Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, μαγειρεύουν για το φετινό STREET FOOD ITALIA 2019, το οποίο θα διεξαχθεί στα πλαίσια του "Thessaloniki Food Festival" που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Έτσι, το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο (22-23 Νοεμβρίου) ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας θα γεμίσει με γεύσεις από Ιταλία, από τις 15.00 έως τις 22.00 την Παρασκευή και από τις 10.00 έως τις 21.00 το Σάββατο.
Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί συναυλία (από τις 21.00) με τις πιο γνωστές ιταλικές επιτυχίες από τη δεκαετία του ’60 έως και σήμερα.
Η εκδήλωση, που διοργανώνει το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στις ημερομηνίες διεξαγωγής της "4ης Παγκόσμιας Εβδομάδας της Ιταλικής Κουζίνας" (18-24/11) και θα τεθεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Στο διήμερο αυτό θα στηθεί ένα street food party με γευστικές προτάσεις, άφθονο κρασί, μπύρα και aperol-spritz, γνήσιες ιταλικές πίτσες με ντομάτα και mozzarella, φρέσκα ζυμαρικά, risotto, τραγανά arancini, γεμιστά panzerotti, λεπτή πίτα piadina με αλλαντικά, ιταλικά burger, παραδοσιακά ιταλικά αλλαντικά- porchetta και mortadella, καφές espresso.
Οι εταιρίες που συμμετέχουν είναι:
-Ble’ Pasticceria&Food, Pasta Eurimac-Μάκβελ, Funky Burger - Burger Italiani, Giangusto Piadineria, Ιταλικό εστιατόριο Mare e Monti - Cose Nostre, Ιταλικό εστιατόριο Navona, Ιταλικό εστιατόριο La Rosticceria, Pizza Hood - La vera pizza napoletana, Aperol Spritz – Caffe’ espresso Torrefazione Monforte, Mozzarella Famiglia Beka, Talamonti Wines
Υποστηρικές: Zenith-Κορυφαία ενέργεια, Confcommercio Cosenza (Εμπορικό Σύλλογος της Cosenza), Assocultura ( Ένωση Πολιτισμού Ιταλίας).