Συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου για το Σκοπιανό

19/1/2018 11:27    Αρχιεπίσκοπος: Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές αλλά εθνική συναίνεση
«Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία», είπε ο κ. Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας που είχαν το βράδυ στην Αρχιεπισκοπή, με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο real, συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας, στον απόηχο της συνάντησης του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους πρέσβεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στους οποίους παρουσίασε τις προτάσεις του.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. 

Ο Πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων. 

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τον σεβασμό του τις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατά ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. 

Του ζήτησε δε να συμβάλει, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος διετύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους,εκ του Συντάγματος, καθ’ύλην αρμόδιους, να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης. 

Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:33 11/8/2025

Δευτέρα 11/8

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα 2

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα 2

20:59 10/8/2025

Τρίτη 9/9

Πρόγραμμα «Μερκούρεια 2025»

Πρόγραμμα «Μερκούρεια 2025»

18:27 10/8/2025

20 Αυγ - 29 Αυγ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 10/8/2025

Κυριακή 10/8

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

17:20 9/8/2025

Σάββατο 9/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 9/8/2025

Σάββατο 9/8

Χορός κάτω από την Πανσέληνο στην πλαζ της Αρετσούς

Χορός κάτω από την Πανσέληνο στην πλαζ της Αρετσούς

20:59 8/8/2025

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και αλληλεγγύη στις 9/08 - 8:30 μμ - 11:30 μμ

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:16 8/8/2025

Από Πέμπτη 7/8 έως Τετάρτη 13/8

Καθημερινές δράσεις καθαριότητας και πλυσίματος στις γειτονιές της Καλαμαριάς

Καθημερινές δράσεις καθαριότητας και πλυσίματος στις γειτονιές της Καλαμαριάς

11:13 8/8/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις καθαριότητας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 8/8/2025

Παρασκευή 8/8

Κλασικά Έπιπλα