Ανατροπή- σοκ στη δολοφονία της εφοριακού

3/2/2018 10:27    Το DNA στα νύχια της είναι άλλου άνδρα και όχι του κατηγορουμένου
Ανατροπή–σοκ στην υπόθεση της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που δολοφονήθηκε άγρια στο Β’ νεκροταφείο, έφεραν τα αποτελέσματα ανάλυσης του DNA που αποκάλυψε η εκπομπή «Τούνελ».

Στα νύχια της άτυχης Δώρας δεν εντοπίστηκε το DNA του φερόμενου ως δράστη, αλλά ισχυρό μείγμα γενετικού υλικού άγνωστου μέχρι σήμερα άνδρα! Τα ευρήματα δείχνουν ότι η άτυχη κοπέλα πάλεψε την ώρα της δολοφονίας της με έναν άνδρα, που δεν ήταν ο Σοροπίδης!

Τις αποκλειστικές πληροφορίες του «Τούνελ» επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική της επικοινωνία η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιάννα Παναγοπούλου.

Μεικτό γενετικό προφίλ του Σοροπίδη και του θύματος βρέθηκε περιμετρικά στις δύο χαρτοπετσέτες στο χώρο του νεκροταφείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Τούνελ», DNA του φερόμενου ως δράστη δεν υπάρχει κάπου αλλού.

Στο χώρο του κοιμητηρίου βρέθηκαν και μείγματα άλλου γενετικού υλικού, αλλά δεν είναι καλής ποιότητας και δεν μπορούν να δώσουν σαφές αποτέλεσμα.

Εμφανίζεται σαν πειστήριο ένα κρητικό μαχαίρι που φέρει αποτυπώματα μόνο στη θήκη του. Με αυτό φέρεται ο Σοροπίδης να σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη. Κανείς όμως ειδικός δεν απάντησε στο καυτό ερώτημα αν τα θανατηφόρα τραύματα στην εφοριακό, είναι συμβατά με το συγκεκριμένο μαχαίρι .

Ο 58χρονος πρόκειται να κληθεί σε νέα απολογία την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Σχετικά με το αίτημα για αναπαράσταση του εγκλήματος που έχει στείλει η οικογένεια στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Τι ισχυρίστηκε στον Ανακριτή

Ο Μανώλης Σοροπίδης που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού μετά την ομολογία του για την εν ψυχρώ δολοφονία της Δώρας, σχεδόν τρεις μήνες μετά το στυγερό έγκλημα κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα στον Ανακριτή και έκανε λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Στο πρώτο υποστήριξε ότι δύο άνδρες τους οποίους αποκάλεσε «Χάρη και «Ψηλό» του έταξαν πως θα του δώσουν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη, που ήταν στο στόχαστρο τους για υποθέσεις που χειριζόταν.

Στο δεύτερο κατονόμασε έναν νομικό ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της εφοριακού. Πληροφορίες του «Τούνελ» λένε πως πιθανά να τον καθοδήγησε άλλος φυλακισμένος που έχει προηγούμενα με τον δικηγόρο που υπέδειξε. Αυτό που σύμφωνα με τον ίδιο ήθελαν οι εντολείς του, ήταν να πάρει ο Σοροπίδης με κάθε τρόπο τα USB στικάκια που είχε πάντα στη τσάντα της, τα οποία περιείχαν σημαντικά γι αυτούς αρχεία. Υποστήριξε ότι αυτός απλώς την τραυμάτισε και οι άλλοι δύο τη σκότωσαν.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμαριάς για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμαριάς για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

11:14 10/7/2025

Οδηγίες προστασίας από τους ισχυρούς ανέμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 10/7/2025

Πέμπτη 10/7

Η Νατάσα Θεοδωρίδου απόψε στο Θέατρο Γης

Η Νατάσα Θεοδωρίδου απόψε στο Θέατρο Γης

20:00 9/7/2025

Τετάρτη 9/7

Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές μέσω IRIS

Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές μέσω IRIS

18:00 9/7/2025

Από σήμερα 8/7

Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στον Δήμο Καλαμαριάς

Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στον Δήμο Καλαμαριάς

15:00 9/7/2025

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που ενισχύει τους δεσμούς της κοινότητας

Super League 1: Απόψε η κλήρωση του Πρωταθλήματος

Super League 1: Απόψε η κλήρωση του Πρωταθλήματος

12:07 9/7/2025

Στις 21:00 το βράδυ

Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς στην Καλαμαριά

Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς στην Καλαμαριά

11:48 9/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 50.000 ευρώ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 9/7/2025

Τετάρτη 9/7

Η Μέρα με τα Χρώματα 2025 και η Κλαυδία στην Πλαζ Αρετσούς

Η Μέρα με τα Χρώματα 2025 και η Κλαυδία στην Πλαζ Αρετσούς

20:59 8/7/2025

9/07 - 4:30 μμ - 9:00 μμ

Big Band Βορείου Ελλάδος

Big Band Βορείου Ελλάδος

20:00 8/7/2025

2ο Thessaloniki Soloist Festival 2025

Κλασικά Έπιπλα