Απίστευτο: Ανάγκασαν μαθήτρια να γλείψει τουαλέτα!

24/1/2020 16:57    Προκαταρκτική έρευνα
Προκαταρκτική έρευνα, για να φωτιστούν όλες οι πτυχές ακραίου περιστατικού, που συνέβη σε τουαλέτα δημοτικού σχολείου, διεξάγει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Μητέρα μαθήτριας της δεύτερης τάξης δημοτικού κατήγγειλε ότι συμμαθητές της κόρης της την εξανάγκασαν να γλείψει την τουαλέτα του σχολείου.

Το περιστατικό συνέβη στο 17ο δημοτικό σχολείο, την προηγούμενη Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, στις 3 μετά το μεσημέρι, ώρα που το σχολείο λειτουργούσε με το ολοήμερο πρόγραμμα.

"Στο διάλειμμα μια ομάδα παιδιών έπαιζε έξω και κάποια στιγμή βάλανε κάποιους όρους στο παιχνίδι και για να εφαρμόσουν τους όρους που έβαλαν πήγαν στις τουαλέτες. Ζητήσανε άδεια από τον δάσκαλο να πάνε στις τουαλέτες. Στο συγκεκριμένο σχολείο οι τουαλέτες είναι μέσα στο κτίριο. Όταν έχουμε διάλειμμα και οι πέντε δάσκαλοι του ολοήμερου επιτηρούν και κάποιος είναι και στον διάδρομο του σχολείου. Τα παιδιά θέλησαν να μπουν στην τουαλέτα, φαινομενικά δεν υπήρχε λόγος ο δάσκαλος να μη δώσει άδεια να πάνε στην τουαλέτα. Θεωρώ ότι ήταν ακραίο περιστατικό", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός Διευθυντής  Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, διευκρινίζοντας ότι αυτή τη στιγμή καταγράφονται όλες οι μαρτυρίες γύρω από το περιστατικό.

"Επισκέφθηκα το σχολείο, συνάντησα όλους τους εμπλεκόμενους, συναντώ τους γονείς τη Δευτέρα, μίλησα με τη διευθύντρια εκπαίδευσης, έδωσα εντολή να γίνει προκαταρκτική, να ερευνηθούν τα πάντα για την υπόθεση, ώστε μετά να μπορούμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα και φυσικά, αν υπάρχει κάποιο πειθαρχικό αδίκημα, θα αποδοθούν ευθύνες" τόνισε ο κ. Κόπτσης, προσθέτοντας ότι "δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάποιο πόρισμα, αυτό που μου ανακοινώθηκε από το σχολείο είναι ότι καταρχήν υπήρξε παρέμβαση της μητέρας και πήγε στο σχολείο η αστυνομία".

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση σε γονείς και άλλων μαθητών. Στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης υποβλήθηκε καταγγελία για επίθεση από γονείς σε βάρος εκπαιδευτικών. Οι γονείς ζητούν να καταλογιστούν ευθύνες στους δασκάλους, ενώ η μητέρα του κοριτσιού γνωστοποίησε πως προτίθεται να κινηθεί νομικά. Εξάλλου, με δήλωση αλλαγής κατοικίας, η μαθήτρια της Β’ τάξης άλλαξε σχολείο. 

"Τα θέματα αυτά -οτιδήποτε και να προκύψει- θεωρώ πρέπει να λύνονται μέσα στο σχολείο, με σύνεση, με περίσκεψη, με ηρεμία, με νόμιμο τρόπο και φυσικά όπου υπάρχουν πειθαρχικές παραβάσεις, θα υπάρχουν και κυρώσεις [...] Αυτά πρέπει να λύνονται αυτομάτως, να επιβάλλονται ποινές όπου χρειάζεται, να γίνονται υποδείξεις όπου χρειάζεται, όχι όμως το σχολείο να μετατρέπεται σε ρινγκ ή σε πεδίο συνάντησης αστυνομίας και δικαστικών μέσων. Κάλεσα τον διευθυντή και τους γονείς τη Δευτέρα. Πρέπει αυτά με ειρηνικό τρόπο να λύνονται", επισήμανε ο κ. Κόπτσης. "Ενεργήσαμε και παιδαγωγικά, βάλαμε ψυχολόγο στην τάξη, βάλαμε ειδικά παιχνίδια στην Α’ και Β’ τάξη, ώστε να ξέρουν όλα τα παιδιά πώς παίζουν και τι παίζουν, έχουμε ενημερώσει την ομάδα του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη και διαχείριση περιστατικών ενδοσχολικής βίας, ώστε να παρέμβει άμεσα" πρόσθεσε. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας για όλους στα Social Media και Teen Account για τους 15-18 ετών

Υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας για όλους στα Social Media και Teen Account για τους 15-18 ετών

18:53 13/4/2026

με νυχτερινό κλείδωμα λογαριασμών

Η Γερμανία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα για να προστατεύσει τους καταναλωτές

Η Γερμανία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα για να προστατεύσει τους καταναλωτές

18:47 13/4/2026

από την εκτόξευση των τιμών

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συμβάλλει άμεσα στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συμβάλλει άμεσα στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ

18:41 13/4/2026

νέα μελέτη

Καλαμαριά: Φανερή δημοπρασία για τα λουλουδάδικα στα Κοιμητήρια

Καλαμαριά: Φανερή δημοπρασία για τα λουλουδάδικα στα Κοιμητήρια

18:30 13/4/2026

οι λεπτομέρειες

Συνελήφθη για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν πάνω από 20 κιλά κάνναβης

Συνελήφθη για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν πάνω από 20 κιλά κάνναβης

18:24 13/4/2026

Δίωξη και Εξιχνίαση Εγκλημάτων Πολυγύρου

Χειροπέδες σε τρεις 19χρονους για αρπαγή 22χρονου στην Καλαμαριά

Χειροπέδες σε τρεις 19χρονους για αρπαγή 22χρονου στην Καλαμαριά

18:16 13/4/2026

Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος για την ανθρωποκτονία 64χρονου

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος για την ανθρωποκτονία 64χρονου

18:05 13/4/2026

το Μεγάλο Σάββατο

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κατηγορώ» για τους 11 «γαλάζιους» βουλευτές

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κατηγορώ» για τους 11 «γαλάζιους» βουλευτές

18:03 13/4/2026

Ποιοι και γιατί περιλαμβάνονται στη νέα δικογραφία

Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οισοφάγο σε εργαστήριο

Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οισοφάγο σε εργαστήριο

18:00 13/4/2026

Επιστήμονες από το University College London

Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι

Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι

17:55 13/4/2026

Επεισοδιακή σύλληψη

Κλασικά Έπιπλα