Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Κορονοϊός: Δύο νεκροί σήμερα - Στους 41 οι θάνατοι στη χώρα μας

Κορονοϊός: Δύο νεκροί σήμερα - Στους 41 οι θάνατοι στη χώρα μας

12:53 30/3/2020

56 και 60 χρονών

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για ανοιχτά μαγαζιά εχθές!

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για ανοιχτά μαγαζιά εχθές!

12:44 30/3/2020

παρά την απαγόρευση

Θεσσαλονίκη: 212 παραβάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας εχθές!

Θεσσαλονίκη: 212 παραβάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας εχθές!

12:41 30/3/2020

1835 σε όλη την Ελλάδα

Στην Αθήνα έφθασαν 1,7 εκατ. μάσκες από την Κίνα

Στην Αθήνα έφθασαν 1,7 εκατ. μάσκες από την Κίνα

12:28 30/3/2020

με αεροσκάφος της Aegean

Εθελοντές κατασκευάζουν πλαστικές μάσκες για γιατρούς

Εθελοντές κατασκευάζουν πλαστικές μάσκες για γιατρούς

12:25 30/3/2020

του νοσοκομείου Ξάνθης

Ηλεκτρονικά η έκδοση δελτίου ανεργίας και η αίτηση επιδότησης ανεργίας

Ηλεκτρονικά η έκδοση δελτίου ανεργίας και η αίτηση επιδότησης ανεργίας

12:18 30/3/2020

ΟΑΕΔ

Επίδομα 800 ευρώ σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους

Επίδομα 800 ευρώ σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους

12:08 30/3/2020

νέο πακέτο

Πιθανότητα για χιόνια στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη!

Πιθανότητα για χιόνια στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη!

12:03 30/3/2020

Σάκης Αρναούτογλου

Καλαμαριά: Φωτιά τα ξημερώματα σε λύκειο

Καλαμαριά: Φωτιά τα ξημερώματα σε λύκειο

11:48 30/3/2020

περίπου στις 5:30

Κορονοϊός-Τσιόδρας: Εξετάζουμε και το ενδεχόμενο μαζικών τεστ στον πληθυσμό

Κορονοϊός-Τσιόδρας: Εξετάζουμε και το ενδεχόμενο μαζικών τεστ στον πληθυσμό

00:24 30/3/2020

αν είναι αναγκαίο

Κλασικά Έπιπλα