Θεσσαλονίκη - Τελεσίγραφο για τα πατίνια: Αν δεν βγάλετε άδεια θα τα κατασχέσουμε

14/1/2020 17:36    δήμος Θεσσαλονίκης
Να βάλει τάξη στο καθεστώς με τα ηλεκτρικά πατίνια επιδιώκει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Μέχρι σήμερα οι δύο εταιρείες που επινοικιάζουν ηλεκτρικά πατίνια, δεν έχουν καταβάλλει τέλος για την χρήση του κοινόχρηστου χώρου ενώ τον χρησιμοποιούν.

Παράλληλα δεν έχουν ορίσει σημεία εκκίνησης και στάθμευσης, ενώ δεν έχουν γνωστοποιήσει προς το δήμο την έδρα και τον κατά νόμο υπεύθυνο.

Η πρώτη κίνηση έρχεται από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Μάκη Κυριζίδη, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τις δύο εταιρείες και ζητά μέσα στις επόμενες 15 μέρες να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Ειδικότερα, ζητά να γνωστοποιήσουν προς την Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης:

Tον αριθμό των πατινιών που βρίσκονται στον κοινόχρηστο χώρο του δήμου και για τα οποία θα λάβουν άδεια.

Το χώρο νόμιμης κατάληψης που επιθυμούν για να εκδοθεί και η αντίστοιχη απόφαση αδείας μετά την καταβολή του ανάλογου τέλους.

Tον κατά νόμο υπεύθυνο, την έδρα και τα φορολογικά στοιχεία των εταιρειών

Τα σημεία εκκίνησης που επιθυμούν ώστε να γνωμοδοτήσει η αρμόδια Υπηρεσία για την διαμόρφωση τους (έκταση, πινακίδες σήμανσης και όρων χρήσης κτλ) και εν συνεχεία να γνωμοδοτήσει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

«Διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν άδειες, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, δεν έχει καταβληθεί κανένα τέλος, από την θητεία της προηγούμενης διοίκησης που έχουν εμφανιστεί αυτά τα ηλεκτρικά πατίνια και αυτές οι εταιρείες. Βλέποντας συνεχώς να πληθαίνουν και να καταλαμβάνουν το δημόσιο χώρο, σήμερα κάναμε την πρώτη ενέργεια ως αντιδημαρχία, να στείλουμε επιστολή στις  αρμόδιες εταιρείες», τόνισε στο thestival.gr, ο Μάκης Κυριζίδης.

Τέλος στην επιστολή του ο αντιδήμαρχος, διευκρινίζει ότι σε περίπτωση παρέλευσης της προθεσμίας ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προβεί δια των υπηρεσιών του σε κατάσχεση όλων των αντικειμένων που βρίσκονται στο δημόσιο χώρο άνευ αδείας.

«Επιτέλους πρέπει να μπει μια τάξη. Ουσιαστικά με την έκδοση αδείας, θα έχουμε τέλη, έσοδα για το δήμο και από την άλλη όλες τις απαραίτητες προεγκρίσεις. Επιτέλους να μπει μια τάξη σε όλο αυτό. Να ξέρουμε ποιοι είναι, πόσο χώρο καταλαμβάνουν, τι λεφτά πληρώνουν στο δήμο και τον κοινόχρηστο χώρο των Θεσσαλονικέων», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

Επόμενο Προηγούμενο
 

H Miss Monique στο reworks agora 2025

H Miss Monique στο reworks agora 2025

18:00 25/4/2025

Κυριακή 25/5

Διεθνής Ημέρα Χορού 2025 στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη

Διεθνής Ημέρα Χορού 2025 στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη

17:00 25/4/2025

Τρίτη 29/4

Μαραθώνιος αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Καλαμαριάς

Μαραθώνιος αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Καλαμαριάς

13:10 25/4/2025

26/04 - 27/04

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 25/4/2025

Παρασκευή 25/4

Game of Skate Η «τέχνη» του δρόμου συναντά την «Επίμονη Τέχνη» στο κέντρο της Καλαμαριάς

Game of Skate Η «τέχνη» του δρόμου συναντά την «Επίμονη Τέχνη» στο κέντρο της Καλαμαριάς

20:00 24/4/2025

27/04 - 5:00 μμ - 7:00 μμ

H Καλαμαριά επίκεντρο της ελληνικής ξιφασκίας

H Καλαμαριά επίκεντρο της ελληνικής ξιφασκίας

15:00 24/4/2025

Στο ΔΑΚ το Πανελλήνιο Κύπελλο παίδων, ανδρών και γυναικών από τις 25/04 - 27/04

Η Καλαμαριά βάζει «Καθρέφτες» στην ενδοοικογενειακή βία

Η Καλαμαριά βάζει «Καθρέφτες» στην ενδοοικογενειακή βία

11:15 24/4/2025

Το πολυβραβευμένο έργο στη σκηνή του «Μελίνα Μερκούρη» από 25/04 - 9:00 μμ - 27/04 - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 24/4/2025

Πέμπτη 24/4

«Μαύρη Σαμπούκα»: Η κωμωδία φαινόμενο ρίχνει αυλαία στη Θεσσαλονίκη

«Μαύρη Σαμπούκα»: Η κωμωδία φαινόμενο ρίχνει αυλαία στη Θεσσαλονίκη

20:18 23/4/2025

Από Παρασκευή 25/4

H Φαίη Ρουμπίνη στο Beerfest

H Φαίη Ρουμπίνη στο Beerfest

17:00 23/4/2025

Σάββατο 26/4

Κλασικά Έπιπλα