Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Μέριμνα του δήμου Θεσσαλονίκης για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων

Μέριμνα του δήμου Θεσσαλονίκης για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων

13:53 29/3/2020

κεντρικός δήμος

Επέκταση του κλεισίματος των καταστημάτων μέχρι 11 Απριλίου

Επέκταση του κλεισίματος των καταστημάτων μέχρι 11 Απριλίου

13:49 29/3/2020

νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση

Τώρα - Έκτακτη διακοπή νερού στην Καλαμαριά

Τώρα - Έκτακτη διακοπή νερού στην Καλαμαριά

13:45 29/3/2020

ΕΥΑΘ

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα

23:55 28/3/2020

θερινή ώρα

Ο κορονοϊός διαδόθηκε και στην Αφρική

Ο κορονοϊός διαδόθηκε και στην Αφρική

22:16 28/3/2020

49 θάνατοι

Καλαμαριά: Αίμα εν μέσω κορονοϊού έδωσε ο σύλλογος ''Μπουμπουλίνα'' (φωτο)

Καλαμαριά: Αίμα εν μέσω κορονοϊού έδωσε ο σύλλογος ''Μπουμπουλίνα'' (φωτο)

21:12 28/3/2020

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Κρήνης

Τουρκία: Στους 108 οι νεκροί

Τουρκία: Στους 108 οι νεκροί

20:57 28/3/2020

7.402 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ξεπέρασαν τους 10.000 οι θάνατοι στην Ιταλία

Ξεπέρασαν τους 10.000 οι θάνατοι στην Ιταλία

20:55 28/3/2020

νεότερη ενημέρωση

Πότε τελειώνει η καραντίνα, τι θα γίνει μετά: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων

Πότε τελειώνει η καραντίνα, τι θα γίνει μετά: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων

20:25 28/3/2020

δύσκολη απόφαση που θα κρίνει πολλά

Κορονοϊός: 32 νεκροί, 1061 κρούσματα, 69 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: 32 νεκροί, 1061 κρούσματα, 69 διασωληνωμένοι

18:29 28/3/2020

Σωτήρης Τσιόδρας

Κλασικά Έπιπλα