Μαζική ανθρωποθυσία παιδιών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Περού!

31/8/2019 00:28    εικονες

Την μεγαλύτερη γνωστή ανθρωποθυσία παιδιών στην ιστορία του Περού, πιστεύουν πως ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σύμφωνα με τα ευρήματά τους. Η ανασκαφή έφερε στο φως τα λείψανα περίπου 250 παιδιών, τα οποία θυσιάστηκαν σε θεότητες του πολιτισμού των Τσιμού.  




Τα παιδιά πιστεύεται πως θυσιάστηκαν πριν από περίπου 500 χρόνια, μεταξύ 13ου και 15ου αιώνα, σύμφωνα με το του περουβιανό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Andina. Τα λείψανα των παιδιών, ηλικίας 4 έως 12 ετών, βρέθηκαν μαζί με εκείνα 40 πολεμιστών κοντά στην παράκτια πόλη Huanchaco, νότια της πρωτεύουσας Λίμα.  





Οι αρχαιολόγοι ανέφεραν πως μερικά από τα λείψανα είχαν ακόμη πάνω τους τρίχες και δέρμα, όταν ανακαλύφθηκαν. Τα παιδιά δείχνουν να σκοτώθηκαν στην διάρκεια περιόδου βροχών και θάφτηκαν με φορά προς την θάλασσα, κάτι που σημαίνει πως ενδεχομένως θυσιάστηκαν ως έκκληση προς τους θεούς των Τσιμού. Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα των αρχαιολόγων, τα παιδιά θυσιάστηκαν σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι φυσικές καταστροφές που συνδέονταν με το φαινόμενο Ελ Νίνιο. 




Ο πολιτισμός των Τσιμού είχε αποικίσει το νότιο Περού πριν κατακτηθούν από τους Ίνκας, και οικοδόμησαν το Chan Chan, την μεγαλύτερη πόλη στην προκολομβιανή Νότια Αμερική. Οι Τσιμού υπήρξαν ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτισμούς της περιοχής και λάτρευαν τον θεό της Σελήνης Shi, καθώς σε αντίθεση με τους Ίνκας, πίστευαν πως ήταν πολύ πιο ισχυρός από τον ήλιο.   




Οι εκσκαφές στο σημείο συνεχίζονται με τους αρχαιολόγους να εικάζουν πως τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλοι τάφοι παιδιών. «Είναι ανεξέλεγκτο, αυτό με τα παιδιά. Όπου και να σκάψεις, βρίσκεις και άλλο», σχολίασε ο αρχαιολόγος Feren Castillo. 




Πρόκειται για την τρίτη ανακάλυψη τους είδους της στην Pampa La Cruz, αρχαιολογική τοποθεσία στο Huanchaco-La Libertad, έναν τουριστικό προορισμό στις νότιες ακτές της Λίμα. Πέρυσι είχαν έρθει στο φως δύο μαζικοί τάφοι που περιείχαν τα οστά περίπου 200 θυμάτων, ενώ μεταξύ 1200 και 1450 είχαν γίνει τέσσερις μαζικές ανθρωποθυσίες, οι τρεις με παιδιά και η τελευταία με ζώα. 



naftemporiki

Επόμενο Προηγούμενο
 

Θεσσαλονίκη: Κλειστά σχολεία λόγω γρίπης

Θεσσαλονίκη: Κλειστά σχολεία λόγω γρίπης

17:07 28/1/2020

δείτε που

Κοινή ανακοίνωση δημάρχων για το θέμα των αδέσποτων

Κοινή ανακοίνωση δημάρχων για το θέμα των αδέσποτων

17:04 28/1/2020

Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκδοση του 15ετούς ομολόγου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκδοση του 15ετούς ομολόγου

17:03 28/1/2020

Κάτω από 1,9% το επιτόκιο

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας (φωτο)

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας (φωτο)

16:58 28/1/2020

σε βάρος 24χρονου

«Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δυο φορές» στην Καλαμαριά

«Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δυο φορές» στην Καλαμαριά

16:54 28/1/2020

στο Δημοτικό Θέατρο

Καλαμαριά: Φεύγουν τα ογκώδη απορρίμματα από τον Φοίνικα

Καλαμαριά: Φεύγουν τα ογκώδη απορρίμματα από τον Φοίνικα

16:47 28/1/2020

εκστρατεία αποκομιδής

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων σε νοσοκομεία

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων σε νοσοκομεία

15:32 28/1/2020

ποια τα αιτήματα

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη Βεργίνα

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη Βεργίνα

15:28 28/1/2020

σε διάφορες γλώσσες

Θεσσαλονίκη: Ανοικτό για το κοινό παραμένει το αντιτορπιλικό

Θεσσαλονίκη: Ανοικτό για το κοινό παραμένει το αντιτορπιλικό "Βέλος"

15:25 28/1/2020

τι λέει ο Κυβερνήτης

Διαγράφεται από την ΚΟ των ευρωβουλευτών της ΝΔ ο Ζαγοράκης

Διαγράφεται από την ΚΟ των ευρωβουλευτών της ΝΔ ο Ζαγοράκης

15:18 28/1/2020

απόφαση του πρωθυπουργού

Κλασικά Έπιπλα