Αντιπλημμυρικά έργα σε ρέμα στην Πυλαία

12/11/2019 11:22     €2,4 εκατ.
Ένα ακόμη έργο ουσίας παίρνει σάρκα και οστά στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη καθώς είναι ένας από τους μόλις δύο δήμους του νομού Θεσσαλονίκης που θα χρηματοδοτηθούν για αντιπλημμυρικά έργα με πιστώσεις συνολικού ύψους 29,3 εκ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας κονδύλια ύψους 2,4 εκ. ευρώ για την διευθέτηση του ρέματος Κυψέλη στην Πυλαία.

Υπενθυμίζεται ότι στη δημοτική ενότητα της Πυλαίας έχουν ήδη ολοκληρωθεί μεγάλες παρεμβάσεις στην περιοχή Δελφών και Εγνατία(6,4εκ €), Ρέμα Σταγειρίτη(2,4εκ. €), αλλά και στα Πυλαιώτικα, όπου ο δήμος με τη συνεργασία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. θωράκισε την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής σώζοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Η απόφαση για τη νέα χρηματοδότηση υπογράφηκε από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο σε συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Στο εν λόγω πρόγραμμα εκτός του δήμου Πυλαίας –Χορτιάτη συμμετέχει μόνο ένας ακόμη δήμος από τη Θεσσαλονίκη (Παύλου Μελά) και άλλοι δύο από την Χαλκιδική (Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας).

 «Συνεχίζουμε πάντα με σχέδιο, μεθοδικότητα και πυξίδα μας την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος. Ολοκληρώσαμε με επιτυχία αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε τρία πολύ ευαίσθητα σημεία της Πυλαίας: στην περιοχή Δελφών και Εγνατίας, στο ρέμα Σταγειρίτη και στα Πυλαιώτικα όπου με τη συμβολή της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ έγινε σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που ανακούφισε την περιοχή, έργα συνολικής χρηματοδότησης 10εκ ευρώ περίπου. Σειρά έχει τώρα η διευθέτηση του ρέματος Κυψέλη», σημείωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης προσθέτοντας ότι: «Επόμενος στόχος μας είναι η διευθέτηση της “περιφερειακής τάφρου” για την οποία έχουμε κάνει ήδη μεγάλη προεργασία και έχουμε επανειλημμένα επισημάνει την επικινδυνότητά της προς τους αρμόδιους φορείς. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις δυνάμεις της φύσης, μπορούμε όμως να ελέγξουμε τη δράση μας και να κινηθούμε γρήγορα και συντονισμένα».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 13/7/2025

Κυριακή 13/7

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργο

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργο

18:00 12/7/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

17:00 12/7/2025

14 Ιούλ - 16 Αυγ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 12/7/2025

Σάββατο 12/7

Υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού σε όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς

Υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού σε όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς

11:32 11/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τον εντατικό καθαρισμό και ευπρεπισμό σε κάθε γειτονιά της πόλης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 11/7/2025

Παρασκευή 11/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 10/7/2025

Σε πλήρη εξέλιξη το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στην Καλαμαριά

Σε πλήρη εξέλιξη το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στην Καλαμαριά

18:00 10/7/2025

Πρόγραμμα πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων απορριμμάτων

Ανοιχτό για το κοινό το θρυλικό ρουμανικό ιστιοφόρο Mircea

Ανοιχτό για το κοινό το θρυλικό ρουμανικό ιστιοφόρο Mircea

16:00 10/7/2025

Γιατί να το επισκεφθείτε

Αντικατάσταση φθαρμένης ράμπας

Αντικατάσταση φθαρμένης ράμπας

14:00 10/7/2025

Για ανέλκυση/καθέλκυση μικρών σκαφών στη Νέα Κρήνη

Κλασικά Έπιπλα