Θεσσαλονίκη: Για πρώτη φορά ξενάγηση στην «Οδύσσεια» στα ποντιακά!

16/10/2019 16:28    NOESIS

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο σπουδαίο μυθολογικό θεματικό πάρκο “Οδύσσεια” θα πραγματοποιείται ξενάγηση και στην ποντιακή διάλεκτο, μόνο στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών, NOESIS από τις 22 Οκτωβρίου 2019 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2020.

Ένα έργο ζωής, η μετάφραση της «Οδύσσειας» από την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Άννυ – Ανατολή Καρυπίδου μεταφέρει στους επισκέπτες με τον πιο εντυπωσιακό, βιωματικό και αυθεντικό ποντιακό τρόπο, το συναρπαστικό ταξίδι του Οδυσσέα. «Καλώς έρθετεν» θα ακούσετε να σας λένε οι μυθικοί ήρωες της Οδύσσειας λίγο πριν αρχίσει το ταξίδι σας στον χρόνο αλλά και στον χώρο που θυμίζει σκηνικό αρχαιότητας. Η καταγωγή της ποντιακής διαλέκτου από την ιωνική διάλεκτο της αρχαίας ελληνικής είναι γνωστή και αναμφισβήτητη. Για αυτό και εμείς θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να γίνεται η ξενάγηση και στην ποντιακή διάλεκτο παράλληλα με την ελληνική.

«Επιπλέον, με αυτή την ενέργεια μας θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Την επίβλεψη και την μετάφραση των κειμένων στην ποντιακή διάλεκτο έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Άννυ – Ανατολή Καριπίδου. Τα αρχικά κείμενα του θεματικού πάρκου και μουσείου έχει αναλάβει μια μεγάλη επιστημονική και δημιουργική ομάδα με την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση από τον ομότιμο καθηγητή Αρχαίας Κλασσικής Φιλολογίας και Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννη Καζάζη.

Η ξενάγηση στην ποντιακή διάλεκτο μπορεί να γίνει για την παρέα σας, την ομάδα, την τάξη ή τον σύλλογο σας μόνο με προγραμματισμό της επίσκεψης σας.

Η “Οδύσσεια” είναι το μόνο θεματικό πάρκο με 4 διαφορετικές ξεναγήσεις: για πολύ μικρά παιδιά, για μαθητές Γυμνασίου, στα Αγγλικά και πλέον στα Ποντιακά! Η “Οδύσσεια” είναι ένα θεματικό πάρκο υπερπαραγωγή που στόχο έχει να μυήσει τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο του Ομήρου με τρισδιάστατα μηχανοκίνητα ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων που διαθέτουν κίνηση και ήχο. Σε όλη τη διάρκεια της περιήγησης με βιωματικό, διαδραστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα φυσικά δεν θα λείπουν και οι απαραίτητες εκπλήξεις. Στο τέλος του θεματικού πάρκου μάλλον κρύβεται και η μεγαλύτερη!

Η πιο συναρπαστική ιστορία του κόσμου έρχεται στο NOESIS από τους δημιουργούς του απόλυτα πετυχημένου μυθολογικού πάρκου «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι», αλλά και του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», των «Μυστικών Κόσμων του Ευγένιου Τριβιζά» και των γιγαντιαίων «Δεινόσαυρων».

*Από τις 22 Οκτωβρίου 2019 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2020, ώρες λειτουργίες: Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 – 13:00, Σάββατο 11:00 – 20:00, Κυριακή 11:00 – 19:00,Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟESIS 6 χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης ,Δωρεάν πάρκινγκ ,Τηλέφωνο επικοινωνίας:2312315249, σχολικές εκδρομές και ομαδικές κρατήσεις: 2312315248 , Email : info@odysseypark.gr, Website



parallaximag

Επόμενο Προηγούμενο
 

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των ακτών της Καλαμαριάς

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των ακτών της Καλαμαριάς

12:39 18/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 18/7/2025

Παρασκευή 18/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 17/7/2025

Από 17 Ιουλίου έως και Τετάρτη 23 Ιουλίου

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

14:04 17/7/2025

Για το μεγάλο πολυαθλητικό γεγονός του καλοκαιριού

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

12:23 17/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 17/7/2025

Πέμπτη 17/7

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

20:00 16/7/2025

17/07 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 16/7/2025

Τετάρτη 167

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

20:00 15/7/2025

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

17:30 15/7/2025

Τετάρτη 16 Ιούλ 2025

Κλασικά Έπιπλα