Θεσσαλονίκη: Αλλαγές στις πιάτσες των ταξί

30/8/2019 13:46    ΟΣΕΘ
Στην επανεξέταση των χώρων στάσης και στάθμευσης των ταξί στη Θεσσαλονίκη, προχωρά ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου της πόλης (ΟΣΕΘ), με γνώμονα τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών των αστικών λεωφορείων και των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και την εξυπηρέτηση των κατοίκων, επισκεπτών και τουριστών.

Οι αποφάσεις του ΟΣΕΘ, όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, εκδίδονται στο πλαίσιο των πρόσφατων αρμοδιοτήτων που του εκχωρήθηκαν και αφορούν στην εξέταση και αδειοδότηση των χώρων στάσης και στάθμευσης των ταξί (ΔΙΧ) στο βασικό οδικό δίκτυο, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ιδιαίτερα στο κέντρο.

Για το βέλτιστο αποτέλεσμα, ο ΟΣΕΘ “ βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τα σωματεία των αυτοκινητιστών επανεξετάζοντας τις υπάρχουσες πιάτσες για την εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία σε αυτήν”, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί αποφάσεις που αφορούν τις εξής πιάτσες των ταξί:

*Επί του οδοστρώματος της οδού Εθνικής Αμύνης, πριν την είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Το μήκος της θέσης είναι 15 μέτρα περίπου. Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι τρία οχήματα (ως τυπικό μήκος οχήματος λαμβάνονται τα πέντε μέτρα).

*Επί της οδού Μητροπόλεως, στο ύψος των αριθμών 67-77, έναντι του Ι. Ν. Γρηγορίου Παλαμά (Μητρόπολη). Ο χώρος στάσης-στάθμευσης (πιάτσα) ταξί λειτουργεί σε διαμορφωμένη εσοχή, στη αριστερή πλευρά της οδού (με τη φορά της κίνησης). Το συνολικό μήκος της θέσης είναι 75 μέτρα περίπου. Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι τα 15 οχήματα.

*Επί της οδού Μητροπόλεως, στο ύψος των αριθμών 25-29, μεταξύ της οδού Κομνηνών και της πλατείας Αριστοτέλους. Η πιάτσα ταξί λειτουργεί σε διαμορφωμένη εσοχή, στη αριστερή πλευρά της οδού (με τη φορά της κίνησης).Το συνολικό μήκος της θέσης είναι 20 μέτρα περίπου. Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι τέσσερα οχήματα.

*Επί της οδού Αγίου Δημητρίου στο ύψος των αριθμών 160-162, έναντι της εισόδου του Τουρκικού Προξενείου, σε επέκταση της υφιστάμενης κατά μία θέση. Το συνολικό μήκος της θέσης είναι 20 μέτρα περίπου Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι τα τέσσερα οχήματα.

*Επί της οδού Αγίου Δημητρίου στο ύψος των αριθμών 100-104, στη συμβολή με την οδό Αγνώστου Στρατιώτου, έναντι της οδού Αγίου Νικολάου και έναντι του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου. Η θέση στάσης-στάθμευσης λειτουργεί σε διαμορφωμένη εσοχή. Το συνολικό μήκος της θέσης είναι 26 μέτρα περίπου. Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι πέντε οχήματα.



ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

1ο Φεστιβάλ ΑμεΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης  «Μία Γιορτή για Όλους»

1ο Φεστιβάλ ΑμεΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης «Μία Γιορτή για Όλους»

16:04 9/5/2025

9 Μάι - 11 Μάι 2025

The Comic Con: Η μεγαλύτερη διοργάνωση υπερ-ηρώων επιστρέφει από σήμερα στη Θεσσαλονίκη

The Comic Con: Η μεγαλύτερη διοργάνωση υπερ-ηρώων επιστρέφει από σήμερα στη Θεσσαλονίκη

13:23 9/5/2025

Τη στολή σούπερ ήρωα θα φορέσει από σήμερα η Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 9/5/2025

Παρασκευή 9/5

Μάνος Χατζιδάκις και Μίκης Θεοδωράκης: Τα Μεγάλα «Μ» της μουσικής μας στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Σταύρος Κουγιουμτζής»

Μάνος Χατζιδάκις και Μίκης Θεοδωράκης: Τα Μεγάλα «Μ» της μουσικής μας στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Σταύρος Κουγιουμτζής»

20:00 8/5/2025

11/05 - 8:00 μμ - 10:00 μμ

Θεσσαλονίκη: Μικρή Ολυμπιάδα στην Τριανδρία

Θεσσαλονίκη: Μικρή Ολυμπιάδα στην Τριανδρία

17:00 8/5/2025

Από Πέμπτη 8/5 - Σάββατο 10/5

Ενημέρωση για την λειτουργία του Κ.Ε.Π Καλαμαριάς

Ενημέρωση για την λειτουργία του Κ.Ε.Π Καλαμαριάς

15:24 8/5/2025

Κ.Ε.Π Καλαμαριάς Πόντου 85

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 8/5/2025

Πέμπτη 8/5

Street Tennis στην πλατεία Αριστοτέλους

Street Tennis στην πλατεία Αριστοτέλους

20:00 7/5/2025

Σάββατο 10/5

NEPENTHE: Season 3 Ep. 3 – 333 στο ONOMA Hotel SKG

NEPENTHE: Season 3 Ep. 3 – 333 στο ONOMA Hotel SKG

17:00 7/5/2025

Κυριακή 11/5

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει το Cine Alex με δωρεάν είσοδο

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει το Cine Alex με δωρεάν είσοδο

15:00 7/5/2025

Τετάρτη 7/5

Κλασικά Έπιπλα