Έρχεται αύξηση στα καύσιμα

17/9/2019 16:41    Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης
Ενωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με την αναταραχή στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι,  η μεγάλη αύξηση του αργού πετρελαίου και των παραγόμενων προϊόντων (βενζίνες-πετρέλαιο-υγραέριο- κ.λ.π), θα επιφέρουν άνοδο των τιμών των καυσίμων στη χώρα μας , χωρίς όμως να δημιουργήσουν προβλήματα στην επάρκειά και στην τροφοδοσία της αγοράς. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες διακυμάνσεις αναμένουμε μία αύξηση της τάξης των 6-7 λεπτών / λίτρο καυσίμου.

Τα  διυλιστήρια ήδη ξεκίνησαν να αυξάνουν τις τιμές τους και η αύξηση αυτή  αναμένεται να περάσει σιγά-σιγά από τα πρατήρια στους καταναλωτές με χρονοκαθυστέρηση εντός των επόμενων ημερών , παρά τα αντιθέτως (λαϊκίστικα )λεγόμενα   ότι  οι πρατηριούχοι ανεβάζουν άμεσα τις τιμές . Επίσης η αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου ενώ ήταν χθες περίπου 13%, οι τιμές αναμένεται να έχουν άνοδο περίπου 5- 6% .Το μεγαλύτερο  μέρος της τιμής του λίτρου  είναι φόροι  οι οποίοι δεν επηρεάζονται από τις διακυμάνσεις.   Όλα αυτά θα ισχύσουν με την προϋπόθεση ότι,  η παγκόσμια αγορά δε  θα εξορθολογιστεί ή δε θα παραμείνει στάσιμη.  Εμείς θεωρούμε επικρατέστερο σενάριο την αποκλιμάκωση των αυξήσεων.

Με αφορμή τα παραπάνω δυσμενή γεγονότα, επανερχόμαστε στο αίτημα του κλάδου μας αλλά και των καταναλωτών για μείωση του Ε.Φ.Κ των καυσίμων και ιδιαιτέρως του πετρελαίου θέρμανσης. Είναι γνωστό ότι, οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης  δηλαδή του αγαθού που προορίζεται  για την θέρμανσή τους , είναι αδικημένοι έναντι των άλλων πολιτών που χρησιμοποιούν άλλα μορφές  θέρμανσης. Θυμίζουμε ότι , η αύξηση του Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο θέρμανσης έγινε με τον σκοπό την ‘’πάταξη’’  του λαθρεμπορίου, μέτρο που σύμφωνα με τις τότε προβλέψεις μας αλλά και από τα αποτελέσματα αποδείχτηκε παραπλανητικό και εξοντωτικό. Αποδείχτηκε επίσης  ότι , έγινε μεταξύ των άλλων για να δώσει πλεονέκτημα στο φυσικό αέριο που όμως δεν υπάρχουν αγωγοί  σε όλη τη χώρα.

Τέλος καλούμε για άλλη μία φορά την Πολιτεία , να θέσει τους κανόνες νομιμότητας στον κλάδο που θα περιλαμβάνει τον υγιή ανταγωνισμό , θα περιορίσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις πρακτικές παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού από όπου και αν προέρχονται».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Καλαμαριάς

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Καλαμαριάς

20:00 10/12/2024

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Με Στέβια και Αγαύη» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”

«Με Στέβια και Αγαύη» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”

16:00 10/12/2024

Πέμπτη 12/12

Χριστουγεννιάτικο Thrift Market στη Θεσσαλονίκη στον Πολυχώρο WE

Χριστουγεννιάτικο Thrift Market στη Θεσσαλονίκη στον Πολυχώρο WE

12:19 10/12/2024

Πέμπτη 12/12

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 10/12/2024

Τρίτη 10/12

Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέα ωράρια στα εκδοτήρια των σταθμών

Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέα ωράρια στα εκδοτήρια των σταθμών

17:10 9/12/2024

Αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των εκδοτηρίων σε σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Σειρήνες συναγερμού στην Καλαμαριά

Σειρήνες συναγερμού στην Καλαμαριά

14:33 9/12/2024

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

13:24 9/12/2024

Δευτέρα 9/12

 Κωνσταντίνος Αργυρός στη Θεσσαλονίκη στο Vergina Theatro

Κωνσταντίνος Αργυρός στη Θεσσαλονίκη στο Vergina Theatro

19:00 8/12/2024

Τετάρτη 18 Δεκ 2024

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 8/12/2024

Κυριακή 8/12

Θέατρο Σοφούλη: Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά

Θέατρο Σοφούλη: Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά

18:00 7/12/2024

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 18:30

Κλασικά Έπιπλα