Ο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου

12/2/2020 23:57    Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1
Ο ΠΑΟΚ με μια μαγική ενέργεια του Πέλκα, τον οποίο ανέδειξε ο Γιώργος Δώνης, και γκολ του Σβιντέρσκι πήρε προβάδισμα από το 11' λεπτό κόντρα στον Παναθηναϊκό, έκανε το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ, και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά πριν καν ξεκινήσει το ματς.

Ο ΠΑΟΚ πριν καν ξεκινήσει το ματς του ΟΑΚΑ είχε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης με το 2-0 της Τούμπας αλλά κατέβηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο για να τελειώσει την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού.

Το κατάφερε μόλις στο 11' λεπτό όταν ένα "ποδοσφαιρικό παιδί" του Γιώργου Δώνη, ο Δημήτρης Πέλκας, έκανε μια μαγική ενέργεια, πέρασε όποιο βρήκε μπροστά του και έδωσε μισό γκολ στον Σβιντέρσκι που πλάσαρε, άνοιξε το σκορ και παράλληλα ανάγκασε το τριφύλλι να κυνηγάει τέσσερα τέρματα.

Κάτι που δεν μπορούσε φυσικά να γίνει με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί αλλά να μην τα καταφέρνει κόντρα στον ανώτερο ΠΑΟΚ. Βέβαια τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν στο 9' ο Χατζηθεοδωρίδης στην κλασική ευκαιρία του τριφυλλιού έδινε το προβάδισμα στην ομάδα των "πράσινων". Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου με δύο νίκες και θα υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μας έμειναν από την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ:

1. ΤΟΝ ΠΛΗΓΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
Ο Φερέιρα παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με το ματς του Κυπέλλου την περασμένη εβδομάδα ενώ ο Δώνης έκανε μια αλλαγή σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος με τον Χατζηθεοδωρίδη αντί του τραυματία Ινσούα.

Ο ΠΑΟΚ όμως μπήκε στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με στόχο να πιέσει από την αρχή τους πράσινους αρκετά ψηλά, ακόμα και στην πρώτη πάσα του Διούδη μην αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να κάνει παιχνίδι. Ότι δηλαδή είχε κάνει το τριφύλλι στο ματς πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι πλήγωσαν με το ίδιο νόμισμα τους πράσινους και κατάφεραν με την πίεση τους να κλέψουν μπάλες, να βγάλουν φάσεις, να σκοράρουν και να απειλήσουν σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ στάθηκε και εύστοχος σε αντίθεση με το ματς πρωταθλήματος όταν στη πρώτη του φάση, με τον Σβιντέρσκι, βρήκε το τέρμα που ήθελε ώστε να μη δώσει περιθώρια στους πράσινους. Βέβαια το γκολ του Πολωνού προήλθε από μια μαγική ενέργεια του Πέλκα. Το "ποδοσφαιρικό" παιδί του Γιώργου Δώνη έκανε μια πανέμορφη προσπάθεια, πέρασε τρεις αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Σβιντέρσκι που πλάσαρε εύστοχα τον Διούδη.

Εκεί ουσιαστικά τελείωσε η πρόκριση στα ημιτελικά καθώς εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός έψαχνε τέσσερα γκολ. Ο ΠΑΟΚ με το προβάδισμα που πήρε έπαιξε άνετα στην εξέλιξη της αναμέτρησης, εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην πράσινη άμυνα και βρήκε αρκετές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα μέχρι το τέλος του αγώνα.

2. ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Η ιστορία του αγώνα, ίσως και της πρόκρισης θα μπορούσε να ήταν διαφορετική αν ο Παναθηναϊκός στη πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα έπαιρνε το προβάδισμα. Στο 9' το τριφύλλι που δεν είχε μπει καλά στο ματς, βγήκε όμορφα στην επίθεση, άνοιξε την άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Χατζηθεοδωρίδης από τα αριστερά βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Πασχαλάκη.

Το σουτ του αριστερού μπακ των πράσινων όμως, υπό την πίεση του Λημνιού, έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και το 0-0 παρέμεινε.

Στα 80' λεπτά που ακολούθησαν ο Παναθηναϊκός που μετά το γκολ του Σβιντέρσκι έψαχνε τέσσερα γκολ δεν βρήκε άλλη τόσο κλασική ευκαιρία όσο αυτή του Χατζηθεοδωρίδη στο 9' και αν εκεί οι πράσινοι είχαν σκοράρει κανείς δεν ξέρει τι εξέλιξη θα είχε η αναμέτρηση.

