Θεσσαλονίκη: Δύο φορές έβαλαν την 8χρονη να γλείψει τουαλέτα σε σχολείο (ηχητικό)

31/1/2020 13:58    ο δικηγόρος της οικογένειας
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες, που αποκάλυψε, ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης, Χαράλαμπος Χατζηπαναγιώτου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «FOCUS FM».

Όπως υποστήριξε, το περιστατικό έγινε σε ώρα μαθήματος και όχι διαλείμματος και μάλιστα τα παιδιά παραδέχθηκαν το γεγονός μεταθέτοντας τις ευθύνες το ένα στο άλλο. Ακόμη είπε ότι οι δάσκαλοι υποβιβάζουν το γεγονός και πως δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση στους γονείς. Σύμφωνα με όσα δήλωσε κ. Χατζηπαναγιώτου, «ένας από τους δύο επιβλέποντες εκπαιδευτικούς είπε στο παιδί με οργίλο ύφος ‘επειδή εσύ έγλειψες σκατά, εγώ θα χάσω τη θέση μου’;».

Τόνισε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, λέγοντας, ότι «επισήμως περιμένουμε σήμερα την ανακοίνωση του πορίσματος της ΕΔΕ. Δυστυχώς οι γονείς των παιδιών, που εμπλέκονται, δεν εκδήλωσαν μία συγνώμη ή μία συμπάθεια στο παιδί. Απλώς επιβεβαίωσαν, ότι το περιστατικό έλαβε χώρα. Μεταφέρουν την άσκηση βίας το ένα στο άλλο. ‘Ναι το κάναμε, αλλά δεν είμαστε αυτοί, που την ανάγκασαν’», συμπλήρωσε.

Όπως περιέγραψε, όλα έγιναν «στις 16 Γενάρη, 2:20-2:25 μ.μ. κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα του ολοήμερου. Η εκπαιδευτικός, που ήταν υπεύθυνη για την επιστασία και διδαχή, επέτρεψε στα παιδιά, με την προϋπόθεση ότι είχαν κάνει τις εργασίες τους για την επόμενη μέρα, να εξέλθουν και να παίξουν στους σχολικούς διαδρόμους ή στον αύλειο χώρο, αν και απαγορεύεται η έξοδος των παιδιών από την αίθουσα διδασκαλίας, παρά μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο με τη συνοδεία δασκάλου. Το θύμα, ένα παιδί ιδιαίτερα ντροπαλό, επειδή είχε την ανάγκη να παίξει, παρακάλεσε συμμαθητές της, που έπαιζαν λάστιχο, να παίξει μαζί τους. Αυτά δέχθηκαν, με την προϋπόθεση, ότι θα εφήρμοζε τη δοκιμασία, που θα της έθεταν. Το παιδί αποδέχθηκε, χωρίς να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα και ελπίζοντας, ότι αυτό δε θα ισχύσει. Έχασε και τα παιδιά την οδήγησαν στις τουαλέτες, με μία άσκηση βίας, την πίεσαν και το έκανε. Το πιο φρικιαστικό είναι, ότι μετά της απαγόρευσαν να πλύνει το στόμα της. Συνέχισαν το παιχνίδι, αλλά τα άλλα παιδιά, που έχαναν αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη δοκιμασία, λέγοντας, ότι για εμάς δεν ισχύει αυτό. Επαναλήφθηκε 2η φορά το ίδιο πράγμα για το κοριτσάκι, μόλις έχασε ξανά στο παιχνίδι. Είναι φοβερό ως προς την έμπνευση και την υλοποίηση», είπε σοκαρισμένος ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης.

Μάλιστα, όπως είπε, «όταν σχόλασε το παιδί ανακοίνωσε στη μητέρα της, ότι επιτέλους την έπαιξαν τα παιδιά και εκεί ξέσπασε σε κλάματα... ‘αλλά με υποχρέωσαν να κάνω αυτό’. Όλοι είναι συγκλονισμένοι, το παιδί παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο, δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνο του και ξυπνάει λέγοντας ‘γιατί εγώ’; Δεν έχει πάει ακόμη στο άλλο σχολείο, γιατί δεν μπορεί».



focusfm.gr

Επόμενο Προηγούμενο
 

«Μπάχαλο» με την απάντληση καυσίμων από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

«Μπάχαλο» με την απάντληση καυσίμων από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

17:15 22/9/2017

Νέες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής

Ξηλώνουν υλικά με αμίαντο κοντά σε σχολεία

Ξηλώνουν υλικά με αμίαντο κοντά σε σχολεία

17:01 22/9/2017

Θεσσαλονίκη

Η Ρωσία καταστρέφει ολόκληρο το χημικό της οπλοστάσιο

Η Ρωσία καταστρέφει ολόκληρο το χημικό της οπλοστάσιο

16:56 22/9/2017

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου

Επιδειξίας συνελήφθη έξω από σχολείο!

Επιδειξίας συνελήφθη έξω από σχολείο!

16:45 22/9/2017

στη Γλυφάδα

ΕΦΚΑ: Έρχονται επιστροφές χρημάτων σε 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες

ΕΦΚΑ: Έρχονται επιστροφές χρημάτων σε 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες

16:41 22/9/2017

Το αργότερο έως τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει ο υπολογισμός

TΩΡΑ: Φωτιά στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής - Πλησιάζει τα πρώτα σπίτια

TΩΡΑ: Φωτιά στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής - Πλησιάζει τα πρώτα σπίτια

16:37 22/9/2017

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση

Έξι νεκροί στην Ελλάδα την «πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς θανατηφόρο τροχαίο»

Έξι νεκροί στην Ελλάδα την «πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς θανατηφόρο τροχαίο»

16:07 22/9/2017

Πανελλαδικός Σύλλογος SΟS Τροχαία Εγκλήματα

231 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα

231 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα

15:21 22/9/2017

22/09/2017

Τραγωδία στο Μετρό - Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τις ράγες

Τραγωδία στο Μετρό - Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τις ράγες

15:12 22/9/2017

στον σταθμό Πανεπιστήμιο

Αγιασμός στον Απόλλωνα Πόντου

Αγιασμός στον Απόλλωνα Πόντου

14:57 22/9/2017

καλεί τους φιλάθλους του

Κλασικά Έπιπλα