Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Θεσσαλονίκη: Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε αστυνομικό

Θεσσαλονίκη: Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε αστυνομικό

12:24 15/4/2020

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτιση

Ο Σαββίδης πήρε το Πόρτο Καρράς!

Ο Σαββίδης πήρε το Πόρτο Καρράς!

11:59 15/4/2020

Χαλκιδική

800 ευρώ: Σήμερα η πρώτη φάση - Πόσους αφορά

800 ευρώ: Σήμερα η πρώτη φάση - Πόσους αφορά

11:53 15/4/2020

αποζημίωση ειδικού σκοπού

Νηστεία Μ. Εβδομάδας: Τι πρέπει να ξέρετε για τις ελιές και την πίεση του αίματος

Νηστεία Μ. Εβδομάδας: Τι πρέπει να ξέρετε για τις ελιές και την πίεση του αίματος

23:24 14/4/2020

από τις πιο βασικές τροφές στη νηστεία

Κορονοϊός-ΗΠΑ: Ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 25.000

Κορονοϊός-ΗΠΑ: Ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 25.000

22:49 14/4/2020

νεότερος απολογισμός

Άνεργοι: Οι τρεις προϋποθέσεις για τα 400 ευρώ - Ποιοι τα παίρνουν

Άνεργοι: Οι τρεις προϋποθέσεις για τα 400 ευρώ - Ποιοι τα παίρνουν

22:24 14/4/2020

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση

Γαλλία-Κορονοϊός: 762 νεκροί σε μια μέρα

Γαλλία-Κορονοϊός: 762 νεκροί σε μια μέρα

22:05 14/4/2020

Πάνω από 15.000 οι θάνατοι

Κλειστά τα κοιμητήρια την Μ. Παρασκευή

Κλειστά τα κοιμητήρια την Μ. Παρασκευή

21:55 14/4/2020

Νίκος Χαρδαλιάς

Καλαμαριά: Θρήνος στον Απόλλωνα «Έφυγε» ο Γιώτης Ασλανίδης

Καλαμαριά: Θρήνος στον Απόλλωνα «Έφυγε» ο Γιώτης Ασλανίδης

21:47 14/4/2020

μέλος της χρυσής ποδοσφαιρικής γενιάς

Είναι παντού: 3 πρόσωπα της ελληνικής tv που δεν αντέχουμε να βλέπουμε άλλο στην καραντίνα (Pics)

Είναι παντού: 3 πρόσωπα της ελληνικής tv που δεν αντέχουμε να βλέπουμε άλλο στην καραντίνα (Pics)

21:39 14/4/2020

Κάποιοι έχουν ήδη αποκτήσει αντισώματα

Κλασικά Έπιπλα