Ερντογάν: Ξεκίνησε η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

5/1/2020 23:42    «Τα σχέδια των Ελλήνων απέτυχαν»
Στρατεύματα στη Λιβύη άρχισε να στέλνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με αναφορές τουρκικών και αραβικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι μονάδες του τουρκικού στρατού έχουν ξεκινήσει να κινούνται προς τη Λιβύη, προκειμένου να διασφαλίσουν την σταθερότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως η χώρα του ξεκίνησε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη, με σκοπό την ενίσχυση της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης, στην Τρίπολη, υπό τον πρωθυπουργό, Φαγιέζ αλ Σάρατζ. Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη στην παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης εφ' όλης της ύλης, που παραχώρησε στους σταθμούς CNN Turk και Kanal D.

Στην ίδια συνέντευξη, αναφερόμενος στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει πρόσφατα η Σαουδική Αραβία, καταδικάζοντας την αποστολή στρατευμάτων στην Τρίπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε: «Δεν μας ενοχλεί η καταδίκη της Σαουδικής Αραβίας. Τουναντίον, εμείς καταδικάζουμε την ανακοίνωση του Ριάντ».

Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αποτύχει, ανέφερε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι δεν αντέχουν τη συμφωνία για καθορισμό θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία είναι ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στο Ιράκ και θεωρεί τις πρόσφατες επιθέσεις των ΗΠΑ στη Βαγδάτη ως τέτοιες. Σημείωσε πως η χώρα του καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τη μείωση της έντασης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη, είπε ότι, πέραν των περιφερειακών ζητημάτων, θα συζητήσουν το θέμα του αγωγού Turk Stream.


protothema

Επόμενο Προηγούμενο
 

Πρεμιέρα για το Cine Αύρα στην Πλαζ της Αρετσούς

Πρεμιέρα για το Cine Αύρα στην Πλαζ της Αρετσούς

20:00 22/5/2025

Από Πέμπτη 22/5 έως και Τετάρτη 4/6

Μεταμορφώνεται η Καμάρα σε γήπεδο στίβου για τον αγώνα άλματος επι κοντώ

Μεταμορφώνεται η Καμάρα σε γήπεδο στίβου για τον αγώνα άλματος επι κοντώ

16:17 22/5/2025

Σάββατο 24/5

Ο Δήμος Καλαμαριάς προσφέρει δωρεάν προληπτικούς ελέγχους για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

Ο Δήμος Καλαμαριάς προσφέρει δωρεάν προληπτικούς ελέγχους για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

14:10 22/5/2025

26/05 - 2/06

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 22/5/2025

Πέμπτη 22/5

Ο Νίκος Οικονομόπουλος στη Θεσσαλονίκη-Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς-Summer Tour 2025

Ο Νίκος Οικονομόπουλος στη Θεσσαλονίκη-Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς-Summer Tour 2025

20:00 21/5/2025

Πέμπτη 19/6

Thessaloniki Street Food Festival 2025: Πενθήμερη Γιορτή για Foodies στη ΔΕΘ

Thessaloniki Street Food Festival 2025: Πενθήμερη Γιορτή για Foodies στη ΔΕΘ

17:00 21/5/2025

21 Μάι - 25 Μάι 2025

Έγκριση χρηματοδότησης ύψους 550.000 ευρώ

Έγκριση χρηματοδότησης ύψους 550.000 ευρώ

13:10 21/5/2025

Για την εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Καλαμαριάς από το Πράσινο Ταμείο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 21/5/2025

Τετάρτη 21/5

reworks agora 2025 Πρόγραμμα

reworks agora 2025 Πρόγραμμα

20:00 20/5/2025

10ο επετειακό reworks agora 2025 Πρόγραμμα

Πρόγραμμα Παραθινούπολη 2025  Φεστιβάλ για Παιδιά στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά

Πρόγραμμα Παραθινούπολη 2025 Φεστιβάλ για Παιδιά στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά

17:00 20/5/2025

30 Μάι - 1 Ιούν 2025

Κλασικά Έπιπλα