πρόσβαση οι πιστοποιημένοι ανανήπτες του προγράμματος. Οι ανανήπτες θα λαμβάνουν ειδοποίηση με SMS για το πιθανό περιστατικό καθώς και για τον κοντινότερο διαθέσιμο απινιδωτή, μέσω εφαρμογής που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος.

Τα σεμινάρια είναι πιστοποιημένα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ΕRC), απευθύνονται στο κοινό, δημότες και εργαζόμενους του Δήμου Καλαμαριάς  και είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πιστοποίηση ικανότητας εφαρμογής του πρωτοκόλλου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε θύματα καρδιακής ανακοπής το οποίο, εάν εφαρμοστεί κατά τον χρόνο αναμονής της εξειδικευμένης βοήθειας (ΕΚΑΒ), είναι εφικτή η ανάταξη της καρδιακής λειτουργίας και η ελαχιστοποίηση των πιθανών εγκεφαλικών βλαβών.

Τα σεμινάρια έχουν αυστηρά περιορισμένο αριθμό / σεμινάριο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για την δήλωση συμμετοχής απαιτείται το ονοματεπώνυμο και με λατινικούς χαρακτήρες (όπως αυτό αναγράφεται στην Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο) και μια προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση email. Το σεμινάριο είναι διάρκειας 5 περίπου ωρών με ενδιάμεσα διαλείμματα και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες από 18 ετών και άνω και προτείνεται η άνετη ένδυση. Τα πιστοποιητικά θα δοθούν στο τέλος του σεμιναρίου μετά από διαρκή αξιολόγηση και χωρίς τελική εξέταση.

Το 3ο σεμινάριο θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο 4ο – 15ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, Στρ. Παπάγου & Μητρ. Γ. Καλλίδου, πίσω από το γήπεδο του Απόλλωνα Πόντου, από τις 08:00 έως τις 14:00.

Για εγγραφή / δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2313 314405  ή 2313 327895, ώρες 08:00-15:00 και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: https://goo.gl/forms/zmuSj5xGKBA2Pj592.




Επόμενο Προηγούμενο
 

Σήμερα στις 16:00 ανακοινώνεται: Αλλαγή σε σχολεία-πανεπιστήμια μετά τα 284 κρούσματα

Σήμερα στις 16:00 ανακοινώνεται: Αλλαγή σε σχολεία-πανεπιστήμια μετά τα 284 κρούσματα

14:02 24/8/2020

Η έκρηξη των κρουσμάτων φέρνει νέα δεδομένα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες από την επιχείρηση στην κατάληψη «Libertatia»

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες από την επιχείρηση στην κατάληψη «Libertatia»

11:19 24/8/2020

με εντολή εισαγγελέα

Πρεμιέρα σήμερα για την ηλεκτροκίνηση

Πρεμιέρα σήμερα για την ηλεκτροκίνηση

10:30 24/8/2020

οι λεπτομέρειες

ΗΠΑ: Εκκένωση περιοχών στη Λουιζιάνα ενόψει δίδυμων τυφώνων

ΗΠΑ: Εκκένωση περιοχών στη Λουιζιάνα ενόψει δίδυμων τυφώνων

03:00 24/8/2020

ανησυχίες για την εξάπλωση της Covid-19

Βασάνισαν απάνθρωπα και σκότωσαν σκυλάκια

Βασάνισαν απάνθρωπα και σκότωσαν σκυλάκια

02:57 24/8/2020

Ανθρωποκυνηγητό για σύλληψη των δραστών

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Χάφταρ απορρίπτει την κατάπαυση του πυρός

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Χάφταρ απορρίπτει την κατάπαυση του πυρός

02:55 24/8/2020

LNA

Η κούρσα για το εμβόλιο, τα τρία επικρατέστερα και η επόμενη ημέρα

Η κούρσα για το εμβόλιο, τα τρία επικρατέστερα και η επόμενη ημέρα

02:51 24/8/2020

συγκρατημένη αισιοδοξία

«Λαβράκια» από ελέγχους σε Αττική και Θεσσαλονίκη -Εικονικά τιμολόγια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

«Λαβράκια» από ελέγχους σε Αττική και Θεσσαλονίκη -Εικονικά τιμολόγια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

02:48 24/8/2020

ΑΑΔΕ

Χαρδαλιάς: Περιοριστικά μέτρα και στη Λέσβο

Χαρδαλιάς: Περιοριστικά μέτρα και στη Λέσβο

02:45 24/8/2020

Πολιτικη Προστασία

Ο Fitch υποβάθμισε την Τουρκία -Ο Ερντογάν, απτόητος, παραγγέλνει S-400

Ο Fitch υποβάθμισε την Τουρκία -Ο Ερντογάν, απτόητος, παραγγέλνει S-400

02:39 24/8/2020

οίκος αξιολόγησης

Κλασικά Έπιπλα