Μαζική ανθρωποθυσία παιδιών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Περού!

31/8/2019 00:28    εικονες

Την μεγαλύτερη γνωστή ανθρωποθυσία παιδιών στην ιστορία του Περού, πιστεύουν πως ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σύμφωνα με τα ευρήματά τους. Η ανασκαφή έφερε στο φως τα λείψανα περίπου 250 παιδιών, τα οποία θυσιάστηκαν σε θεότητες του πολιτισμού των Τσιμού.  




Τα παιδιά πιστεύεται πως θυσιάστηκαν πριν από περίπου 500 χρόνια, μεταξύ 13ου και 15ου αιώνα, σύμφωνα με το του περουβιανό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Andina. Τα λείψανα των παιδιών, ηλικίας 4 έως 12 ετών, βρέθηκαν μαζί με εκείνα 40 πολεμιστών κοντά στην παράκτια πόλη Huanchaco, νότια της πρωτεύουσας Λίμα.  





Οι αρχαιολόγοι ανέφεραν πως μερικά από τα λείψανα είχαν ακόμη πάνω τους τρίχες και δέρμα, όταν ανακαλύφθηκαν. Τα παιδιά δείχνουν να σκοτώθηκαν στην διάρκεια περιόδου βροχών και θάφτηκαν με φορά προς την θάλασσα, κάτι που σημαίνει πως ενδεχομένως θυσιάστηκαν ως έκκληση προς τους θεούς των Τσιμού. Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα των αρχαιολόγων, τα παιδιά θυσιάστηκαν σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι φυσικές καταστροφές που συνδέονταν με το φαινόμενο Ελ Νίνιο. 




Ο πολιτισμός των Τσιμού είχε αποικίσει το νότιο Περού πριν κατακτηθούν από τους Ίνκας, και οικοδόμησαν το Chan Chan, την μεγαλύτερη πόλη στην προκολομβιανή Νότια Αμερική. Οι Τσιμού υπήρξαν ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτισμούς της περιοχής και λάτρευαν τον θεό της Σελήνης Shi, καθώς σε αντίθεση με τους Ίνκας, πίστευαν πως ήταν πολύ πιο ισχυρός από τον ήλιο.   




Οι εκσκαφές στο σημείο συνεχίζονται με τους αρχαιολόγους να εικάζουν πως τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλοι τάφοι παιδιών. «Είναι ανεξέλεγκτο, αυτό με τα παιδιά. Όπου και να σκάψεις, βρίσκεις και άλλο», σχολίασε ο αρχαιολόγος Feren Castillo. 




Πρόκειται για την τρίτη ανακάλυψη τους είδους της στην Pampa La Cruz, αρχαιολογική τοποθεσία στο Huanchaco-La Libertad, έναν τουριστικό προορισμό στις νότιες ακτές της Λίμα. Πέρυσι είχαν έρθει στο φως δύο μαζικοί τάφοι που περιείχαν τα οστά περίπου 200 θυμάτων, ενώ μεταξύ 1200 και 1450 είχαν γίνει τέσσερις μαζικές ανθρωποθυσίες, οι τρεις με παιδιά και η τελευταία με ζώα. 



naftemporiki

Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Κυριακή

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Κυριακή

02:46 2/12/2018

2 Δεκεμβρίου

Κίτρινα γιλέκα: Το Παρίσι φλέγεται - Σκηνές αντάρτικου πόλης

Κίτρινα γιλέκα: Το Παρίσι φλέγεται - Σκηνές αντάρτικου πόλης

02:22 2/12/2018

εικονες

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους

02:17 2/12/2018

Έφυγε σε ηλικία 94 ετών

Καλαμαριά - Λάτιν χοροί για φιλανθρωπικό σκοπό απόψε

Καλαμαριά - Λάτιν χοροί για φιλανθρωπικό σκοπό απόψε

04:29 1/12/2018

Θεατράκι Χηλής

Καλαμαριά - Το εορταστικό πρόγραμμα του Αγίου Νικολάου Αρετσούς

Καλαμαριά - Το εορταστικό πρόγραμμα του Αγίου Νικολάου Αρετσούς

04:09 1/12/2018

πανηγυρίζει σε λίγες ημέρες

Σεισμός αισθητός σε Κοζάνη και Καστοριά

Σεισμός αισθητός σε Κοζάνη και Καστοριά

03:54 1/12/2018

3,7 ρίχτερ

Υπολογίστε μόνοι σας τον ΕΝΦΙΑ του 2019

Υπολογίστε μόνοι σας τον ΕΝΦΙΑ του 2019

03:34 1/12/2018

και την πολυδιαφημισμένη έκπτωση

Έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

Έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

03:28 1/12/2018

τι λενε τα στοιχεία

Αρχηγός ΓΕΝ: Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο

Αρχηγός ΓΕΝ: Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο

03:24 1/12/2018

Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης

Ένα χιλιόμετρο δρόμου στην Ελλάδα κόστισε 82 εκατομμύρια ευρώ!

Ένα χιλιόμετρο δρόμου στην Ελλάδα κόστισε 82 εκατομμύρια ευρώ!

03:18 1/12/2018

Eπιθεωρητές δημοσίων έργων

Κλασικά Έπιπλα