Ροτβάιλερ κατασπάραξε 3 μηνών κοριτσάκι μέσα στο σπίτι

12/9/2019 19:51    Το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας
Μία ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί στα Γλυκά Νερά όταν ροτβάιλερ επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα βρέφος.

Σε κατάσταση σοκ η μητέρα μετέφερε το άτυχο βρέφος, το οποίο έφερε αρκετά τραύματα στο σώμα του, στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στις 9:40 το πρωί.

Ο διοικητής του Παίδων Πεντέλης Ευάγγελος Τριγώνης, μιλώντας στο enikos.gr, είπε ότι “το δύο μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ουσιαστικά νεκρό. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης αλλά δυστυχώς δεν απέδωσε”.

Ο κ. Τριγώνης ανέφερε ότι η μητέρα τον ενημέρωσε ότι ο σκύλος που επιτέθηκε στο βρέφος άνηκε στην οικογένεια και επισήμανε ότι θα γίνει νεκροψία - νεκροτομή.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο το λίγων μηνών κοριτσάκι διερευνά η Αστυνομία.

Σημειώνεται, ότι η οικογένεια έχει άλλα τρία παιδιά, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις γειτόνων το σκυλί ήταν συνήθως στο μπαλκόνι του σπιτιού. Δίπλα στη μητέρα και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας βρίσκονται ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ..

Με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του βρέφους η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη μιλώντας στο enikos.gr δήλωσε ότι “κανένα ζώο δεν γεννιέται επικίνδυνο, παίζουν ρόλο πάρα πολλοί παράγοντες στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Ανάλογα με την εκπαίδευση που θα λάβει και τις διεργασίες που θα έχει υποστεί, μπορεί να εκδηλώσει επιθετικότητα”.

Η κ. Τραχήλη τόνισε ότι “το ροτβάιλερ είναι σκύλος-φύλακας που τον βάλαμε στο σπίτι και τον κάναμε ζώο συντροφιάς” επισημαίνοντας πως “στην κατηγοριοποίηση που έχει γίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ράτσες των σκύλων ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, τα ροτβάιλερ βρίσκονται στην κατηγορία με τα ζώα που εμφανίζουν τις περισσότερες επιθέσεις”.

“Ενόψει αλλαγής νομοθετικού πλαισίου είναι ευκαιρία να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις”, πρόσθεσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Tο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Παίδων Πεντέλης

Ανακοινωθέν για την κατάσταση στην οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο το δύο μηνών βρέφος που δέχθηκε επίθεση από ροτβάιλερ εξέδωσε το Παίδων Πεντέλης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, το βρέφος δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα, δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, ενώ δεν υπήρξε αποτέλεσμα από την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών που ακολούθησε.

Tο ιατρικό ανακοινωθέν:

«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του.

Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις.

Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα.

Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος.

Η σορός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία»


real

Επόμενο Προηγούμενο
 

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργο

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργο

18:00 12/7/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

17:00 12/7/2025

14 Ιούλ - 16 Αυγ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 12/7/2025

Σάββατο 12/7

Υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού σε όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς

Υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού σε όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς

11:32 11/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τον εντατικό καθαρισμό και ευπρεπισμό σε κάθε γειτονιά της πόλης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 11/7/2025

Παρασκευή 11/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 10/7/2025

Σε πλήρη εξέλιξη το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στην Καλαμαριά

Σε πλήρη εξέλιξη το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στην Καλαμαριά

18:00 10/7/2025

Πρόγραμμα πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων απορριμμάτων

Ανοιχτό για το κοινό το θρυλικό ρουμανικό ιστιοφόρο Mircea

Ανοιχτό για το κοινό το θρυλικό ρουμανικό ιστιοφόρο Mircea

16:00 10/7/2025

Γιατί να το επισκεφθείτε

Αντικατάσταση φθαρμένης ράμπας

Αντικατάσταση φθαρμένης ράμπας

14:00 10/7/2025

Για ανέλκυση/καθέλκυση μικρών σκαφών στη Νέα Κρήνη

Σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμαριάς για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμαριάς για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

11:14 10/7/2025

Οδηγίες προστασίας από τους ισχυρούς ανέμους

Κλασικά Έπιπλα