ΠΑΟΚ - Σλόβαν 3-2

30/8/2019 13:09    Έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε!
Τεράστια ευρωπαϊκή αποτυχία για τον αυτόχειρα ΠΑΟΚ. Αποχαιρέτησε και το Europa League με το πικρό 3-2 επί της Σλόβαν, χάνοντας στο τέλος τα άχαστα και πληρώνοντας τα απίστευτα λάθη του.

Μετά το 1-0 της Σλοβακίας, ήταν σαφές πως το ματς της Τούμπας θα ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Έπρεπε να είναι. Τουλάχιστον στη θεωρία γιατί στην πράξη ο ΠΑΟΚ έδειξε πάθος, είχε ενέργεια αλλά του έλειψε το βασικότερο, ένα ορθολογικό παιχνίδι ανάπτυξης με καλή κυκλοφορία της μπάλας, συνεργασίες και αυτοματισμούς. Κοινώς το τέλειο παιχνίδι που δεν θα έδινε το παραμικρό δικαίωμα στη Σλόβαν. Στα σημεία, όμως, ο Δικέφαλος και έδωσε και τα πλήρωσε ακριβά...

Όπως ακριβώς αναμενόταν, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία του παιχνιδιού, οδήγησαν αρχικά τον αντίπαλο σε ένα 3-5-2 με πρωταρχικό στόχο να «θωρακίσουν» τα μετόπισθεν και να «χτυπήσουν» με ηρεμία και υπομονή στην κόντρα επίθεση, έχοντας το αβαντάζ του πρώτου παιχνιδιού.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως έκαναν αίσθηση στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης, σε μια φάση που δεν ανησύχησε ιδιαιτέρως τον Πασχαλάκη. Στην πρώτη ουσιαστικά τελική προσπάθεια (38'), όμως, έδειξαν πως δεν αστειεύονται, με τον Μεντβέντεφ να «παγώνει» την Τούμπα, πιάνοντας ένα δυνατό σουτ με πολλά φάλτσα για το 0-1. 

Και όλα αυτά ενώ ο Ομάρ Ελ Καντουρί αναγκάστηκε να αφήσει τη θέση του λόγω ενοχλήσεων στον Ντόουγκλας Αουγκούστο από το 30΄ σε ένα πρώτο ημίχρονο που τίποτα δεν έδειχνε να λειτουργεί βάσει σχεδίου. Ο Αμπέλ Φερέιρα είχε ξεκαθαρίσει, όμως, από την προηγούμενη ημέρα πως ακόμη κι αν η Σλόβαν προηγηθεί, ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο, έχοντας εναλλακτικό πλάνο.

Και με την έναρξη του β΄μέρους, ο Πορτογάλος απέσυρε τον Πέλκα για να ρίξει τον Σφιντέρσκι, θέλοντας να τα παίξει όλα γι΄όλα σε φουλ επίθεση. Η αρχή έγινε στο 48' από το τακουνάκι του Λημνιού μετά από σέντρα του Γιαννούλη για το 1-1 και σε διάστημα δύο λεπτών η ανατροπή είχε την υπογραφή του Σφιντέρσκι.

Παρά το γεγονός πως το μομέντουμ έδειχνε ξεκάθαρα... ΠΑΟΚ, η Σλόβαν «χτύπησε» και πάλι κυνικά, εκμεταλλευόμενη μια ολιγωρία της άμυνας του Δικεφάλου, με τον Ντε Μάρκο να σημειώνει το 2-2, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο του ΠΑΟΚ που έβλεπε παρά τις ευκαιρίες να χάνει και τη... μάχη με το χρόνο. 

Στο 77', μάλιστα, είδε και τον διαιτητή να του αρνείται πέναλτι μετά από σπρώξιμο του Αμπένα στον Αουγκούστο, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των «ασπρόμαυρων». Σε εκείνο το σημείο, όμως, δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια για εκνευρισμούς και φωνές. Κι αν κάποιος το κατάλαβε καλά ήταν ο Δημήτρης Γιαννούλης, ο οποίος φρόντισε να βάλει φωτιά στο ματς για το 3-2 στο 87' , κρατώντας ζωντανό τον ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Στις καθυστερήσεις «έσπασαν» καρδιές, ο ΠΑΟΚ έχανε τα... άχαστα αλλά το πολυπόθητο τέρμα δεν ήρθε ποτέ και ο Δικέφαλος αποχαιρέτησε με άδοξο τρόπο την Ευρώπη σε ένα δύσκολο για εκείνον βράδυ..



sdna

Επόμενο Προηγούμενο
 

Γιώργος Νταλάρας και Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Γης

Γιώργος Νταλάρας και Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Γης

18:14 26/7/2025

Κυριακή 31/8

Διακοπή λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης για 1 μήνα

Διακοπή λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης για 1 μήνα

12:00 26/7/2025

Πότε θα κλείσει

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 26/7/2025

Σάββατο 26/7

Μπαλέτο: Η Λίμνη των Κύκνων στο Θέατρο Δάσους

Μπαλέτο: Η Λίμνη των Κύκνων στο Θέατρο Δάσους

20:59 25/7/2025

28/7 - 29/7

Ο Φοίνικας απέκτησε και πάλι το δικό του ΚΑΠΗ

Ο Φοίνικας απέκτησε και πάλι το δικό του ΚΑΠΗ

15:00 25/7/2025

Νέες κοινωνικές υποδομές στην υπηρεσία των πολιτών

Νέα εφαρμογή στα λεωφορεία

Νέα εφαρμογή στα λεωφορεία

11:00 25/7/2025

Ψηφιακά εισιτήρια, τι πληροφορίες θα δίνει

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 25/7/2025

Παρασκευή 25/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:59 24/7/2025

Από Πέμπτη 24 Ιουλίου έως Τετάρτη 30 Ιουλίου

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς για Μετρό και Πόντου ο Νίκος Ταχιάος

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς για Μετρό και Πόντου ο Νίκος Ταχιάος

18:10 24/7/2025

Συνάντηση εργασίας για το Μετρό και την διάνοιξη της Πόντου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

16:17 24/7/2025

Με συμμετοχή φορέων

Κλασικά Έπιπλα