Θεσσαλονίκη: Πατίνια, ποδήλατα και βαλίτσες έβγαλαν από τον Θερμαϊκό!

12/1/2020 16:55    Δεύτερη επιχείρηση
Εικοσιένα ηλεκτρικά πατίνια, δύο μοτοσικλέτες, ποδήλατα, ακόμη και... βαλίτσες, εντόπισαν δύτες, που βούτηξαν το πρωί στα νερά του Θερμαϊκού, προκειμένου να απομακρύνουν τα πατίνια που βρίσκονται στο βυθό, καθώς κάποιοι τα πέταξαν στη θάλασσα.

Πρόκειται για την δεύτερη επιχείρηση, στην οποία προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσα σε λίγες μέρες, μετά την ανάσυρση πενήντα πατινιών από την στεριά, με τη βοήθεια γάντζου, από το λιμάνι έως το Λευκό Πύργο. Σήμερα η προσπάθεια συνεχίστηκε σε τμήμα της νέας παραλίας.

«Η επιχείρηση της περασμένης Τρίτης έγινε σε νερά με πολύ μικρότερο βάθος. Στη σημερινή δράση απαιτείται οπωσδήποτε καταδυτικός εξοπλισμός», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη η δράση θα επαναληφθεί, αν και ο σημαντικότερος στόχος είναι η πλήρης εξάλειψη του φαινομένου. «Το βασικότερο όλων είναι να βρεθούν και να συλληφθούν όσοι προκαλούν αυτή τη μίνι οικολογική καταστροφή, διότι τα χημικά που απελευθερώνουν οι μπαταρίες των πατινιών, είναι το χειρότερο απόβλητο που μπορούμε να έχουμε μέσα στον ήδη επιβαρυμένο Θερμαϊκό», δήλωσε ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, επισημαίνοντας επίσης και την ζημία που προκαλείται σε ξένη ιδιοκτησία.

Οι αυτοδύτες που επιχείρησαν, ανήκουν στις ομάδες NGUE (Northern Greece Underwater Explorers) και UFR (Underwater Filming & Research), ενώ την συγκεκριμένη περιβαλλοντική δράση υποστηρίζει το «Ενάλιο Ινστιτούτο Ιππόκαμπος». «Οι μπαταρίες και τα πλαστικά μέρη των πατινιών που βρίσκονται στην θάλασσα, όσο οξειδώνονται, προκαλούν επιβάρυνση στις ήδη επιβαρυμένο θαλάσσιο περιβάλλον, με αποτέλεσμα οι θάλασσες να αδειάζουν από ψάρια και να γεμίζουν από σκουπίδια, κάτι το οποίο επιστρέφει σε μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η θαλάσσια βιολόγος και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου, Ελίνα Σαμαρά.

Τα 21 πατίνια ανασύρθηκαν ήδη, ενώ για την απομάκρυνση των υπόλοιπων αντικειμένων, θα χρησιμοποιηθεί ειδικό καταδυτικό σκάφος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Big Band Βορείου Ελλάδος

Big Band Βορείου Ελλάδος

20:00 8/7/2025

2ο Thessaloniki Soloist Festival 2025

H «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους

H «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους

18:00 8/7/2025

9 - 10/7

Ο οίκος Michael Kors ανακοινώνει το άνοιγμα καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

Ο οίκος Michael Kors ανακοινώνει το άνοιγμα καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

11:37 8/7/2025

Σε συνέχεια της επιτυχημένης έναρξης λειτουργίας του πρώτου Michael Kors Lifestyle Store στην Αθήνα

Κλιματιζόμενες αίθουσες στον Δήμο Καλαμαριάς για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

Κλιματιζόμενες αίθουσες στον Δήμο Καλαμαριάς για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

11:21 8/7/2025

Δωρεάν και πάλι η είσοδος στο Κολυμβητήριο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 8/7/2025

Τρίτη 8/7

Θερινές εκπτώσεις 2025

Θερινές εκπτώσεις 2025

20:00 7/7/2025

Ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

12:00 7/7/2025

Δευτέρα 7/7

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το μηχανογραφικό

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το μηχανογραφικό

11:35 7/7/2025

Πανελλαδικές 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

10:56 7/7/2025

Δευτέρα 7/7

Εκδηλώσεις μνήμης στην Καλαμαριά για τα 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Εκδηλώσεις μνήμης στην Καλαμαριά για τα 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

16:00 6/7/2025

6/07 - 6:30 μμ - 9:30 μμ

Κλασικά Έπιπλα