Συμμορία ρήμαζε σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

11/1/2020 13:01    Εξαρθρώθηκε σπείρα
Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών εξιχνιάσθηκαν πολυάριθμες κλοπές που διέπραξαν το τελευταίο διάστημα, μέλη συμμορίας κλοπών σε διάφορες περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το πρωί της Παρασκευής σε περιοχή των Σερρών, μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, τρεις Έλληνες ηλικίας 22, 21 και 17 ετών.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, συμπεριλαμβάνονται ακόμη 5 συνεργοί τους, από τους οποίους 4 Έλληνες, ηλικίας 18 έως 23 ετών και ένας 28χρονος αλλοδαπός.




Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα παραπάνω άτομα ενώθηκαν σε συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές σε διάφορες περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.

Όπως διαπιστώθηκε, το τελευταίο διάστημα ενέχονται σε 25 διαρρήξεις και κλοπές οικιών, καταστημάτων και οχημάτων, από όπου αφαίρεσαν 8 οχήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, καπνικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική λεία τους να υπολογίζεται στις 71.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος 49χρονης Ελληνιδας, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, καθώς προμηθεύτηκε μέρος των κλοπιμαίων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 κινητά τηλέφωνα που είχαν αφαιρέσει από κατάστημα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος. Επίσης, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των κλοπών.

Τα παραπάνω κλεμμένα οχήματα εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.



Επόμενο Προηγούμενο
 

2 άτομα ζητούνται στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμυνταίου

2 άτομα ζητούνται στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμυνταίου

04:51 12/10/2017

με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

Από σήμερα Πέμπτη οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα

Από σήμερα Πέμπτη οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα

04:45 12/10/2017

ΟΑΕΔ

Γκρεμίζουν για να ξαναχτίσουν... μικρότερο το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Γκρεμίζουν για να ξαναχτίσουν... μικρότερο το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

04:25 12/10/2017

Φαινόμενα καταστρατήγησης εντόπισε η ΔΕΗ – Έρχονται και περιουσιακά κριτήρια

Πρόσληψη εθνοφυλάκων με ημερήσια αποζημίωση - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πρόσληψη εθνοφυλάκων με ημερήσια αποζημίωση - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

04:21 12/10/2017

για την φύλαξη στρατοπέδων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κονσέρβα με σαρδέλες «Lucas»

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κονσέρβα με σαρδέλες «Lucas»

04:17 12/10/2017

ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

04:14 12/10/2017

Πέμπτη

Σεισμός 5R ανατολικά της Αλοννήσου

Σεισμός 5R ανατολικά της Αλοννήσου

04:05 12/10/2017

Δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μαλάουι λόγω βαμπίρ!

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μαλάουι λόγω βαμπίρ!

04:01 12/10/2017

μετά τις πέντε δολοφονικές επιθέσεις...!

Θεσσαλονίκη: Πώς θα γίνει πράσινη «όαση» το Αλλατίνη - Με καφέ και εστιατόριο!

Θεσσαλονίκη: Πώς θα γίνει πράσινη «όαση» το Αλλατίνη - Με καφέ και εστιατόριο!

03:48 12/10/2017

Δέντρα, αρωματικά φυτά, εστιατόριο και πολλά ακόμη

ΟΡΙΣΤΙΚΟ – Τέλος το εισιτήριο 1,1 ευρώ μέσα στα λεωφορεία ΟΑΣΘ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ – Τέλος το εισιτήριο 1,1 ευρώ μέσα στα λεωφορεία ΟΑΣΘ

03:45 12/10/2017

Με τη «βούλα» της ΚΥΑ ενιαία τιμή στα εισιτήρια ΟΑΣΘ

Κλασικά Έπιπλα