ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-1

19/1/2020 21:42    Άλλο ένα σβηστό τρίποντο
Άλλο ένα σβηστό τρίποντο για τον ΠΑΟΚ που χωρίς να εντυπωσιάσει αλλά και χωρίς να αγχωθεί καθάρισε τον Αστέρα Τρίπολης με 3-1. Σβιντέρσκι, Πέλκας, Λάμπρου έκριναν τον νικητή.

Με διάθεση να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι εμφανίστηκε στο γήπεδο της Τούμπας ο ΠΑΟΚ, έχοντας με το «καλημέρα» τα ηνία του ματς, πιέζοντας ψηλά τον Αστέρα Τρίπολης στο μεγαλύτερο διάστημα του α΄ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις δικές τους στιγμές, ψάχνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Παπαδόπουλου, ωστόσο, χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 29΄ για να πάρουν το προβάδισμα με τον... συνήθη ύποπτο, Κάρολ Σφιντέρκι.

Τα δεδομένα για τον Δικέφαλο στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν εξ αρχής διαφοροποιημένα, απόντος του τιμωρημένου Γιαννούλη, ο οποίος φαντάζει ένα βασικό γρανάζι στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από τα άκρα. Και πάλι, όμως, η δουλειά για τους γηπεδούχους έγινε. Αυτήν την φορά το ρόλο του δημιουργού ανέλαβε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος πέρασε μια εξαιρετική κάθετη, με τον Σίτο να κάνει την προβολή και τη μπάλα να καταλήγει στον Σφιντέρσκι που πλάσαρε για το 1-0.

Παρά το γεγονός πως οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και με εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή έδωσαν μέτρα και ψυχολογία στον Αστέρα Τρίπολης να πατήσει καλύτερα στο γήπεδο και να διεκδικήσει -χωρίς αποτέλεσμα- το κάτι παραπάνω από το πρώτο μέρος.

Στο β΄ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις αλλά και πάλι ο πρώτος λόγος ανήκε στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα προειδοποίησε με διπλή ευκαιρία και τελικά τρία λεπτά αργότερα ο Πέλκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 και παρά το γεγονός πως το τέρμα αρχικά ακυρώθηκε, εν τέλει μέτρησε κανονικά καθώς από το ριπλέι φάνηκε πως δεν ήταν σε θέση οφσάιντ ο μεσοπιθετικός του ΠΑΟΚ.

Σε μέρα... σύγχυσης φάνηκε πως βρέθηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης, Εμμανουήλ Σκουλάς, ο οποίος στο 69΄καταλόγισε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ μετά την ανατροπή του Σφιντέρκι από τον Ντάνι Σουάρεθ, αποβάλλοντας τον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με την εξέταση της φάσης, το πέναλτι έγινε φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον Ισπανό πάντως να μην την γλιτώνει και να αφήνει την ομάδα του με δέκα μέχρι το τέλος.

Κάτι που εκμεταλλεύτηκε απόλυτα ο Δικέφαλος για το 3-0 στο 79' μετά από εξαιρετική συνεργασία Μίσιτς - Λάμπρου (σ.σ, αγωνιζόμενος στο δεξί φτερό, μετατοπίζοντας τον Λημνιό στα αριστερά), με τον τελευταίο να έρχεται από τον πάγκο και να «κλειδώνει» με πλασέ το τρίποντο για την ομάδα του.

Μετά το γκολ του Λάμπρου, όλα έδειχναν πως είχαν τελειώσει στο γήπεδο της Τούμπας αλλά ο Μαρκ Φερνάντεζ είχε διαφορετική άποψη, πλασάροντας τον Ζίβκοβιτς για το τελικό 3-1 που ελέχθηκε (σ.σ. και αυτό) στο VAR, το οποίο είχε την τιμητική του στην αναμέτρηση των δύο ομάδων.


sdna

Επόμενο Προηγούμενο
 

Yoga με την Πανσέληνο στη Θεσσαλονίκη στο Περίπτερο 6 Δ.Ε.Θ.

Yoga με την Πανσέληνο στη Θεσσαλονίκη στο Περίπτερο 6 Δ.Ε.Θ.

17:24 5/4/2025

Δευτέρα 14/4

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 5/4/2025

Σάββατο 5/4

Θεσσαλονίκη: Εντός του Απριλίου η ηλεκτρονική πληρωμή για την έκδοση εισιτηρίου στο Μετρό

Θεσσαλονίκη: Εντός του Απριλίου η ηλεκτρονική πληρωμή για την έκδοση εισιτηρίου στο Μετρό

19:17 4/4/2025

Μέσα στον Απρίλιο

Ο Δήμος Καλαμαριάς κοντά στους νέους!

Ο Δήμος Καλαμαριάς κοντά στους νέους!

17:02 4/4/2025

Get Political

Έκτακτη διακοπή νερού στην Καλαμαριά

Έκτακτη διακοπή νερού στην Καλαμαριά

14:50 4/4/2025

Εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης υδροδότησης στις 14:00

Ξεκινά σήμερα η Λατρευτική Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινά σήμερα η Λατρευτική Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

13:00 4/4/2025

Παρασκευή 4/4

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 4/4/2025

Παρασκευή 4/4

Ο Δήμος Καλαμαριάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου

Ο Δήμος Καλαμαριάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου

20:00 3/4/2025

Βιβλία, φαντασία, δημιουργία!

Εγκαίνια της έκθεσης με τον γενικό τίτλο: «SPRINGLIGHT»

Εγκαίνια της έκθεσης με τον γενικό τίτλο: «SPRINGLIGHT»

17:00 3/4/2025

3/04 - 13/04

Ενημερωτικό σημείωμα για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ανδρούτσου

Ενημερωτικό σημείωμα για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ανδρούτσου

14:11 3/4/2025

Η ασφαλτόστρωση της οδού Ανδρούτσου

Κλασικά Έπιπλα