Με διπλάσιες συμμετοχές ξεκινά το 52ο Ράλλυ ΔΕΘ

14/9/2019 13:15    Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης
Με διπλάσιες συμμετοχές σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, που φθάνουν τις 45, ξεκινά σήμερα το 52ο Ράλλυ ΔΕΘ το οποίο διοργανώνει ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο τεχνικός έλεγχος θα διεξαχθεί σήμερα από τις 14.00 έως τις 18.00 στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου θα δοθεί και η εκκίνηση του αγώνα, στις 20.30.

Τα αυτοκίνητα θα διανυκτερεύσουν στην πλατεία Αριστοτέλους, πριν ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2019 το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, με την πρώτη ειδική διαδρομή «Γαλάτιστα-Πετροκέρασα», μήκους 9,81 χιλιομέτρων, στις 9.16 το πρωί.

Η μονάδα τεχνικής υποστήριξης (service park) του αγώνα θα βρίσκεται έξω από το χωριό Γαλάτιστα, όπου τα αυτοκίνητα θα επιστρέφουν μετά από κάθε loop των ειδικών διαδρομών.

Μετά τις πέντε ειδικές διαδρομές του 52ου Ράλλυ ΔΕΘ, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν για τον τερματισμό στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο αναμένεται να τερματίσει αύριο, Κυριακή στις 16.39.

Ο πρόεδρος του ΑΟΘ, Σωκράτης Τσολακίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στη στήριξη που έδειξαν τόσο οι χορηγοί, όσο και οι δημοτικοί και κρατικοί φορείς στον αγώνα.

Παράλληλα, μίλησε για τη συμβολή της HELEXPO ΔΕΘ στον όμιλο κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ εξέφρασε και το προσωπικό του όραμα, που θέλει το Ράλλυ ΔΕΘ να εξελίσσεται στον καλύτερο και ασφαλέστερο ασφάλτινο ελληνικό αγώνα με διεθνή απήχηση.   

Φέτος υπάρχουν μικρές αλλαγές σε σχέση με την περσινή σχεδίαση του που σκοπό είχαν τόσο την διευκόλυνση πληρωμάτων και ομάδων υποστήριξης τους όσο και την προώθηση του αγώνα και όλων των χορηγών με τη διανυκτέρευση και εκκίνηση το πρωί της Κυριακής των αγωνιστικών αυτοκινήτων από την πλατεία Αριστοτέλους.  

Στα highlights του Ράλλυ είναι ο μεγάλος αριθμός πληρωμάτων από το νησί της Κρήτης αλλά και η συμμετοχή του Ιρλανδού συνοδηγού, Allan Haryman ο οποίος με το πολύ σημαντικό βιογραφικό του προσθέτει στη φήμη και προβολή του αγώνα.


voria

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

11:43 23/6/2025

Δευτέρα 23/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

18:00 22/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

17:00 21/6/2025

19/06 - 8:30 μμ - 10:30 μμ

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

20:00 20/6/2025

παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

16:00 20/6/2025

Από σήμερα μέχρι και Τετάρτη 25/6

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

13:00 20/6/2025

Με την παρότρυνση «ελάτε όσο γυμν* τολμάτε»

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

11:16 20/6/2025

Με χρώματα

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

20:00 17/6/2025

Τα VW Beetle στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22/6

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

15:00 17/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας με έμφαση σε δράσεις για νέους και τρίτη ηλικία

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

11:16 17/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας

Κλασικά Έπιπλα