Εν συνεχεία το τριφύλλι απείλησε ξανά στο 31' και πάλι με σουτ από τον αριστερό του μπακ με τον Πασχαλάκη να απομακρύνει σωτήρια ενώ στο δεύτερο μέρος ο Δώνης έριξε στο ματς τους Αγιούμπ, Περέα και Μπουζούκη χωρίς όμως να αλλάξει δραματικά η εικόνα της αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό πως η επόμενη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 85' με ένα σουτ του Μακέντα που πέρασε έξω.

3. ΑΝΩΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ
Όπως ήταν λογικό το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ έδωσε στους παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα την ευκαιρία να διαχειριστούν τα υπόλοιπα ογδόντα λεπτά άνετα και να χτυπήσουν τον Παναθηναϊκό στους κενούς χώρους που άφηνε το τριφύλλι προκειμένου να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να βάλει ένα δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση και ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός σε αρκετές φάσεις που δεν είδε την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κάνει δύο τα τέρματα της.

Ένα σωτήριο κόψιμο της άμυνας του τριφυλλιού ή ένα λάθος κοντρόλ, μια λάθος πάσα από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν αυτή που δεν ευνόησε τους παίκτες του Φερέιρα να βρουν και άλλο τέρμα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Διαιτητής: Μίκαελ Φάμπρι (Ιταλία)

Βοηθοί: Αλεσάντρο Κοστάντζο (Ιταλία), Ματέο Πασέρι (Ιταλία)

4ος: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

VAR: Μάρκο ντι Μπέλο (Ιταλία)

AVAR: Στέφανο Αλάσιο (Ιταλία)

Γκολ: 11' Σβιντέρσκι

Κίτρινες: 56' Δώνης, 79' Πούγγουρας/44' Μαουρίσιο, 85' Λημνιός

Κόκκινες:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης, Νάγκι (46' Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (59' Περέα), Ζαχίντ (70' Μπουζούκης), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα (86' Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας(63' Λάμπρου), Σβιντέρσκι (72' Άκπομ).


sport24

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Εκδήλωση μνήμης για το δυστύχημα των Τεμπών - Mαθητικές δράσεις μπροστά στο δημαρχείο

Καλαμαριά: Εκδήλωση μνήμης για το δυστύχημα των Τεμπών - Mαθητικές δράσεις μπροστά στο δημαρχείο

23:02 20/2/2024

Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή!

Καλαμαριά: Κεραυνοί Αράπογλου: Ντροπή κ. Δαρδαμανέλη, όλα θα βγουν στο φως - σπατάλη και ρουσφετολογία

Καλαμαριά: Κεραυνοί Αράπογλου: Ντροπή κ. Δαρδαμανέλη, όλα θα βγουν στο φως - σπατάλη και ρουσφετολογία

00:20 20/2/2024

η δήμαρχος κατακεραυνώνει την προηγούμενη διοίκηση

Καλαμαριά: Η ακουστική ικανότητα των δημοτών σε δράση του Δήμου

Καλαμαριά: Η ακουστική ικανότητα των δημοτών σε δράση του Δήμου

23:49 19/2/2024

«Αγαπήστε τα αυτιά σας»

Καλαμαριά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 5 προσλήψεις στον δήμο (δείτε λεπτομέρειες)

Καλαμαριά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 5 προσλήψεις στον δήμο (δείτε λεπτομέρειες)

23:40 19/2/2024

κατεβάστε την αίτηση

Δαρδαμανέλης για Αράπογλου: Αν και “παλιά”… έχασε την ψυχραιμία της!

Δαρδαμανέλης για Αράπογλου: Αν και “παλιά”… έχασε την ψυχραιμία της!

23:28 19/2/2024

στην αντεπίθεση ο πρώην δήμαρχος

Καλαμαριά: Μικροί δημοσιογράφοι ανέκριναν την δήμαρχο! (φωτο)

Καλαμαριά: Μικροί δημοσιογράφοι ανέκριναν την δήμαρχο! (φωτο)

23:14 19/2/2024

Μαθητές σε ρόλο ρεπόρτερ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

14:34 19/2/2024

Δευτέρα 19/02 και Τρίτη 20/02

Έρχονται και στην Καλαμαριά οι Κωδωνοφόροι!

Έρχονται και στην Καλαμαριά οι Κωδωνοφόροι!

21:54 16/2/2024

έκθεση φωτογραφίας

Καλαμαριά: Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν Rapid Test (μέρες και ώρες)

Καλαμαριά: Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν Rapid Test (μέρες και ώρες)

21:28 16/2/2024

Από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Καλαμαριά: Με εντολή Αράπογλου σταματούν οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο

Καλαμαριά: Με εντολή Αράπογλου σταματούν οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο

21:10 16/2/2024

Στα άκρα οδηγείται η υπόθεση

Κλασικά Έπιπλα