Θεσσαλονίκη: Διαγωνισμός για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας

7/1/2020 14:48    δήμος Θεσσαλονίκης
Διαγωνισμό για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας προκηρύσσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα που καταγράφονται στο αναπλασμένο παραλιακό μέτωπο. Παράλληλα, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αντικατασταθεί -με δωρεά ιδιώτη- όλο το ξύλινο δάπεδο, που έχει υποστεί φθορές και σε κάποια σημεία έχει αποκολληθεί.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα καταγραφή, τα βασικότερα προβλήματα της Νέας Παραλίας εντοπίζονται στους χώρους πρασίνου, στον ηλεκτροφωτισμό των πάρκων, στα συντριβάνια που δεν λειτουργούν και τα ξεκολλημένα μάρμαρα, ενώ αρκετά σημεία είναι γεμάτα με μουντζούρες και συνθήματα.

"Δεν βρήκαμε καμία ενεργή εργολαβία όσον αφορά τη συντήρηση και τα αντιγκράφιτι στη Νέα Παραλία. 'Ετσι, προχωράμε σε νέες διαδικασίες. Βγάζουμε καινούργιο διαγωνισμό για τη συντήρηση του παραλιακού μετώπου και ολοκληρώνουμε έναν άλλον για τα αντιγκράφιτι ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε στο βανδαλισμένο τοπίο", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης.

Ταυτόχρονα, ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε την αντικατάσταση όλου του ξύλινου ντεκ, στο αναπλασμένο κομμάτι της παραλίας, που παρουσιάζει φθορές. ‘Οπως είπε, το έργο θα προέλθει από δωρεά εταιρίας στη Βόρεια Ελλάδα και αναμένεται η έγκριση του τις επόμενες ημέρες από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου. "Δεν έχει συντηρηθεί εδώ και 15 χρόνια το ξύλινο ντεκ, όπως και πολλά ακόμη κομμάτια της παραλίας" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κυριζίδης.

'Οσον αφορά τη φύλαξη του χώρου, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα βανδαλισμού και καταστροφών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξέφρασε τη σκέψη της διοίκησης να επεκταθεί "το υπάρχον πρόγραμμα για την καθαριότητα και τη φύλαξη από τους υπαλλήλους του δήμου. 'Ομως, όσους φύλακες και να βάλουμε δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε χωρίς σεβασμό από τους ίδιους τους πολίτες".

Για τις εκατοντάδες καμένες λάμπες, τέλος, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου ο κ.Κυριζίδης ανέφερε πως "τρέχει" μια συνολική εργολαβία για τον ηλεκτροφωτισμό στον δήμο Θεσσαλονίκης και εξέφρασε την αισιοδοξία πως μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και θα ξεκινήσει η αντικατάστασή τους.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Βίντεο: Η στιγμή της σύλληψης του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη

Βίντεο: Η στιγμή της σύλληψης του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη

02:10 8/11/2017

Ριζούπολη

Με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς 1 εκατ. Ελληνες

Με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς 1 εκατ. Ελληνες

02:04 8/11/2017

«μαύρες λίστες» του υπουργείου Οικονομικών

Φοίνικας - Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Φοίνικας - Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

20:09 7/11/2017

απόψε

Ο Πολιτιστικός Εξωραιστικός Σύλλογος Φοίνικα στην Παγκρήτια

Ο Πολιτιστικός Εξωραιστικός Σύλλογος Φοίνικα στην Παγκρήτια

04:10 7/11/2017

Δ.Ε.Θ.

150.000 μωρά πεθαίνουν λόγω μόλυνσης της εγκύου με στρεπτόκοκκο Β

150.000 μωρά πεθαίνουν λόγω μόλυνσης της εγκύου με στρεπτόκοκκο Β

03:50 7/11/2017

νέα διεθνή επιστημονική μελέτη

Αλλαγές στον όρκο του Ιπποκράτη

Αλλαγές στον όρκο του Ιπποκράτη

03:48 7/11/2017

Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων - Φόβοι ότι έφτασαν στα χέρια τζιχαντιστών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων - Φόβοι ότι έφτασαν στα χέρια τζιχαντιστών

03:45 7/11/2017

οι ελληνικές Αρχές, σε συνεργασία με αξιωματούχους της Interpol

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

03:41 7/11/2017

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης

Οι 130 Ελληνες των Paradise Papers

Οι 130 Ελληνες των Paradise Papers

03:32 7/11/2017

Εφοπλιστές, πολιτικοί και μεγαλοτραπεζίτης

SOS για το δημόσιο χρέος εκπέμπει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής!

SOS για το δημόσιο χρέος εκπέμπει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής!

03:30 7/11/2017

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ

Κλασικά Έπιπλα