Θερινές εκπτώσεις 2025

7/7/2025 11:40    Ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου
Οι θερινές εκπτώσεις του 2025 στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 30 Αυγούστου, προσφέροντας στους καταναλωτές μια μεγάλη περίοδο για να επωφεληθούν από σημαντικές μειώσεις τιμών σε μια ποικιλία προϊόντων. Η έναρξη της εκπτωτικής περιόδου σηματοδοτεί την ευκαιρία για αγορές σε είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακών συσκευών, ηλεκτρονικών και άλλων καταναλωτικών αγαθών, με τους εμπόρους να ετοιμάζονται να υποδεχτούν το κοινό με δελεαστικές προσφορές.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν κανονικά, ενώ την Κυριακή 20 Ιουλίου, που είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν προαιρετικά. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) προτείνει ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, αν και οι έμποροι έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν το ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους. Επιπλέον, και η Κυριακή 27 Ιουλίου αναμένεται να έχει ανοιχτά καταστήματα, προσφέροντας μια ακόμη ευκαιρία για αγορές με εκπτώσεις.

Η νομοθεσία που διέπει τις θερινές εκπτώσεις προβλέπει αυστηρούς κανόνες διαφάνειας, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να ενημερώνονται με σαφήνεια για τις αρχικές και τις μειωμένες τιμές των προϊόντων. Οι έμποροι οφείλουν να αναγράφουν ξεκάθαρα την αρχική τιμή, την έκπτωση και την τελική τιμή, προκειμένου να διευκολύνεται η σύγκριση και να αποφεύγονται παραπλανητικές πρακτικές. Οι καταναλωτές καλούνται να είναι προσεκτικοί και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες με σύνεση, αποφεύγοντας παγίδες και ψευδείς προσφορές.

Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων αποτελεί παράδοση για την ελληνική αγορά και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη, όπου η εμπορική κίνηση αυξάνεται σημαντικά. Οι καταναλωτές περιμένουν με ανυπομονησία αυτή τη χρονική περίοδο για να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους, να εξοπλίσουν το σπίτι τους ή να αποκτήσουν τεχνολογικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Παράλληλα, οι έμποροι βλέπουν στις εκπτώσεις μια ευκαιρία να αυξήσουν τον τζίρο τους και να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Φέτος, η έναρξη των θερινών εκπτώσεων συμπίπτει με την ανάγκη των καταναλωτών να κάνουν έξυπνες αγορές, ειδικά σε μια περίοδο που η οικονομική αβεβαιότητα και οι αυξήσεις τιμών έχουν επηρεάσει σημαντικά τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών. Οι εκπτώσεις προσφέρουν μια ανάσα, δίνοντας τη δυνατότητα να αποκτηθούν ποιοτικά προϊόντα σε πιο προσιτές τιμές.

Οι καταναλωτές που σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τις θερινές εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη καλό είναι να προγραμματίσουν τις αγορές τους, να συγκρίνουν τιμές και να επιλέγουν προϊόντα που πραγματικά χρειάζονται. Η προσοχή στις ετικέτες και η ενημέρωση για τα δικαιώματα του καταναλωτή είναι απαραίτητες για μια επιτυχημένη και ασφαλή αγοραστική εμπειρία.

Συνολικά, οι θερινές εκπτώσεις 2025 στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν μια πολύ καλή ευκαιρία για οικονομικές αγορές και ανανέωση, με τους καταναλωτές να έχουν στη διάθεσή τους σχεδόν ενάμιση μήνα για να βρουν τις καλύτερες προσφορές. Η αγορά της πόλης αναμένεται να ζωντανέψει, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών, μέσα σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και προστασίας των καταναλωτών.

Επόμενο Προηγούμενο
 

Κορονοϊός: 119 κρούσματα στο «Ελ. Βενιζέλος»

Κορονοϊός: 119 κρούσματα στο «Ελ. Βενιζέλος»

15:11 2/4/2020

με 385 επιβαίνοντες

Κορονοϊός: 52 οι νεκροί - Δύο νέα θύματα

Κορονοϊός: 52 οι νεκροί - Δύο νέα θύματα

15:06 2/4/2020

ένας 51χρονος και μια 78χρονη

Κορονοϊός: Απαγορεύεται και το κολύμπι

Κορονοϊός: Απαγορεύεται και το κολύμπι

14:49 2/4/2020

υπ. Ναυτιλίας

Στη μάχη κατά του κορoνοϊού τα στρατιωτικά εργοστάσια

Στη μάχη κατά του κορoνοϊού τα στρατιωτικά εργοστάσια

14:37 2/4/2020

εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας

Ευρωκλινική: Παραχωρεί 30 κλίνες και το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο ΕΣΥ

Ευρωκλινική: Παραχωρεί 30 κλίνες και το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο ΕΣΥ

14:35 2/4/2020

στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα σε γιατρό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα σε γιατρό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

14:28 2/4/2020

πρόκειται για νεαρή

Έπιασαν ξανά δουλειά στην Κίνα, πωλούνται νυχτερίδες, φίδια, έντομα, σα να μην πέρασε μια μέρα

Έπιασαν ξανά δουλειά στην Κίνα, πωλούνται νυχτερίδες, φίδια, έντομα, σα να μην πέρασε μια μέρα

14:12 2/4/2020

Δεν βάζουν μυαλό

Μητσοτάκης: Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον

Μητσοτάκης: Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον

14:01 2/4/2020

ο πρωθυπουργός

Κορονοϊός: Σε καραντίνα για 14 ημέρες η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

Κορονοϊός: Σε καραντίνα για 14 ημέρες η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

10:38 2/4/2020

Σε υγειονομικό περιορισμό

Χιόνια στη Θεσσαλονίκη - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει (φωτο)

Χιόνια στη Θεσσαλονίκη - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει (φωτο)

10:27 2/4/2020

Στα λευκά περιοχές της Β. Ελλάδας

Κλασικά Έπιπλα